Monica Cismaru ∙ May 18, 2020 ∙ 3 min read

filme calatorii

Chiar dacă regulile de distanțare socială s-au mai relaxat, încă nu ne putem planifica vacanțele, deoarece sunt încă multe necunoscute la mijloc – zborurile internaționale sunt încă închise, iar deplasările între localități sunt încă limitate și condiționate. Dar pofta de noastră de călătorii nu s-a schimbat, din contră, s-a accentuat în tot acest răstimp în care am fost blocați în propriile noastre locuințe. Până la aflarea unor vești mai bune legate de plecatul de-acasă, îți propunem câteva filme care să te poarte departe, iar poveștile țesute în mașină să-ți mai potolească puțin dorul de ducă.

 

Thelma & Louise (1991)

filme calatorii

Thelma (Geena Davis) și Louise (Susan Sarandon) sunt cele mai bune prietene. O ieșire a celor două într-o seară se termină urât, iar protagonistele sfârșesc prin a fugi de oamenii legii, cu gândul de ajunge în Mexic, într-un Ford Thunderbird decapotabil din 1966. Astfel, fuga de poliție a Thelmei și a lui Louise ne poartă prin California, Colorado și Utah și să trăim cu sufletul la gură dinamica aventurii lor. În 2016, filmul a fost inclus în arhiva Bibliotecii Congresului SUA pentru valoarea sa culturală, istorică și pentru semnificația estetică.

 

Little Miss Sunshine (2006)

filme calatorii

O familie disfuncțională, aparent – formată dintr-un frate cu tendințe de sinucidere, un fiu care refuză să vorbească, o fetiță adorabilă cu visuri de Miss, un bunic narcoman și lista poate continua. Familia pornește la drum într-un minivan pentru a ajunge în orașul în care Little Miss Sunshine vrea să participe la concursul de Miss. Pe parcurs, relațiile familiale ne fac să bifăm toată paleta de sentimente și să râdem, să plângem, să ne înfuriem și să ne scandalizăm deopotrivă. Filmul este multipremiat, iar distribuția, de excepție: Steve Carell, Toni Collette, Abigail Breslin sau Alan Arkin.

 

“On the Road” (2012)

filme calatorii

Filmul este bazat pe romanul lui Jack Kerouac. Sam Riley joacă rolul povestitorului, pe Sal Paradise, care, după ce îi întâlnește pe Dean (Garrett Hedlund) și pe Marylou (Kristen Stewart), pornește alături de ei într-o călătorie a spiritelor libere.

 

“Rain Man” (1988)

filme calatorii

Tom Cruise este Charlie Babbit, fratele meschin al lui Raymond, un geniu autist, interpretat de Dustin Hoffman. Personajul lui Crusie vrea să pună mâna pe banii moșteniți de Raymond de la tatăl lor, iar aceștia pornesc într-o călătorie de-a lungul țării în urma căreia protagoniștii au revelații despre ceilalți și despre ei înșiși, mai ales. Un film de Oscar emoționant.

 

“Y Tu Mamá También” (2001)

filme calatorii

Regizorul Alfonso Cuarón a fost nominalizat la Oscar alături de fratele lui, Carlos, pentru Cel mai bun scenariu. Filmul are o dinamică puternică și, în urma lui, Diego Luna și Gael García Bernal au devenit staruri internaționale.

 

 

Everybody’s Fine (2009)

filme calatorii

Un văduv își dă seama că singura persoana care îl ținea legat de familia sa era soția lui și, astfel, pornește brusc la drum pentru a se reconecta cu copiii ajunși acum la vârsta maturității. Distribuție: Robert De Niro, Kate Beckinsale, Sam Rockwell, Drew Barrymore.

 

 

Away We Go (2009)

filme calatorii

Un cuplu care așteaptă venirea pe lume a primului lor copil călătorește pe teritoriul Statelor Unite pentru a găsi locul perfect în care să se stabliească. Pe drum, trec prin tot felul de aventuri și se întâlnesc cu mai multe rude și prieteni care îi pot ajuta să-și găsească adevărata lor casă pentru prima dată.

 

Related Posts

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la MasterChef România – PRO TV

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV, la emisiunea care i-a consacrat, MasterChef România,…