Monica Cismaru ∙ January 7, 2022 ∙ 2 min read

Fastul și strălucirarea specifice Hollywood-ului, odată cu deschiderea sezonului galelor de premiere a celor mai bune producții cinematografice, pălește anul acesta din cauza pandemiei.

Astfel, decernarea Globurilor de Aur, premii acordate celor mai bune performanțe cinematografice ale anului, oferite de Asociația Presei Străine de la Hollywood și considerate un preambul al Oscarurilor, va avea loc anul acesta într-o ceremonie restrânsă, lipsită de fast. Petru prima dată din 2008, gala nu va fi difuzată la tv, câștigătorii vor fi anunțați pe Twitter și pe site-ul organizației și nu vor exista paradă pe covorul roșu și nici invitați. Ba, mai mult, câteva vedete au luat poziție și au cerut boicotarea galei, cum ar fi Scarlett Johansson sau Mark Ruffalo, sau au anunțat că returnează trofeele câștigate in trecut – cum ar fi cazul lui Tom Cruise.

globurile de aur 2022
Tina Fey și Amy Poehler, prezentatoarele ceremoniei de anul trecut Golden Globes

Scarlett Johansson a acuzat Asociația Presei Străine de la Hollywood de comportament sexist, aflat la limita hărțurii sexuale.

În plus, Asociatia Presei Străine s-a confruntat cu numeroase acuzații de rasism de-a lungul timpului, cauzate de trecerea cu vederea a minorităților etnice sau sexuale în nominalizarea și premierea în cadrul galei.

globurile de aur 2022
Renée Zellweger, câștigătoare a unui Glob de Aur în 2020 pentru Cea mai bună actriță într-un rol principal, dramă

Cea de-a 79-a ediție a Globurilor de Aur e programată pentru data de 9 ianuarie, iar câștigătorii vor fi desemnați pe parcursul unei ceremonii de 90 de minute, privată, desfășurtă la Hotelul Beverly Hilton.

Dintre nominalizări fac parte nume precum Ben Affleck, Leonardo DiCaprio, Kenneth Branagh, Jennifer Lawrence, Denzel Washington, Jennifer Aniston, Nicole Kidman, Olivia Colman, Lupin; dintre producții, au primit nominalizări Lupin, Squid Gamel, Succession, The Power of the Dog, Don’t Look Up, Licorice Pizza, Being the Ricardos,Belfast, Dune etc.

Foto: Hepta

Related Posts

Horoscopul săptămânii 24 – 30 iunie 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale pentru săptămâna 24-30 iunie 2024. Berbec La începutul săptămânii se prefigurează…

Secretul Bunicii, un business dulce, transmis din generație în generație

Energia, dragostea și pasiunea pentru lucrurile bine făcute sunt ingredientele  care au condus business-ul Secretul Bunicii spre succes….

Lectura de vară: 10 cărți pentru o lună fierbinte 

Pentru mine, vacanța de vară este perioada în care teancul de cărți #decitit scade, iar momentele de liniște,…

TIFF 2024 – magia unui festival de film construit din inovație și provocări. De vorbă cu Tudor Giurgiu, președintele TIFF

„Filmele au puterea să ne aducă mai aproape, să spună povești care reverberează indiferent de rasă și nație,…

De ziua Prințului William, Prințesa de Wales publică o nouă imagine-tribut

Prințul William împlinește pe 21 iunie 42 de ani, iar soția lui, Kate Middleton, Prințesa de Wales, a…

Rodica Mandache, despre relația cu Florin Piersic: ”El m-a iubit, da. Dar cred că el că s-a îndrăgostit de toate partenerele lui”

Într-o ediție cu totul specială a emisiunii Întrebarea Mesei Rotunde, difuzată sâmbătă, de la 8.00 dimineața, la ACASĂ,…

Katy Perry revine în forță pe scena muzicală cu o nouă siluetă

După o perioadă de pauză din industria muzicală, Katy Perry (39 de ani) revine în forță cu o…

Coldplay își lansează în octombrie noul album „Moon Music”

Vești bune pentru fanii Coldplay! Trupa a anunţat că intenţionează să realizeze cel mai prietenos album în raport…

Justin Timberlake, probleme cu poliția, dar și în cuplu

Justin Timberlake a fost arestat și, ulterior, eliberat la New York pentru conducere sub influența alcoolului. Problemele lui…

Cum ne putem hidrata corespunzător pe timpul verii? Ne spune Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates

Consumul adecvat de apa si alimente bogate in apa, precum si constientizarea importantei apei in lupta impotriva celulitei…