Alina Burlacu ∙ November 24, 2021 ∙ 5 min read

 

Dacă îți dorești o piele sănătoasă și luminoasă, în sezonul rece, hidratarea și protejarea barierei hidrolipidice a pielii sunt principalele obiective pe care trebuie să le ai în vedere.

Indiferent dacă petreci multe ore în interiorul casei sau în exterior, temperaturile scăzute și aerul foarte uscat au un impact dur asupra pielii. Pentru menținerea hidratării naturale a pielii, dar și pentru restabilirea barierei protectoare a pielii,ai nevoie de un ritual de îngrijire constant care să includă produse cu formule blânde, non-comedogenice, fără parfum (acest ingredient este, pe cât de plăcut, pe atât de distructiv, accentuând deshidratarea). De asemenea, trebuie să te asiguri că hidratarea are loc pe parcursul întregii zile, așa că fii selectivă cu formulele alese.

Trei semne că pielea ta are nevoie urgentă de hidratare și protecție

Gradul de uscăciune a pielii este influențat de doi factori: secreţia de sebum şi transpiraţia. Glandele sebacee din piele secretă sebum, formând filmul lipidic cu rol de protecţie a pielii. Glandele sudoripare produc transpiraţia, responsabilă de menținerea umidității pielii. Ambii indicatori sunt esențiali în reglarea uscăciunii pielii. Mai exact, nu doar lipsa apei din derm este vinovată de uscarea pielii și de senzația de uscăciune, ci și lipsa sebumului. Atunci când pielea ta se confruntă cu iritații, cu senzația de tensiune, de mâncărime, trebuie să iei măsuri urgent pentru că acestea sunt semnele date de piele atunci când are nevoie de hidratare și protecție.

Ce trebuie să ofere un produs pentru îngrijirea pielii, în sezonul rece?

În primul rând, trebuie să ofere încredere și rezultate. Cu alte cuvinte, chiar dacă unele ambalaje sunt mai atractive sau mirosul produsului de îngrijire mai tentant, dacă îți dorești o piele care să nu sufere de uscăciune, să nu fie iritată și aspră, atunci alegerea ta trebuie să țină cont de nevoile actuale ale pielii. Cum spuneam, fii selectivă și orientează-te spre formulele dezvoltate în colaborare cu medicii dermatologi, experți ai îngrijirii pielii. Vorbeam anterior și despre rezultate. Ei bine, pentru ca aceastea să fie vizibile în scurt timp și pe termen lung, pielea are nevoie de ingrediente care să fie compatibile cu structura pielii și care să fie natural asimilate de către aceasta. Există două categorii de ingrediente care au grijă, în mod natural, de echilibrul hidrolipidic: ceramidele (responsabile de menținerea apei în țesuturi) și acidul hialuronic (principalul ingredient care oferă și menține pielea hidratată).

Recomandările experților în îngrijirea pielii

În special în sezonul rece, pielea uscată are nevoi speciale de îngrijire care să includă ingrediente capabile să restabilească bariera protectoare a pielii și să mențină hidratarea naturală a pielii, precum ceramidele și acidul hialuronic. Dezvoltată în colaborare cu medicii dermatologi din SUA, gama CeraVe este o gamă de produse de îngrijire a pielii bazate pe ceramide similare pielii și Tehnologia MVE. Ceramidele sunt componente principale ale pielii, esențiale pentru o piele sănătoasă. Ceramidele compun 50% din stratul de lipide și formează bariera de protecție a pielii, menținând pielea hidratată. Toate formulele CeraVe conțin 3 ceramide esențiale.


A,B,C-ul ceramidelor

Despre acidul hialuronic se știe că este un ingredient esențial pentru hidratarea pielii. Cum rămâne cu ceramidele? Spuneam anterior că hidratarea este doar o parte din starea de bine a pielii. Stratul de lipide al pielii noastre este organizat în structură densă sub formă de lamele și este compus din: ceramide, colesterol și acizi grași. Ceramidele stimulează nivelul de hidratare și ajută la repararea barierei cutanate. Când nivelul de ceramide este scăzut, funcția de barieră cutantă este afectată, pielea nu mai este hidratată și factorii externi ce agresează pielea pot pătrunde, conducând la o piele uscată și iritată. CeraVe ajută la refacerea celor 3 ceramide esențiale pentru o piele cu aspect sănătos și o senzație de confort.

