cele mai frumoase actrite italiene

Italia a oferit lumii nu numai pizza, înghețata, pastele și turismul în locuri mirifice, ci și un fond cinematografic la superlativ, susținut de unele dintre cele mai talentate și fermecătoare actrițe ale lumii. Iată care sunt cele mai frumoase și admirate actrițe italiene ale tuturor timpurilor și filmele în care s-au remarcat.

 

Sophia Loren

sophia loren

Sophia Loren s-a născut în 1934 la Roma și este cea mai cunoscută actrița italiană. A fost desemnată de Institutul de Film American drept una dintre cele mai mari actrițe ale secolului 21, parte din galeria de aur a Hollywood-ului. Dintre filmele în care a jucat se numără Quo Vadis, La Ciociara, Matrimonio all’Italiana, El Cid, The Fall of the Roman Wmpire și multe altele. Are la activ două premii Oscar.

Claudia Cardinale

claudia cardinale

Claudia Cardinale s-a născut în 1938 in La Goulette, Tunisia și este una dintre cele mai apreciate actrițe italiene ale anilor ’60 -’70. A jucat în filme italiene, franceze, dar și în producții americane. Claudia Cardinale a câștigat titlul de cea mai frumoasă femeie din Tunisia în 1957, premiu ce i-a adus o oportunitatea de a călători în Italia, moment ce i-a schimbat viața. Claudia Cardinale a jucat în filme precum Rocco și fratii săi,  Girl With a Suitcase (1961), Cartouche (1962), The Leopard (1963), dar și în producția lui Fellini din 1963,  8½ . Claudia Cardinale a devenit cunoscută în SUA datorită filmului Pantera Roz.

Gina Lollobrigida

gina lollobrigida

Gina Lollobrigida a ajuns la venerabila vârstă de 94 de ani, împlinită în luna iulie. Pe numele adevărat Luigia, actrița s-a remarcat în producțiile italiene ale anilor ’50-’60, perioada în care a devenit un sex-symbol internațional. Gina Lollobrigida s-a remarcat nu numai în cinematografie, ci și în fotojurnalism, activitate cu care s-a afirmat în momentul în care a obținut un interviu în exclusivitate cu Fidel Castro. Din filmografia sa fac parte producții precum Bread, Love and Dreams, Come September, Venere Imperiale, Buona Sera, Mrs. Campbell etc.

Monica Bellucci

monica bellucci

Monica Bellucci nu mai are nevoie de nicio prezentare. Actrița italiană în vârstă de 56 de ani s-a remarcat în producții italiene, franceze și americane, iar unele dintre cele mai cunoscute filme ale sale sunt Malena, Irréversible, seria Matrix, The Passion of the Christ etc.

Virna Lisi

virna lisi

Virna Lisi s-a născut în 1936 la Ancona și a decedat la vârsta de 78 de ani, la Roma.

Dintre cele mai cunoscute filme ale sale fac parte How to Murder Your Wife (1965),  Not with My Wife, You Don’t!(1966), The Secret of Santa Vittoria (1969), Beyond Good and Evil (1977), Follow Your Heart (1996).

Pentru producția din 1994 La Reine Margot, Virna Lisi a câștigat premiul pentru Cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Cannes și Premiul César pentru Cea mai bună actriță în rol secundar.

Ornella Muti

ornella muti

Ornella Muti, născută Francesca Romana Rivelli, are 66 de ani și s-a născut la Roma dintr-un tată napoletan și mamă de origine rusă. În 1994, a fost desemnată Cea mai frumoasă femeie din lume de către publicația Class. A jucat în filme precum  Flash Gordon, Love and Money (1982), Casanova (1987), Wait Until Spring, Bandini (1989), A Season of Giants (1990), Oscar (1991), Once Upon a Crime (1992), Somewhere in the City (1998) sau To Rome with Love (2012).

Monica Vitti

monica vitti

Monica Vitti, născută Maria Luisa Ceciarelli, are 89 de ani. S-a remarcat în special datorită filmelor din anii ’60 ale lui Michelangelo Antonioni, regizorul care i-a devenit ulterior și partener de viață. Dintre filmele în care a jucat: La Notte (Night, 1961), Le notti bianche (1962), L’Eclisse (1962) etc.

Related Posts