Monica Cismaru ∙ May 11, 2023 ∙ 6 min read

Andreea Esca & Echipa A List Magazine vă invită la bordul navei Celebrity Edge, într- o croazieră exclusivistă, prin care să descoperiți sau să redescoperiți împreună cele mai fermecătoare locuri de pe coasta Mediteranei. În a șasea zi de croazieră puteți vizita Ajaccio – Corsica, locul nașterii lui Napoleon Bonaparte.

Înscrierile se fac până pe 20 mai la contact: Constanta Zurini, World Travel | GSA constanta.zurini@rccl.ro. Phone no.: 0314035062 / 0757.029.888

DETALII AICIhttps://rccl.ro/alist-at-sea-exclusive-experience-celebrity-edge/

ATENȚIE! Locuri limitate!

Ajaccio este capitala Corsicăi, insula franceză din Mediterana, cunoscută mai ales datorită faptului că aici s-a născut Napoleon Bonaparte.

Ajaccio este situat pe coasta de vest a Corsicăi, la 210 mile marine de Marsilia și ascunde cele mai importante atracții turistice din insula idilică, pe care o veți vizita în data de 28 septembrie.

Ajaccio este plin de istorie, de frumuseți naturale și de alte atracții culturale care de-abia așteapta să fie decoperite.

Iată de ce ar trebui să vizitezi Corsica-Ajaccio măcar o dată în viață:

ajaccio corsica

Centrul istoric

Centrul vechi din Ajaccio ascunde alei înguste, umbrite de palmieri, care oferă o atmosfera idilic-mediteraneană. Lasă-ți pașii să te poarte pe străzile cu piatră cubică din oraș și descoperă Capela Imperială sau Muzeul de Arte Frumoase, denumit după unchiul lui Napolen, Joseph Fesch, Arhiepiscop de Lyon. Muzeul a fost fondat la începutul anilor 1800, când Fesch și-a donat impresionanta sa colecție de picturi, una dintre cele mai bogate din patrimoniul baroc și renascentist al Franței.

Muzeul Fesch este și locul în care poti descoperi istoria familiei Bonaparte, prin cele 700 de lucrari de artă expuse aici.

ajaccio corsica

Casa memorială Bonaparte

ajaccio corsica

Locul nașterii lui Napoleon Bonaparte este o clădire trei etaje destul de modestă, pe care primii membri ai familiei au ocupat-o încă din secolul al 17-lea și a rămas a urmașilor până în 1923. Napoleon s-a născut aici pe 15 august 1769 și și-a petrecut doar copilăria în acest loc.

Pointe de la Parata

Insula oferă un adevărat spectacol de frumuseți naturale, dar Pointe de la Parata îți va tăia răsuflarea – este vorba de un promontoriu din granit care marchează granița de nord a Golfului Ajaccio, lângă un lanț stâncos care continuă în mare și care creează Insulele Sanguinaires. Aici se regăsește un far genovez de 55 de metri înălțime, construit pentru a proteja coasta de atacurile piraților barbari din secolul al 16-lea.

ajaccio corsica

Route des Sanguinaires

Din coasta sudică din Ajaccio începe o șosea ce duce la Pointe de Parata, care cuprinde Corniche Ajacciene, un drum înalt care urmează colinele coastei, iar peisajul e unul încântător, către insulele Sanguinaires și către cele mai frumoase plaje din Ajaccio, cum ar fi Plage de Marinella. Tot aici se regăsește și cimitorul Saint-Antoine și Sentiers des Crêtes, care poate fi parcurs doar pe jos.