CeraVe oferă un amestec natural, complex din fitoceramide derivate din plante:

– CERAMIDE 1, fortifică stratul de lipide;

– CERAMIDE 3, îmbunătățesc hidratarea pe termen lung;

– CERAMIDE 6-II, factor natural de hidratare.

Această combinație unică de ceramide identice cu cele din piele ajută la completarea ceramidelor din piele, calmează pielea uscată reducând deshidratarea. Pierderea de ceramide este asociată cu numeroase patologii, de aceea CeraVe se adresează mai multor indicații, inclusiv disfuncții ale barierei cutanate, printr-o varietate de produse blânde și eficiente: geluri de curățare, creme, loțiuni și creme hidratante pentru față.

Gama CeraVe, o gamă completă pentru o piele cu aspect sănătos

În gama CeraVe, vei regăsi formule de curățare și hidratare dezvoltate împreună cu medicii dermatologi, pentru siguranță și complianță ridicate.

Formulele de curățare a pielii CeraVe sunt blânde cu pielea și nu afectează bariera protectoare a acesteia, fiind disponibile în mai multe variante și formate: geluri de spălare hidratante, geluri de curățare spumante, uleiuri de curățare hidratante, creme de curățare, apă micelară.

Formulele hidratante CeraVe oferă hidratare pielii, pe parcursul întregii zile, datorită tehnologiei patentate MVE care eliberează, în mod gradual, ingredientele cu efect hidratant în piele. În plus, datorită celor 3 ceramide esențiale, restabilesc bariera protectoare a pielii. În gama CeraVe se regăsesc atât formule pentru hidratarea tenului și corpului, cât și formule dedicate pentru hidratarea și protejarea tenului împotriva radiațiilor UV, respectiv formule reparatoare pentru zona delicată a ochilor.

Top 3 produse esențiale pentru îngrijirea pielii în sezonul rece

  1. CeraVe Gel de Spălare Hidratant pentru față și corp

https://www.cerave.ro/produsele-noastre/produse-de-curatare/gel-de-spalare-hidratant-473-ml

  1. CeraVe Ulei de Curățare Spumant și Hidratant pentru față și corp https://www.cerave.ro/produsele-noastre/produse-de-curatare/-ulei-de-curatare-spumant-si-hidratant-473-ml
  2. CeraVe Cremă Hidratantă pentru față și corp

https://www.cerave.ro/produsele-noastre/produse-hidratante/crema-hidratanta-pentru-fata-si-corp-340-gr

Foto: PR

Related Posts

Rujul perfect pentru nuntă

Indiferent dacă ești mireasa sau ai statutul de invitată, dacă vrei să arăți senzațional în pozele de la…

Vara perfectă pentru noi

Vine vara, bine-mi pare! Nu știm alții cum sunt, dar noi iubim vara, pentru că ziua este lungă…

Safe Zone: sfaturile experților pentru îngrijirea părului, vara

Am apelat, din nou, la sfaturile stiliștilor, nutriționiștilor și dermatologilor pentru a ne asigura că vom avea un…

Sărbătorește viața!

Numărul 1 în Spania, Italia și Portugalia atunci când vine vorba de produsele dermatocosmetice pentru piele și păr,…

Ce preferă pielea ta: autobronzare sau albire?

Cum ai vrea să arate pielea ta? Mai luminoasă și fără pete pigmentare? Sau în nuanța caramelului, dar…

L’Oréal și UNESCO susțin femeile din domeniul cercetării prin lansarea unei noi ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”

L’Oréal România și Comisia Națională a României pentru UNESCO continuă să sprijine și în acest an comunitatea științifică…

Protecție solară în fiecare zi

Radiaţiile UV reprezintă ameninţarea invizibilă de care te poţi proteja, cu încredere, aflând mai multe despre protecţia solară,…

Machiaj și îngrijire a pielii cu Cindy Bruna

Cu origini congoleze și italiene, modelul stabilit la Paris, Cindy Bruna, este una dintre vedetele a căror apariție…

Sharon Stone sau cum să arăți de 40 la 64 de ani

Frumusețea la 60+ ani înseamnă mai mult decât un corp cu proporții de invidiat și un ten fără…

Chef de mers la mare!

Cele 10 minute de expunere zilnică la lumina soarelui sunt recomandate și de medici, dincolo de asta ești…