Monica Cismaru ∙ January 18, 2024 ∙ 3 min read

Place Vendôme no 1 este noua adresă din Paris pentru iubitorii luxului. Brandul de bijuterii Chopard a inaugurat aici cel mai nou hotel, de ale cărui decorațiuni interioare s-a ocupat reputatul designer Pierre-Yves Rochon, cel care și-a mai pus semnătura pe spații exclusiviste precum Grand-Hôtel du Cap-Ferrat, de pe Riviera Franceza, Hotel Martinez din Cannes și Shangri-La, de lângă Turnul Eiffel.

Noul Hotel Chopard din Paris este un tribut adus stilului clasic, rafinat, care aduce mai degrabă a un conac decât a spatiu destinat circuitului turistic. Hotelul dispune de cinci camere duble și de zece apartamente, iar fiecare spațiu are un design emblematic, scrie Vogue Paris – Astfel, vom gasi aici camere denumite după pietrele prețioase regăsite în bijuteriile create de celebrul brand – Diamant – camera decorată în nuanțe deschise, cu vedere către columna din Place Vendôme, ridicată de Napoleon în memoria bătăliei de la Austerlitz, Jade- care amintește de Asia, cu elemente sculptate din lemn și cu pereți roșu-carmin și chiar camera Paraïba – cu trimitere către luxurianta Brazilie, cu tapet colorat marca De Gournay.

hotel chopard paris

Unul dintre apartamente evocă Galeria Oglinzilor de la Versailles, decorat cu candelabre strălucitoare și cu o baie regală.

Fotografiatul este interzis în interiorul hotelului din motive de menținere a intimității oaspeților, dar spațiile comune sunt concepute în așa fel încât să încurajeze interacțiunea – oaspeții se pot relaxa în grădina de iarnă, decorată cu fresce ce înfățișează animale din zonele tropicale și până la bibliotecă și un salon pentru trabucuri.

Tot aici, mesele pot fi servite oriunde ar dori oaspeții hotelului- de la dormitor și până la saloane sau în resturantul clasic, în crama de vinuri sau cu vedere către bucătărie. Aprovizionarea se face de la brutăria Baptiste (cel mai bun artizan patiser al Franței), iar meniul este concentrat pe preparatele clasice franțuzești și internaționale- crudo de sfeclă, club sandwich, foie gras și o pavlova dulce-acrișoară.

hotel chopard paris

Noul spațiu Chopard este descris ca fiind un anti-hotel, un loc destinat celor ultra-bogați, un nou concept de pe piața turisitică.

De asemenea, nici inaugurarea de pe 15 noiembrie nu a fost făcută prin metoda clasică- cu mare fast și cu apelarea la mijloace de social media și influenceri. Hotelul, amplasat deasupra magazinului Chopard, poate fi ratat cu ușurință de către necunoscători, neavând nicio firmă afișata. Spațiul dorește să se înscrie în trendul care a luat cu asalt lumea modei și a luxului încă de anul trecut – Quiet Luxury.

Foto: Gregory Copitet

Related Posts

Taylor Swift și-a lansat un nou album- The Tortured Poets Department

Taylor Swift (34 de ani) nu ia nicio pauză și lansează cel de-al 11-lea ei album de studio,…

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…