Cele mai bune cărți de bucate pe care să le încerci în această perioadă

biscuiti gatit acasa

Vă propunem un ghid al cărților de bucate care să vă inspire în această perioadă. Poate că mulți dintre noi am cumpărat compulsiv, iar alimentele proaspăt achiziționate s-au amestecat cu cele care erau deja în cămară. Pentru a le folosi pe toate într-un mod imaginativ, savuros și, de ce nu, economic, preparați rețete noi, extrase din cărțile enumerate mai jos, scrise de bucătari celebri.

Dining In, de Alison Roman

carti bucate

Titlul vorbește de la sine și se adresează extroverților care suferă din cauză ca nu mai pot ieși la restaurant din cauza carantinei. Aceștia pot găti preparate casual-chic, cuprinse în cele 125 de rețete propuse de autoare – salată de fasole cu verdeață, pâine cu smântână, ciuperci la grătar cu ulei de măsline, paste cu scoici, salam chorizo și nuci, chec cu unt sărat și ciocolată etc.

Everyone Can Bake: Simple Recipes to Master and Mix, de Dominique Ansel

dominique ansel carti bucate

Poate că nu suntem chiar toți niște patiseri înzestrați, dar oricine poate coace ceva simplu, mai ales când ne încurajează și ne dă indicații un chef renumit, precum francezul Dominique Ansel. Nu e nevoie decât de fler și de voință pentru a reuși să punem pe masă câteva deserturi apetisante.

Budget Bytes, de Beth Moncel

budget bytes beth moncel
Rețete pentru buget restrâns. Poate una dintre cele mai potrivite cărți de bucate în contextul actual. Autoarea ne propune 100 de  rețete pe care le putem prepara fix cu ce avem în cămară și în frigider și, drept bonus, primim ș o listă de cumpărături cu lucruri care nu ar trebui să ne lipsească din lipseasca din casă, mai ales în vremuri de restriște.

My Perfect Pantry: 150 Easy Recipes From 50 Essential Ingredients: A Cookbook by Geoffrey Zakarian

my-perfect-pantry-geoffrey-zakarian

La fel ca și carte ade mai sus, și aceasta propune tot rețete cu ceea ce ai prin casă, doar că aici sunt mai multe propuneri – 150. ”Cămara mea perfectă – 150 de rețete ușoare din 50 de ingrediente esențiale” te poate scoate din impas.

Photo by Mae Mu on Unsplash

Categorii Lifestyle