Monica Cismaru ∙ April 22, 2020 ∙ 2 min read

jk rowling biblioteca

Scriitoarea britanică JK Rowling, autoarea seriei de succes ”Harry Potter”, a împărtășit recent cu fanii ei de pe rețelele sociale câteva imagini cu o parte din biblioteca ei impresionantă.

 

JK Rowling (54 de ani), una dintre cele mai de succes scriitoare din lume, datorită seriei Harry Potter, a publicat recent câteva imagini din biblioteca aflată într-una dintre casele ei din Scoția, unde locuiește alături de soțul ei, Dr Neil Murray.

Faii autoarei au fost încântați să vadă cum arată biblioteca uneia dintre cele mai de succes scriitoare a tuturor timpurilor. JK Rowling a menționat că s-a apucat să-și rearanjeze cărțile din cauza plictiselii cauzate de izolare și a adăugat că această activitate este foarte relaxantă pentru ea. Scriitoarea și-a aranjat cărțile în bibliotecă pe culori, iar rezultatul a fost filmat și publicat pe contul ei de Twitter.

jk rowling biblioteca

Camera în care JK Rowling își păstrează cărțile are pereții văruiți într-o culoare de gri turcoaz, cu dulapuri de lemn, cu o canapea stilizată și cu o fereastră imensă.

jk rowling biblioteca

De asemenea, scriitoarea are inscripționat pe perete un citat din poetul englez din secolul al XIV-lea, Edmund Spenser . ‘It is the mind that maketh good of ill, that maketh wretch or happy, rich or poor” – sună versul din poezia The Faerie Queen a lui Spenser.

Fanii s-au grăbit s-o întrebe pe autoare dacă își păstrează propriile ei volume cu Harry Potter, iar aceasta a admis ca are întotdeauna câteva exemplare din propria ei operă. ”Bineînțeles că am cărțile ”Harry Potter”. Acestea nu sunt singurele mele rafturi cu cărți, sunt doar cele pe care am decis să le rearanjez în ordinea culorilor, în timpul pauzei de ceai”, a menționat scriitoarea.

perthshire scotia

Zona idilică din Perthshire, Scoția

 

JK Rowling deține o casă de două milioane de lire sterline în Edinburgh și încă un conac în regiunea Perthshire, Scoția, locul unde s-a și căsătorit cu actualul ei soț.

Recent, JK Rowling a anunțat că relaxează în timpul pandemdiei de Coronavirus copyright-ul asupra cărților ei, pentru ca educatorii, învățătorii și profesorii să le poată citi online copiilor din seria ”Harry Potter”.

 

Foto: Hepta

Related Posts

Gisele Bündchen, ghinion în dragoste, noroc în carieră

Supermodelul brazilian, Gisele Bündchen apare într-o nouă campanie Balmain. În vârstă de 43 de ani, Gisele este imagine…

NOSTALGIA anunță parteneriatul cu eSolutions și lansează aplicația oficială a festivalului

NOSTALGIA, festivalul care celebrează viața și distracția pentru toate generațiile, anunță parteneriatul cu eSolutions, companie digitală premium în…

„Fă bani! Câștigă! Fii numărul 1 în lume!”. „Atât de simplu!”

Legendele tenisului mondial Andre Agassi și Stefanie Graf au venit pentru prima dată în România fiind invitați să…

Daniel Radcliffe, primul său premiu Tony Awards

Actorul faimos pentru interpretarea lui „Harry Potter”, Daniel Radcliffe a primit primul său premiu Tony Awards, în acest…

Ben Affleck, la ușa fostei soții

Chiar dacă J Lo și Ben Affleck nu confirmă niciunul dintre zvonurile legate de divorțul iminent, acțiunile lui…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

„Retreat Vama Veche”, din 18 octombrie, în cinematografe

Ada Condeescu, Adela Popescu și Laura Cosoi rămân „goale” în Vama Veche. Mai precis, în sufletele goale, după…

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…

Top 10 destinații pentru 2024, potrivit TikTok

Nu mai e niciun secret că rețelele sociale, în special TikTok, dau tonul în modă, beauty, călătorii și…