Editor Alistmagazine.ro ∙ November 24, 2021 ∙ 3 min read

1 decembrie se apropie cu pași repezi, iar românii sunt pregătiți să adopte un stil cât mai tradițional Ziua Națională. Mai mult decât atât, cei mai buni designeri și desenatori au pregătit, cu ocazia acestei sărbători, o colecție specială de tapet, care să-i facă pe conaționali să se reconecteze cu propria locuință, dar și cu istoria acestor meleaguri de poveste. Și, cum pandemia ne-a schimbat obiceiurile și mulți am început să petrecem tot mai mult timp acasă, spațiile create la domiciliu pentru a lucra sau pentru a ne relaxa au devenit adevărate sanctuare. Experții în amenajarea locuințelor au venit cu idei noi, iar Ziua Națională a României i-a inspirat mai mult ca niciodată în acest an, astfel că au creat „Poema Română”, o colecție fermecătoare cu modele inspirate din istoria țării noastre.

„Am creat o colecție de tapete cu inspirație din tradiții românești și elemente reprezentative pentru noi, ca neam. Sunt modele de tapet pe care ne dorim să le aducem în contemporaneitate, prin insuflarea unui aer modern, îndrăzneț și nonconformist. Am abordat modele create în stil pixels supradimensionat, cu touch-uri de culoare neon și grafitti, ducând totul într-o zonă artistico-hipsterească, dar și modele picturale, reinterpretând fresce bisericești sau modele de țesături de borangic, creând adevărate transparențe și broderii. Conceptul colecției lansate de 1 decembrie a fost gândit încă din primăvara acestui an, moment în care am început documentarea și schițarea acesteia ca direcție creativă”, a spus Oana Vlădilă, arhitect și co-fondator al Casei de Tapet VLAdiLA.

Colecția Poema Română aduce în atenția tuturor trei direcții creative: în prim plan avem Cimitirul de Săpânța, urmat apoi de universul ecleziastic al bisericilor și icoanelor, și nu în ultimul rând spațiul fermecător al textilelor, al covoarelor țesute manual și al artei naive.

„Povestea din spate este una cât se poate de magică. Iubim România, cu toate locurile minunate pe care le poți descoperi la tot pasul, lucru care ne-a făcut să ne urcăm în mașină și să colindăm țara în lung și-n lat, în căutare de inspirație. Ne-am oprit la bisericile pictate din zona Bucovinei, am zăbovit la Săpânța și ne-am odihnit în casele țărănești din zona Maramureșului. Am ales să mergem să filmăm în toate aceste locuri, pentru a recrea atmosfera de basm pe care am vrut să o așternem în fiecare model de tapet. Am vrut să aducem un strop de liniște în urbanul în care trăim zi de zi, să creăm un lifestyle pentru oricine își dorește unicitate și stare de bine în propria casă. Tihna pe care o întâlnești la sat, cu toate tradițiile și locurile minunate, împreunate cu viziunea artistică din cadrul Casei de Tapet VLAdiLA au dat naștere unei colecții absolut unice în Romania: Poema Română”, a adăugat și Dragoș Vlădilă.

Casa de tapet VLAdiLA s-a născut din pasiunea pentru design interior. Ne place armonia: vrem să simțim apartenență, să trăim în ea și cu ea. Spațiul le poate crea pe amândouă. Pe lângă persoanele din jur, spațiul este cel care ne oferă aceste două stări. Fie că vorbim despre spațiile închise publice, fie despre locuința personală, considerăm că tapetul poate oferi o notă reprezentativă locului și devine, în felul acesta, exprimabil. Pană în prezent avem 1000 de creații proprii, categorisite în 16 colecții, iar în plus fată de modelele noastre standard, oferim clienților opțiunea de a comanda tapet custom: putem desena și materializa modelul imaginat de client. Echipamentele de producție pe care se realizează imprimarea sunt ecologice și conțin cerneluri pe bază de apă, iar materialele tapetelor sunt, de asemenea, ecologice și reciclabile. (P)

Related Posts

Actrița Anne Heche a fost declarată decedată în mod oficial

Actrița Anne Heche, în vârstă de 53 de ani, se află în moarte cerebrală și, conform legilor din…

Frigărui picante la grătar. Recomandarea lui Chef Adi Hădean

Adrian Hădean ne propune să încercăm frigărui picante, servite în lipie de casă, cu sos de usturoi și…

Bucharest International Dance Film Festival la a VIII-a ediție: 8 – 11 septembrie 2022

În perioada 8 – 11 septembrie, Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) revine pentru a VIII-a ediție cu…

Johnny Depp devine Ludovic al XV-lea în producția ”Jeanne du Barry”

Johnny Depp (59 de ani) începe să-și revină încet și sigur după scandalul divorțului de Aber Heard din…

Paul Negoescu (O lună în Thailanda, Două lozuri, Povestea unui pierde-vară) revine cu un nou film: Oameni de treabă/ Men of Deeds

Oameni de treabă/ Men of Deeds, al patrulea lungmetraj semnat de Paul Negoescu, are premiera mondială în cadrul…

Cu cine a înlocuit-o pe Shakira Gerard Piqué

La două luni de la despărțirea de Shakira (45 de ani), mama celor doi copii ai lor, fotbalistul…

Eva Longoria va interpreta rolul principal într-un nou serial

Eva Longoria revine într-un nou serial produs de Apple TV+, intitulat Land of Women, inspirat de romanul best-seller…

5 trucuri de care ar trebui să ținem seama pentru a fi în formă

Slăbește în mod sănătos, fără dietă, urmând câteva sfaturi recomandate de specialiștii din domeniu. Pe lângă mișcare în…

All White Party – A List Magazine, magie albă!

Revenim cu noi imagini de la cea de-a doua petrecere organizată de A List Magazine la Cluj-Napoca, în…

E scris în stele, zodia A List înseamnă distracție!

V-am mai spus și se poate observa și cu ochiul liber că ne place să ne distrăm alături…