Fastul și strălucirarea specifice Hollywood-ului, odată cu deschiderea sezonului galelor de premiere a celor mai bune producții cinematografice, pălește anul acesta din cauza pandemiei.

Astfel, decernarea Globurilor de Aur, premii acordate celor mai bune performanțe cinematografice ale anului, oferite de Asociația Presei Străine de la Hollywood și considerate un preambul al Oscarurilor, va avea loc anul acesta într-o ceremonie restrânsă, lipsită de fast. Petru prima dată din 2008, gala nu va fi difuzată la tv, câștigătorii vor fi anunțați pe Twitter și pe site-ul organizației și nu vor exista paradă pe covorul roșu și nici invitați. Ba, mai mult, câteva vedete au luat poziție și au cerut boicotarea galei, cum ar fi Scarlett Johansson sau Mark Ruffalo, sau au anunțat că returnează trofeele câștigate in trecut – cum ar fi cazul lui Tom Cruise.

globurile de aur 2022
Tina Fey și Amy Poehler, prezentatoarele ceremoniei de anul trecut Golden Globes

Scarlett Johansson a acuzat Asociația Presei Străine de la Hollywood de comportament sexist, aflat la limita hărțurii sexuale.

În plus, Asociatia Presei Străine s-a confruntat cu numeroase acuzații de rasism de-a lungul timpului, cauzate de trecerea cu vederea a minorităților etnice sau sexuale în nominalizarea și premierea în cadrul galei.

globurile de aur 2022
Renée Zellweger, câștigătoare a unui Glob de Aur în 2020 pentru Cea mai bună actriță într-un rol principal, dramă

Cea de-a 79-a ediție a Globurilor de Aur e programată pentru data de 9 ianuarie, iar câștigătorii vor fi desemnați pe parcursul unei ceremonii de 90 de minute, privată, desfășurtă la Hotelul Beverly Hilton.

Dintre nominalizări fac parte nume precum Ben Affleck, Leonardo DiCaprio, Kenneth Branagh, Jennifer Lawrence, Denzel Washington, Jennifer Aniston, Nicole Kidman, Olivia Colman, Lupin; dintre producții, au primit nominalizări Lupin, Squid Gamel, Succession, The Power of the Dog, Don’t Look Up, Licorice Pizza, Being the Ricardos,Belfast, Dune etc.

Foto: Hepta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts