Alina Burlacu ∙ September 21, 2023 ∙ 2 min read

În septembrie, aproape 250 de lucrări (sculpturi, picturi și desene) din colecția de artă a lui Gérard Depardieu vor fi expuse la hotelul Drouot din Paris. Găzduind lucrări de Rodin, Hartung și chiar Eugène Leroy, colecția dezvăluie pasiunea actorului pentru arta secolului XX.

Licitația pentru piesele din colecția lui Depardieu va avea loc pe 26 și 27 septembrie.

Printre cele mai așteptate se numără The Walking Man de Germaine Richier, o sculptură din bronz, din 1961 (estimată la 500.000 – 800.000 de euro), trei sculpturi de Rodin achiziționate după ce a jucat rolul sculptorului în filmul Camille Claudel, o compoziție de Hans Hartung datată 1971 (estimată la 50.000 – 80.000 de euro).

Sau piese mai puțin cunoscute: un set de 23 de tablouri de Eugène Leroy (estimate în jur de 30.000 – 50.000 de euro fiecare) și lucrări de Henri Michaux, „un artist oarecum uitat astăzi –  subliniază David Nordmann -, dar îi aparține; precum grupul CoBrA de membri ai abstractizării lirice care sunt foarte prezenți în colecție.” Bleu léger aux taches lourdes de Olivier Debré, din 1965 (25.000-30.000 de euro), confirmă pasiunea actorului pentru această mișcare artistică.

Colecția este estimată la 3 până la 5 milioane de euro, „pe baza doar pe valoarea lucrărilor de pe piață spune Xavier Dominique, dar credem că numele lui Depardieu poate stârni interes pozitiv”. Casa de licitații Ader se pare că a discutat cu actorul posibilitatea de a prezenta colecția în mod anonim, dar acesta a refuzat.

Actorul a fost inculpat, în 2020, pentru suspiciunea de viol și agresiune sexuală asupra actriței Charlotte Arnould. David Nordmann, unul dintre organizatorii vânzării, afirmă: „Calitatea lucrărilor sperăm să prevaleze asupra știrilor, pentru că dincolo de personalitatea sa de actor este o colecție coerentă, care reunește un anumit număr de 20 de artiști de secol, unii foarte cunoscuți și alții mai de ultimă oră”, conform connaissancedesarts.com.

Pe 22 iunie, vânzarea colecției lui Alain Delon „60 de ani de pasiune” la Bonhams Cornette de Saint Cyr și-a dublat estimarea scăzută, realizând un total de 8.041.526 milioane de euro în 83 de loturi. The Bay of Saint Address de Raoul Dufy a depășit astfel un milion, iar The Arabian Horse Tied to a Stake de Delacroix a urcat la 775.100 de euro.

Foto: hepta.

Related Posts

The Timeless Pirelli

Sfârșitul anului a adus cu el și lansarea iconicului calendar Pirelli, a 50-a ediție, lansare care a avut…

Corina Olaru, designerul de interior care a transformat Room 12 în „acasă”

Ediția print de iarnă Alist Magazine este o bucurie estetică de la prima până la ultima pagină. Pentru…

Cozonacul lui Scărlătescu, secretul desertului-vedetă de pe Masa de Crăciun

Ai intrat deja în febra Sărbătorilor? De la cadouri până la preparatele cu care îi surprinzi pe cei…

Taylor Swift a fost desemnată Personalitatea Anului de publicația Time

Nu e nicio surpriză în alegerea publicației Time pentru Personalitatea Anului 2023. Taylor Swift (33 de ani) primește…

De Crăciun, Stella Artois continuă să aducă prietenii și familiile împreună

Îmi amintesc cu claritate Crăciunurile copilăriei, cea mai așteptată și frumoasă perioada a anului, când găseam dimineața bradul…

Angelina Jolie revine în Maleficent, partea a treia

Angelina Jolie (48 de ani) anunță că revine în rolul ei de succes, Maleficent, partea a treia, după…

Peste 140 000 de vizitatori în weekend-ul prelungit de deschidere al “WEST SIDE CHRISTMAS MARKET”, târgul de Crăciun organizat de UNTOLD UNIVERSE

Spectacol cu focuri de artificii, zeci de mii de luminițe de Crăciun și concerte Fuego și Gașca Zurli…

Cele mai bune filme ale anului 2023

Cele mai importante publicații internaționale au realizat clasamente cu cele mai bune filme ale anului 2023. Anul care…

Actorul de origine română Sebastian Stan, în rolul vieții lui

Sebastian Stan (41de ani), actor de origine română, născut la Constanța, este unul dintre cei mai apreciați de…

Teatru de păpuși, colinde și ateliere de artă pentru toată familia, între 6-22 decembrie, la Art Safari Christmas Edition

Palatul Dacia-România de pe Lipscani se transformă în casa lui Moș Crăciun și găzduiește cel mai distractiv eveniment…