Editor Alistmagazine.ro ∙ November 24, 2021 ∙ 3 min read

1 decembrie se apropie cu pași repezi, iar românii sunt pregătiți să adopte un stil cât mai tradițional Ziua Națională. Mai mult decât atât, cei mai buni designeri și desenatori au pregătit, cu ocazia acestei sărbători, o colecție specială de tapet, care să-i facă pe conaționali să se reconecteze cu propria locuință, dar și cu istoria acestor meleaguri de poveste. Și, cum pandemia ne-a schimbat obiceiurile și mulți am început să petrecem tot mai mult timp acasă, spațiile create la domiciliu pentru a lucra sau pentru a ne relaxa au devenit adevărate sanctuare. Experții în amenajarea locuințelor au venit cu idei noi, iar Ziua Națională a României i-a inspirat mai mult ca niciodată în acest an, astfel că au creat „Poema Română”, o colecție fermecătoare cu modele inspirate din istoria țării noastre.

„Am creat o colecție de tapete cu inspirație din tradiții românești și elemente reprezentative pentru noi, ca neam. Sunt modele de tapet pe care ne dorim să le aducem în contemporaneitate, prin insuflarea unui aer modern, îndrăzneț și nonconformist. Am abordat modele create în stil pixels supradimensionat, cu touch-uri de culoare neon și grafitti, ducând totul într-o zonă artistico-hipsterească, dar și modele picturale, reinterpretând fresce bisericești sau modele de țesături de borangic, creând adevărate transparențe și broderii. Conceptul colecției lansate de 1 decembrie a fost gândit încă din primăvara acestui an, moment în care am început documentarea și schițarea acesteia ca direcție creativă”, a spus Oana Vlădilă, arhitect și co-fondator al Casei de Tapet VLAdiLA.

Colecția Poema Română aduce în atenția tuturor trei direcții creative: în prim plan avem Cimitirul de Săpânța, urmat apoi de universul ecleziastic al bisericilor și icoanelor, și nu în ultimul rând spațiul fermecător al textilelor, al covoarelor țesute manual și al artei naive.

„Povestea din spate este una cât se poate de magică. Iubim România, cu toate locurile minunate pe care le poți descoperi la tot pasul, lucru care ne-a făcut să ne urcăm în mașină și să colindăm țara în lung și-n lat, în căutare de inspirație. Ne-am oprit la bisericile pictate din zona Bucovinei, am zăbovit la Săpânța și ne-am odihnit în casele țărănești din zona Maramureșului. Am ales să mergem să filmăm în toate aceste locuri, pentru a recrea atmosfera de basm pe care am vrut să o așternem în fiecare model de tapet. Am vrut să aducem un strop de liniște în urbanul în care trăim zi de zi, să creăm un lifestyle pentru oricine își dorește unicitate și stare de bine în propria casă. Tihna pe care o întâlnești la sat, cu toate tradițiile și locurile minunate, împreunate cu viziunea artistică din cadrul Casei de Tapet VLAdiLA au dat naștere unei colecții absolut unice în Romania: Poema Română”, a adăugat și Dragoș Vlădilă.

Casa de tapet VLAdiLA s-a născut din pasiunea pentru design interior. Ne place armonia: vrem să simțim apartenență, să trăim în ea și cu ea. Spațiul le poate crea pe amândouă. Pe lângă persoanele din jur, spațiul este cel care ne oferă aceste două stări. Fie că vorbim despre spațiile închise publice, fie despre locuința personală, considerăm că tapetul poate oferi o notă reprezentativă locului și devine, în felul acesta, exprimabil. Pană în prezent avem 1000 de creații proprii, categorisite în 16 colecții, iar în plus fată de modelele noastre standard, oferim clienților opțiunea de a comanda tapet custom: putem desena și materializa modelul imaginat de client. Echipamentele de producție pe care se realizează imprimarea sunt ecologice și conțin cerneluri pe bază de apă, iar materialele tapetelor sunt, de asemenea, ecologice și reciclabile. (P)

Related Posts

Cine va interpreta rolul lui Michael Jackson, în filmul biografic Michael?

Pentru fanii regelui pop Michael Jackson, vestea filmării peliculei Michael stârnește un val de curiozitate și nerăbdare. Cine…

Amanda Seyfried, senzațională la Festivalul de Film de la Berlin

Rujul roșu, bijuteriile Cartier și rochia din satin Givenchy, cu spatele gol, decolteu din dantelă și un șliț…

Zendaya, Chris Hemsworth și Jennifer Lopez, printre prezentatorii Met Gala 2024

Cel mai așteptat eveniment dedicat iubitorilor modei, Met Gala, are loc anul acesta în data de 6 mai…

Tom Cruise s-a despărțit de iubita lui rusoaică, mai tânără decât el cu 25 de ani

Tom Cruise a trăit o idilă de scurtă durată alături de Elsina Khayrova, fosta soție a unui oligarh…

Tom Holland, cunoscut mai ales din Spider-Man, îl va interpreta pe legendarul Fred Astaire

Actorul Tom Holland (27 de ani), cunoscut mai ales datorită seriei în care l-a intrepretat pe Spider-Man, a…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările acestei perioade. Iată ce ne-a atras…

Gisele Bündchen își reface viața după divorț

La doi ani de la divorțul de Tom Brady, Gisele Bündchen nu se mai ascunde și face gesturi…

Emaa și Mario Fresh cântă despre iubiri predestinate ”În alte vieți”

EMAA și Mario Fresh cântă pentru prima dată împreună în piesa ”În alte vieți”, o melodie care vorbește…

Sharon Stone, apariție tulburătoare la Festivalul Internațional de Film de la Berlin

Festivalul Internațional de Film de la Berlin, cunoscut și ca Berlinala, este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate industriei…

Beyoncé face istorie în topurile muzicale după ce a virat către stilul country

Beyoncé (42 de ani) a reușit să doboare încă un record muzical și să facă istorie, după ce…