Monica Cismaru ∙ January 16, 2023 ∙ 3 min read

O nouă ediție a concursului de frumusețe Miss Universe a avut loc weekendul acesta în New Orleans, SUA. Câștigătoare a fost desemnată R’Bonney Gabriel (28 de ani), reprezentanta Statelor Unite, țara gazdă a competiției. Pe locul doi s-a clasat Miss Venezuela, Amanda Dudamel, iar pe trei, Andreína Martínez, din Republica Dominicană.

R’Bonney Gabriel este prima câstigătoare a competiției frumsueții de origine filipino-americană, dar și cea mai în vârsta concurentă desemnată să intre în concursul de frumusețe din partea SUA.

Noua Miss Universe este originară din Texas și este designer de modă, model și instructor de cusătoarie.

Câștigătoarea Miss Universe 2023 –cea de-a 71-a ediție, a cucerit juriul și audiența la proba de Q&A, unde a fost întrebată în ce fel ar încerca să demonstreze, ca eventuală câștigătoare Miss Universe, că această organizație este una progresistă, care încurajează femeile să fie mai puternice.

R’Bonney Gabriel a spus că ar încerca să devină un lider transformațional și a dat drept exemplu propria ei muncă, in care folosește materiale reciclate și predă arta cusătoriei supraviețuitoarelor traficului de carne vie și a violenței domestice. ”Este important să investești în ceilalți, în comunitatea ta și să știi să-ți folosețti talentul pentru a face diferența”, a spus concurenta.

Miss Universe este o competiție care i-a aparținut fostului președinte american Donald Trump, care a vândut licența anul trecut unui magnat de business thailandez și activist transgender, pentru suma de 20 de milioane de dolari. Chakrapong “Anne” Chakrajutathib, noua deținătoare a a drepturilor de organziare a competiției Miss Universe, este un star de reality-show din Thailanda, femeie transgender. Chakrajutathib a declarat după achiziția Miss Universe că a vrut ca acest brand să evolueze și să se adreseze noii generații.

miss universe 2023

Miss Universe, R’Bonney Gabriel, a jucat volei în liceu și a absolvit Universitatea North Texas. ”Cu toții avem ceva special în noi și vrem să transmitem ceea ce avem mai bun către ceilalți, să-i transformăm și să folosim asta ca instrument de schimbare”, spune R’Bonney Gabriel în prezentarea ei de la Miss Universe.

La ediția cu numărul 71 a Miss Universe au concurat aproape 90 de state, iar printre probele de departajare s-au numărat cele de interviu, de prezentare personală, de costum de baie și de rochie de seară.

miss universe 2023
Miss Venezuela, Amanda Dudamel, și Miss Republica Dominicană, Andreína Martínez

Mențiuni speciale la Miss Universe au mai obținut Miss Curacao, Gabriela Dos Santos, și Miss Puerto Rico, Ashley Carino – clasate pe locurile 4, respectiv 5.

Câstigătoarea de anul trecut a Miss Universe a fost reprezentanta Indiei, Harnaaz Sandhu.

Related Posts

Filme și seriale noi în martie pe platformele de streaming

Seriale noi, blockbustere mult așteptate, povești numai bune pentru weekendurile de binge-watching: iată noutățile lunii martie pe platformele…

Kensington Palace revine cu lămuriri despre starea lui Kate Middleton, Prințesa de Wales

Kensington Palace a revenit cu câteva rânduri prin care încearcă să liniștească publicul cu privire la starea de…

”2020” – o comedie neagra cu iz de dramă și de bucluc, din 15 martie în cinematografe

Filmul „2020” a avut avanpremiera la Paris pe 29 februarie, la  Grand Rex, cel mai mare cinematograf din…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile care ne-au atras atras atenția. PANDORA introduce perlele…

În ce serial de succes va juca Eva Longoria

Eva Longoria este cel mai nou nume care se alătură distribuției serialului Only Murders in the Building (Disney+),…

Horoscopul lunii Martie 2024

Luna martie aduce schimbări importante în viața multora dintre noi. Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare…

Tendințele momentului în materie de interioare. Nuanțele și texturile care îți transformă locuința într-o casă de vacanță chiar în inima orașului

Bucură-te de confortul propriului cămin, înconjurându-te de materiale naturale în nuanțe care să-ți aducă deplina relaxare. Întâmpină primăvara…

Cine este noul iubit multimilionar al lui Naomi Campbell

Naomi Campbell este mai fericită ca niciodată, scrie presa internațională, după o pauză în viața ei amoroasă în…

Simona Vilău, curator Art Safari: „Arta e un sport al minții. Ne lasă libere emoțiile”

Artist și curator, Simona Vilău este responsabilă primăvara aceasta cu o fascinantă punere în scenă a unei expoziții…

George și Amal Clooney dau Marea Britanie pe Franța

George (62 de ani) și Amal Clooney (46 de ani), unul dintre cele mai admirate și urmărite cupluri…