Adriana Moscu ∙ March 24, 2023 ∙ 2 min read

Celebru pentru preparate sale pline de savoare, realizate după rețete tradiționale, Chef Cătălin Scărlătescu ne dezvăluie trucurile sale pentru a obține aroma perfectă pentru masa de Paste.

“Secretul cozonacului perfect stă în prospețimea şi proveniența ingredientelor. Dacă ai materie primă de calitate, obții preparate pe măsură, dacă stăpânești cât de cât arta gătitului”, spune Chef Cătălin Scărlătescu.

Nelipsit de pe masa de Paşte a românilor, cozonacul nu este, totuși, uşor de preparat. Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu îți va fi de ajutor dacă ești la primul cozonac. Dacă ai deja experiență, te va ajuta să faci un cozonac deosebit cu care să-i impresionezi pe cei dragi.

Ingrediente: 1 kg faină, 250 g zahăr, 450 g lapte, 5 ouă proaspete, 1 păstaie vanilie, 60 g drojdie, 300 g unt, 500 g nuca, 200 g rahat, 150 g ciocolată de calitate, 30 g portocală confiată, 30 g coajă de lămâie.

Mod de preparare:

Se amestecă drojdia cu 100 ml lapte, un pic de zahăr și trei linguri de faină.Se lăsă compoziția să crească până când își dublează volumul. Laptele se fierbe împreună cu zaharul si cu o pastaie de vanilie, apoi se amesteca până se dizolvă. Apoi, gălbenușurile se bat cu un praf de sare. Se pune făina într-un vas și se toarnă pe rând, amestecând bine, gălbenușurile, laptele împreună zahărul topit și untul, portocala confiata, coaja de lămâie. Se frământă bine până se obține un aluat aerat, consistent și elastic.Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră.

Se ia apoi o bucată de aluat, se întinde bine, se pune peste crema de nuci cu ciocolata si rahat si se rulează. Rulada obţinută se secţionează în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute se împletesc şi se ung cu ou si un pic de zahar. Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină si se lasă la dospitaproximativ doua ore. Când aluatul a crescut se dă tava la cuptor pentru circa 45 de minute – 1 oră la 160 grade.

Cozonacul lui Chef Cătălin Scărlătescu poate fi comandat online pentru Masa de Paşte pe www.chefsuperfood.ro.

Related Posts

Modelul Karlie Kloss așteaptă cel de-al treilea copil

Modelul Karlie Kloss (32 de ani), cumnata Ivankăi Trump, fiica președintelui SUA, a anunțat că așteaptă cel de-al…

Sean Paul și INNA lansează videoclipul oficial pentru “Let It Talk To Me”

Sean Paul și INNA își unesc din nou forțele pentru „Let It Talk To Me”, o melodie care…

Mirela Oprișor: ”Îmi place Ateneul, să merg la film la Elvira Popescu, să mă plimb prin Grădina Icoanei, prin librării și anticariate”

Este una dintre cele mai carismatice actrițe de la noi și câștigătoare a unui premiu Gopo pentru cea…

Tom Cruise și Ana de Armas, un posibil nou cuplu

Tom Cruise și Ana de Armas nu fac decât să alimenteze zvonurile conform cărora ar forma un cuplu,…

Festivalul Filmului Francez în România- la startul celei de-a 29-a ediții – Maratonul anual de film francez începe joi în 12 orașe din țară

Aflat la cea de-a 29-a ediție, Festivalul Filmului Francez aduce publicului din România o selecție diversă de film…

Horoscopul săptămânii 17-23 martie 2025

Astrologul Anca Stoica ne prezintă horoscopul săptămânii 17-23 martie 2025. Iată ce ne prezic astrele! Berbec Săptămâna debutează…

Self-Made is Here to Take Over

Dacă e un lucru clar despre #AlistTeam, e că nu stăm locului. Căutăm mereu oameni, locuri și experiențe…

Artistul Luca Florian: „Explorez modul în care oamenii își construiesc universurile personale”

Până la finalul lunii martie, la Galeria Posibilă din București artistul Luca Florian ne invită într-o călătorie într-…

Millie Bobby Brown (The Electric State): „Ador tot ce are legătură cu anii ’90”

Millie Bobby Brown revine pe micile ecrane, de această dată într-un SF movie – The Electric State –…

Celebrități care lipsesc de pe social-media

E greu de crezut, dar mai există oameni inexistenți pe platformele sociale, iar printre acestea se numără mai…