A List Magazine ∙ April 8, 2024 ∙ 13 min read

Eclipsa solară totală din zodia Berbec are loc pe data de 8 aprilie 2024 și va atinge apogeul la ora 21:17 ora României, însă nu va fi vizibilă la noi în țară. O eclipsa de Soare are loc pe durata unei faze de Lună nouă făcând ca această lunație să fie supraalimentată de energie.

TEXT DE ANA FOTESCU, numerolog și astrolog

Eclipsa solară are loc atunci când Soarele și Luna se aliniază, în acest caz, Luna este cea care blochează lumina Soarelui. Deși eclipsele solare din punct de vedere astrologic semnifică schimbări și transformări radicale, acesta declanșează evoluția, exprimarea de sine, conștientizarea propriei valori, încrederea, ambiția și determinarea de care dăm dovadă atunci când ne dorim ceva cu adevărat.  

Eclipsa de Soare din zodia Berbec aduce o energie dinamică, chiar agitată, menită să ne dezmorțească și să ne pună în mișcare. Avem nevoie să trecem la acțiune, să luăm decizii importante pe care le-am amânat prea mult timp, să începem proiecte la care ne gândim de mult și să încheiem parteneriate toxice, statice și disfuncționale. Berbecul este o zodie de foc, cu încărcătură Yang, este un semn cardinal care ne ajută să dăm o direcție mai clară vieților noastre. 

Un astfel de eveniment astral aduce un puternic sentiment de reînnoire de sine, dar și a pasiunilor și obiectivelor noastre. Este important să reținem faptul că pentru a deschide un nou capitol în viețile noastre avem nevoie să încheiem ceva din trecut. 

De asemenea, un astfel de fenomen astral se resimte intens cu o săptămână înainte de apogeu și o săptămână după ce evenimentul a avut apogeul. Ceea ce alegem să facem în această perioadă ne va influența direct parcursul până la următoarea eclipsă solară.

Vă invit să aflați cum va fi influențat fiecare semn zodiacal de către această puternică eclipsă solară din zodia Berbec.

BERBEC

Eclipsa totală de Soare te influențează direct! Această zi ar putea fi destul de intensă pentru tine, așa că cel mai bine este să o abordezi cu foarte multă grijă, blândețe și atenție. Un capitol din viața ta se apropie de sfârșit, deschizându-ți ușa către o poveste cu totul nouă și mult mai benefică momentului în care te afli în prezent. Ceva din tine se va schimba fundamental. Mai mult decât atât această eclipsă totală de Soare trece peste Nodul Nord (menirea, scopul și sensul vieții tale) aflat în semnul tău zodiacal ceea ce înseamnă că destinul va juca un rol extrem de important în orice final experimentezi în următoarea perioadă. Cel mai bine este să nu te opui acestui flux de energie, deoarece riști să fii “retrogradat”. Nu uita că mercur se află în semnul tău zodiacal în această perioadă și este în mers aparent retrograd până pe 25 aprilie. După ce energia acestui eveniment se va concretiza vei renaște ca un Phoenix din propria cenușă. Acesta este începutul unei noi vieți pentru tine, al unui nou TU.

TAUR

Pentru tine a venit momentul să confrunți anumite experiențe mai puțin plăcute din trecutul tău care încă îți bântuie gândurile. Prin confruntarea cu dinamica interioară a minții tale subconștiente, te vei simți mai puternic după această eclipsă, mai conștient de sine și gata să mergi înainte cu claritate și cu scop. Acest eveniment astral puternic îți conferă energia să îți dizolvi partea negativă a ego-ului pe măsură ce te conectezi mai profund la esența sufletului tău. Acum ai contextul potrivit pentru a porni cu adevărat în această călătorie de autocunoaștere pentru a te înțelege la nivel profund. În acest interval de timp reflectă la lecțiile pe care le-ai tot primit în ultima vreme și la modul în care acestea te-au modelat și au început să îți modifice convingerile, principiile și comportamentul înspre bine. Dacă îți dai voie vei simți evoluția personală. 

GEMENI

În acest interval de timp cât energia eclipselor este extrem de puternică tu ai nevoie să te concentrezi pe contextele sociale din care faci parte și pe obictivele pe care ți le-ai setat sau pe care urmează să ți le stabilești. Înconjoară-te de persoane care te inspiră și de la care ai ce învăța. În ultima vreme este posibil să fi avut senzația că nu mai aparții de niciun cadru social, iar acest lucru a adus cu sine destul de multă frustrare pentru tine. Acum este momentul să te deschizi și să îți găsești curajul de a învăța lucruri noi și de a-ți depăși limitele, astfel încât să îți găsești stabilitatea. Actele de voluntariat, de caritate și de altruism ar putea să te ajute să te apropii mai mult de oameni și de conștiința colectivă. În plan profesional pot apărea tensiuni între ambiție și responsabilitate, așa că fă-ți timp pentru a-ți reevalua obiectivele și planurile în acest sens.

