Adriana Moscu ∙ March 24, 2023 ∙ 2 min read

Celebru pentru preparate sale pline de savoare, realizate după rețete tradiționale, Chef Cătălin Scărlătescu ne dezvăluie trucurile sale pentru a obține aroma perfectă pentru masa de Paste.

“Secretul cozonacului perfect stă în prospețimea şi proveniența ingredientelor. Dacă ai materie primă de calitate, obții preparate pe măsură, dacă stăpânești cât de cât arta gătitului”, spune Chef Cătălin Scărlătescu.

Nelipsit de pe masa de Paşte a românilor, cozonacul nu este, totuși, uşor de preparat. Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu îți va fi de ajutor dacă ești la primul cozonac. Dacă ai deja experiență, te va ajuta să faci un cozonac deosebit cu care să-i impresionezi pe cei dragi.

Ingrediente: 1 kg faină, 250 g zahăr, 450 g lapte, 5 ouă proaspete, 1 păstaie vanilie, 60 g drojdie, 300 g unt, 500 g nuca, 200 g rahat, 150 g ciocolată de calitate, 30 g portocală confiată, 30 g coajă de lămâie.

Mod de preparare:

Se amestecă drojdia cu 100 ml lapte, un pic de zahăr și trei linguri de faină.Se lăsă compoziția să crească până când își dublează volumul. Laptele se fierbe împreună cu zaharul si cu o pastaie de vanilie, apoi se amesteca până se dizolvă. Apoi, gălbenușurile se bat cu un praf de sare. Se pune făina într-un vas și se toarnă pe rând, amestecând bine, gălbenușurile, laptele împreună zahărul topit și untul, portocala confiata, coaja de lămâie. Se frământă bine până se obține un aluat aerat, consistent și elastic.Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră.

Se ia apoi o bucată de aluat, se întinde bine, se pune peste crema de nuci cu ciocolata si rahat si se rulează. Rulada obţinută se secţionează în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute se împletesc şi se ung cu ou si un pic de zahar. Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină si se lasă la dospitaproximativ doua ore. Când aluatul a crescut se dă tava la cuptor pentru circa 45 de minute – 1 oră la 160 grade.

Cozonacul lui Chef Cătălin Scărlătescu poate fi comandat online pentru Masa de Paşte pe www.chefsuperfood.ro.

Related Posts

Melania Trump anunță publicarea cărții ei de memorii

Cartea de memorii, intitulată simplu ”Melania”, va conține detalii personale din viața autoarei, dar și fotografii de familie,…

Prelude to the Olympics- O pleiadă de vedete la petrecerea de dinaintea începerii JO2024 de la Paris

O mulțime de vedete de primă mână au fost invitate la petrecerea de avanpremieră a Jocurilor Olimpice de…

Ia-ți bilet la evenimentul de parenting al anului! Prima ediție a ParentED Fest aduce în premieră la București experți recunoscuți la nivel global

Ia-ți bilet la evenimentul de parenting al anului! Prima ediție a ParentED Fest aduce în premieră la București…

Smiley lansează „Cum te văd eu”, o declarație de adorație pentru femei, în numele bărbaților care le iubesc

Smiley lansează, în plin val de cosmetizare a realității pe rețelele de socializare, „Cum te văd eu”, o…

Rulouri de vinete cu nucă. Rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Aceste rulouri de vinete cu nucă vin ca răspuns la vara încinsă pe care o avem anul acesta….

Vezi ce cameră de hotel a cerut Lenny Kravitz pentru concertul de la UNTOLD

Lenny Kravitz, legendarul rocker cunoscut pentru hiturile atemporale și fizicul său impecabil, este de mult timp un susținător…

Ce ținute au purtat vedetele la Gala Verii Saint-Tropez

Pornind de la succesul galelor de vară anterioare, ce au avut loc în Sardinia și Capri, Gala One…

Serialul „IN VOGUE: ANII ’90”, cu Anna Wintour și multe alte personalități, vine la DISNEY+

Serialul „IN VOGUE: ANII ’90”, cu Anna Wintour și mute alte personalități, vine la DISNEY+ Disney+ anunță premiera…

Laura Lăzărescu, CEO la ECHO School: «Am înțeles, în sfârșit, ce înseamnă sintagma „the sky is the limit”»

Industria de jocuri video este în plin avânt, iar fetele se impun tot mai mult – în competițiile…

Noua teorie a emoțiilor: Emoțiile sunt create, nu declanșate

Ce ne arată noua știință despre cum iau naștere emoțiile? Ne spune psihologul și psihoterapeutul relațional Gáspár György….