Monica Cismaru ∙ November 27, 2023 ∙ 5 min read

Vezi care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, ediția 2023, conform clasamentului publicat de europeanbestdestinations.com, în urma voturilor a peste 374 000 de turiști din întreaga lume.

Intră în atmosfera de Crăciun și vezi ce târguri poți vizita în perioada Sărbătorilor de iarnă. Îți prezentam un clasament al celor mai frumoase destinații de Crăciun europene, unde decorurile hibernale strălucesc feeric.

Budapesta – Advent Feast de la Basilica

Advent Basilica, din Budapesta, Ungaria, a fost ales pentru a treia oară consecutiv drept Cel mai frumos târg de Crăciun din Europa. ”Unde dragostea te ia de mână”, acesta este motto-ul ales de organizatori pentru Târgul de Crăciun de la Budapesta, Advent Basilica. Din 17 noiembrie și până pe 1 ianuarie, târgul își așteaptă vizitatorii cu decoruri impresionanate. La ediția din 2023, turiștii sunt așteptați de peste 120 de artizani locali, cu produse handmade, aventuri gastronomice, programe distractive și alte nenumărate surprize. Spriritul autentic de Crăciun se regăsește pentru a 12-a oară în inima Budapestei, în piața Sf. Stefan.

Gdansk – Polonia

Gdansk este una dintre cele mai bune destinații pentru un city-break de Crăciun. Gdańsk Christmas Fair se organizează din 2009 și promite o ambianță magică, cu un decor unic, ce te transpune imediat în spiritul sărbătorilor. Cei Trei Magi, îngerași și sfinți te privesc de la înalțime, din Moara Îngerului. Poți face plimbări călare sau te poți da în caruselul venețian și te poți reculege la Sfânta Iesle.

Craiova – România

Acesta este primul an în care Târgul de Crăciun de la Craiova urcă pe podiumul celor mai bune târguri de Craciun din Europa, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Programul cultural este decris ca fiind excepțional și se adresează atât tinerilor cât și celor mai în vârstă. Aici se găsesc un patinoar, chioșcuri decorate în tematica de Crăciun, dar și cele mai frumoase luminițe de Crăciun din Europa. O atmosferă de basm, potrivită pentru întreaga familie.

Târgul de Crăciun de la Craiova promite o mulțime de concerte, workshop-uri creative, standuri cu bunătăți gastronomice, toate îmbrăcate în atmosfera de basm redată de iluminatul feeric, în care au fost folosite peste un milion de leduri.

Riga – Letonia

riga

Lasă-te fascinat de lanțul de luminițe Crăciun din Riga, în acest tărâm al zăpezilor de basm. Te poți plimba prin Piața Operei, prin parcurile Bastejkalns și Kronvalda, unde poți asculta basme tradiționale letone, acompaniate de muzică. Târgul de Crăciun e concentrat în Centrul Vechi al Rigăi, în piața Doma, unde vizitatorii se pot lăsa fermecați de aromele de Crăciun date de vinul fiert cu scorțișoară, de ghimbir și de migdale prăjite. Riga are un vibe special și unic, dat de arhitectură, de gastronomie și de împrejurimile feerice.

Montbéliard – Franța

montbeliard

Târgul de Crăciun din Montbéliard este recunoscut pentru iluminatul său de sărbători, cu atmosferă tradițională și autentică. Localizat un estul Franței, în Franche-Comté, orașul Montbéliard este recunoscut pentru ospitalitatea sa și se trasnformă într-un tărâm magic în săptămânile premergătoare Crăciunului. Aici se vor găsi peste 140 de expozanți locali, autentici, cu o varietate de produse handmade. Târgul promite preparate delicioase, distracție și muzică de cor, în tonul sărbătorilor de iarnă.

Essen – Germania

essen

Aici găsești cel mai aromat vin fiert cu care să te încălzești în timpul plimbărilor prin Târgul de Crăciun din Essen,î n timp ce ronțăi migdale coapte, în atmosfera festivă. Târgul Internațional de Crăciun din Essen durează până pe 23 decembrie și este unul dintre cele mai mari și mai frumoase din Europa.

Foto: bozonarodzeniowy.pl, Târgul de Crăciun Craiova, www.liveriga.com, Pays de Montbéliard Tourisme, Facebook/Weihnachtsmarkt Essen

Related Posts

Taylor Swift și-a lansat un nou album- The Tortured Poets Department

Taylor Swift (34 de ani) nu ia nicio pauză și lansează cel de-al 11-lea ei album de studio,…

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…