RAC

Și tu ești direct vizat de energia acestei eclipse solare din Berbec, ceea ce înseamnă că te așteaptă o schimbare profundă în planul carierei, al reputației, al notorietății și al menirii tale pe Pământ. Dacă ai muncit din greu până în prezent la un anumit proiect sau pentru afacerea ta, acum vei începe să vezi și roadele eforturilor și perseverenței tale. De asemenea, este posibil să devii mai conștient de faptul că poate la locul de muncă bunăvoința și sârguița ta au cam fost exploatate. Deși această eclipsă marchează un moment esențial pentru creștere, ca acest lucru să se întâmple va trebui mai întâi să provoace schimbări și transformări semnificative în viața ta profesională și în modul în care îți manifești autoritatea. Dacă te lași descurajat de către insecuritățile persistente sau eșecurile din trecut, acum este momentul să le confrunți direct pentru a te elibera de ele și pentru a merge mai departe cu forțe proaspete. Îmbrățișează cu sufletul deschis această perioadă de schimbare și privește-o ca pe o șansă de a intra sau reintra în puterea ta și de a-ți redefini calea în planul carierei.

LEU

În cazul tău eclipsele solare au întotdeauna un impact major asupra ta, deoarece ești guvernat de Soare. Iar în timpul eclipsei din 8 aprilie, lumina Soarelui va fi ascunsă complet, dezvăluind adevăruri profunde din interiorul tău. Sub energia zdruncinătoare a acestui eveniment astral major ești forțat să îți redefinești ambițiile, convingerile și obiectivele pe termen lung. Acest fenomen are loc în sfera credinței și a expansiunii. Este un moment benefic pentru vindecare și introspecție, în special atunci când iei în considerare convingerile tale legate de educație, religie sau spiritualitate. Dacă apar provocări în cadrul planului intim, atunci primești semnalul de alarmă de care ai nevoie pentru a sacraliza acest plan al vieții tale și pentru a-l încărca cu iubire pură. Ai încredere în capacitatea ta de a învăța și de a te adapta la această perioadă transformatoare cu grație, maturitate, responsabilitate, onestitate și înțelepciune.

FECIOARĂ

Tu ai ocazia să pornești într-o călătorie de transformare și introspecție profundă, în special în ceea ce privește subiectele tabu din viața ta. Aruncă o privire mai atentă la angajamentele financiare pe care le ai la comun cu soțul/soția și dacă acestea te epuizează. Pot apărea finaluri inevitabile, precum un divorț/ partaj. Pe lângă reevaluarea temelor legate de încredere, vulnerabilitate și resurse partajate, aceasta este o oportunitate de a face față rănilor sau nesiguranțelor persistente. Fă-ți timp pentru a aborda și a înfrunta blocajele emoționale care ar putea să-ți inhibe evoluția și împlinirea personală în cadrul parteneriatelor de aici încolo. Pentru tine vor fi evidențiate contexte de dăruire și primire, precum și deschidere și reciprocitate. Alege cu inima și învață să te deschizi sincer și fără niciun interes ascuns, altfel riști ca toată această energie astrală puternică să te zguduie serios din rădăcini și să pierzi ocazia de a-ți reface viața personală mult timp de aici încolo.

BALANȚĂ

Tu ești încă în „convalescență” după eclipsa de Lună din 25 martie care a avut loc în semnul tău zodiacal. După ce ți s-a dezvăluit puternic nevoia unei evoluții în ceea ce privește identitatea și sentimentul tău de independență, acum a venit momentul să analizezi relațiile din viața ta. Reflectă la modul în care reușești să te conectezi cu partenerul de cuplu, acolo unde este cazul, și observă dacă poți fi sincer cu adevărat în angajamentul din care faci parte. Ai mare nevoie să îți recâștigi independența în relații și să devii mai curajos în afirmarea nevoilor și dorințelor tale profunde. Vor ieși la suprafați problemele de comunicare în general, având în vedere că suntem în plină retrogradare a lui Mercur aflat chiar în semnul tău opus, zodia Berbec. În timp ce cugeți la fundamentul conexiunilor tale personale, fii atent deoarece pot apărea neînțelegeri sau conflicte mai vechi și tensiuni mocnite, însă acest lucru oferă simultan oportunități de vindecare și creștere. Abordarea directă a acestor provocări contribuie la obținerea unei relații mai împlinite și mai mature cu o perspectivă mai clară de viitor. 