Salons Napoléoniens

Primăria din orașul Ajaccio adăpostește o galerie plină de sculpturi, picturi, medalii și gravuri legate de Napoleon, donate orașului de familia Bonaparte până în anul 1936. Colecția este atât de bogată încât o parte se regăsește la Muzeul Fesch. Totuși, cele mai importante piese se regăsesc la primărie, unde poate fi văzut și certificatul de botez al lui Napoleon și un portret de-ale împăratului, picturi de-ale lui Napoleon al III-lea și al Împărătesei Eugénie, dar și pe cele ale fratelui lui Napleon, Jospeh, când acesta a fost declarat Rege al Spaniei în timpul Războaielor Peninsulare.

 Plage de Capo di Feno

În sau în apropiere de Ajaccio sunt pste 20 de plaje cu ape cristaline și nisip alb, la care se poate ajunge cu mașina pe un drum de zece kilometri de coastă, la nord de Pointe de la Parata. Plage de Capo di Feno are o frumusețe sălbatică, e marcată de o padure și are o limbă de nisip în mare. Nu trebuie să ratezi acest loc, poți organiza un picnic cu prietenii aici și să admirați împreună apusul, care este unul dintre cele mai frumoase din lume.

Place Foch

Lângă primărie e o piață înconjurată de palmieri bătrâni, unde se regăsește statuia lui Napoleon. Tot de aici se poate lua Petit Train (trenulețul) pentru a vizita și celelalte obiective din centrul istoric și nu trebuie ratată o vizită la Marchés des Producteurs de Pays, care are loc în diminețile de sâmbătă, de unde se pot cumpăra brânză de oaie, mezeluri specifice, măsline și vin, toate produse local, în Corsica.

Catedrala Ajaccio

Mergând tot pe urmele lui Napoleon, catedrala Ajaccio este locul în care împăratul francez a fost botezat pe 21 iulie 1771. În plus, acesta este și locul în care pe mama sa, Letizia, au apucat-o durerile nașterii în timp ce participa la slujba religioasă, în august 1769. Vasul de marmură în care acesta a fost botezat se află chiar la intrare. Catedrala a fost ridicată în secolul al 16-lea și aici se regăsește și Madonna Pianto, decorată cu picturi murale realizate de Domenico Tintoretto și de Eugène Delacroix.

Foto: Hepta, www.celebritycruises.com

Related Posts

Lindsay Lohan, primele poze însărcinată

Actrița Lindsay Lohan s-a lăsat surprinsă de camera foto într-una dintre cele mai emoționante ipostaze din viața unei…

De ce să alegi o vacanță într-o croazieră? Iată avantajele!

Dacă ești adeptul unei vacanțe în care totul este organizat și aranjat, iar nu nu trebuie decât sa…

Cel mai nou și surprinzător cuplu din showbiz: Bill Murray și Kelis

Un nou cuplu de vedete apare pe firmament: cel format din actorul Bill Murray (72 de ani) și…

Ultimul mesaj transmis de Stephan Pelger, înainte de a se sinucide

Stephan Pelger a fost găsit decedat astăzi, în propria locuință. Un vecin a fost cel care a anunțat…

Evoluție, inovație, momente împreună – IQOS promite o experiență revoluționară la TIFF

Mâine începe Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), ocazie cu care IQOS își invită publicul la un eveniment…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, am făcut o selecție a lucrurilor care ne-au atras atenția. Iată noutățile acestei perioade….

Idei de cadouri pentru cei care adoră croazierele

Fie că vrei să surprinzi persoana care merge în croazieră, fie că vrei să revii din vacanță cu…

Cum arată Joaquin Phoenix în rolul lui Napoleon

La 23 de ani de la ultima lor colaborare pe marile ecrane, pentru producția ”Gladiator”, Joaquin Phoenix și…

Mădălina Ghenea își susține iubitul din tribune, la Roland Garros

Mădălina Ghenea (35 de ani) și-a susținut (presupusul) nou iubit din tribune, la turneul de tenis Roland Garros,…

„Romeo şi Julieta” revine după o pauză de trei ani pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Veștile bune circulă repede. Pe 9 şi 10 iunie, de la ora 18.30, Opera Națională București anunță reluarea…