SCORPION

Totul, de la sănătatea ta fizică până la rutina ta zilnică, trebuie reconsiderat și reanalizat cu foarte mare atenție și seriozitate. Eclipsa de Soare din aprilie aduce o schimbare profundă asupra modului în care te ocupi de tine, îndemnându-te să acorzi prioritate bunăstării tale mentale, fizice și spirituale. Ai posibilitatea totodată să îți revizuiești proiectele sau sarcinile mai vechi și să decizi ceea ce trebuie păsatrat și ceea ce trebuie redefinit sau schimbat. Dacă apar provocări în viața ta amoroasă sau în procesul tău creativ, abordează-le cu răbdare și determinare. Folosește această perioadă pentru a aprofunda înțelegerea personală și a relațiilor tale și pentru a-ți canaliza creativitatea în moduri noi și constructive care să te pună în valoare în toate contexte din care faci parte.

SĂGETĂTOR

Nu este nimic greșit în a prioritiza dorințele inimii tale. Această eclipsă pune accentul pe creativitatea ta, pe romantism și pe modul în care te exprimi. Este timpul să-ți explorezi talentele artistice cu încredere și determinare. Consideră acest eveniment astral o oportunitate de a-ți urmări pasiunile și de a descoperi ceea ce îți aduce bucurie. În ciuda oricăror provocări care pot apărea în perioada următoare, ai încredere în capacitatea ta de a-ți manifesta visurile și de a-ți găsi împlinirea. Dacă problemele de familie par dificile, răbdarea și maturitatea reprezintă cheia. Dă dovadă de înțelegere și de capacitatea de a-i asculta pe cei dragi, deoarece bunăstarea lor va contribui direct la fericirea ta. De asemenea, odată cu această eclipsă de Soare din Berbec poți resimți o evoluție puternică în felul în care te raportezi la relațiile sentimentale. 

CAPRICORN

Și tu faci parte din rândul zodiilor influențate direct de către această eclipsă de Soare din zodia Berbec. Vor avea loc schimbări majore în viața ta personală, așa că pregătește-te pentru a restabili echilibrul dintre viața profesională și cea privată. Percepția ta despre casă, familie și securitate va fi evidențiată sub energia acestui puternic eveniment astral. Pe lângă faptul că ai ocazia de a reflecta asupra originilor și fundației tale psiho-emoționale, consideră că aceasta este și o șansă de a-ți consolida conexiunile sentimentale și de a crea o stabilitate mai profundă în cadrul relațiilor din care faci parte. Fă-ți timp să-ți reevaluezi prioritățile și să te implici în relațiile cu cei dragi. Dacă întâmpini probleme de comunicare, nu te impacienta, deoarece va trece și această perioadă de retrogradare a lui Mercur, însă până atunci încearcă să păstrezi dialogul deschis cu cei din jur, fii sincer, ai răbdare și încredere că toate acestea vor duce la o mai mare înțelegere și armonie în viața ta personală.

VĂRSĂTOR

Mentalitatea și stilul tău de comunicare trec printr-o schimbare masivă în această perioadă. Eclipsa de Soare din zodia Berbec te îndeamnă să îți reevaluezi fundamentul proceselor tale de gândire și interacțiunile cu cei din mediul tău apropiat. Consolidează un mod prin intermediul căruia să comunici mai eficient, mai ferm și mai autentic, atât în ​​relațiile personale, cât și în cele profesionale. De asemenea, vor fi vizate sub energia acestei eclipse și aspectele financiare din viața ta, așa că profită de moment pentru a reanaliza ce este cu adevărat de valoare pentru tine și ce nu. Astfel, vei crea stabilitatea de care ai nevoie. Creativitatea va fi în parametrii foarte buni și ai ocazia de a învăța lucruri noi, astfel încât să devii și mai sigur pe tine și pe capacitatea ta cognitivă. Este o perioadă bună pentru studiu și pentru a te înscrie la un curs de perfecționare. 

PEȘTI

Pentru tine această eclipsă de Soare din Berbec te va provoca să treci la conducerea propriei vieți și să îți recunoști valoare de sine. Acest eveniment astral major semnalează o perioadă de reflecție și reînnoire în domeniul financiar, al securității și al principiilor tale de bază. Profită de această ocazie pentru a îți reevalua situația materială și pentru a cultiva o mentalitate mai chibzuită în acest segment al vieții. Acordă o mai mare atenție priorităților tale și modului în care acestea se aliniază cu obiectivele pe termen lung. Încrede-te în capacitatea ta de a lua decizii importante care să-ți susțină bunăstarea și să se conecteze cu nevoile sufletului tău. Chiar dacă lucrurile par provocatoare sau frustrante la început ai încredere și credință că ești pe drumul cel bun. Dacă vei avea de-a face cu o schimbare majoră în plan financiar acest lucru se întâmplă pentru ca tu să poți înțelege mai clar de ce ai nevoie cu adevărat și de ce anume îți dorești de aici încolo. 

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…