Filme despre călătorii care îţi vor satisface dorul de ducă şi de vacanţă

Da, ştim exact ce simţi: zilele de izolare şi incertitudinea din această perioadă nu sunt deloc uşor de tolerat. Mai ales acum, când vremea este tot mai caldă şi, în mod normal, ne-am fi făcut planuri de vacanţă şi am fi dat startul plimbărilor prin lume. Însă, oricât de greu ar fi, cel mai bun lucru pe care îl putem face este să mai stăm puţin în case şi să avem răbdare, pentru că depăşirea crizei şi a pandemiei depinde în special de noi şi de cât de responsabili suntem în ceea ce priveşte respectarea măsurilor de siguranţă şi a indicaţiilor date de autorităţi.

Şi chiar dacă încă nu avem cum să ne facem bagajele şi să luăm primele bilete de avion găsite către destinaţia noastră preferată, putem să mai visăm un pic cu ochii deschişi. Şi să ne alinăm dorul cu poveşti şi locuri frumoase din filmele pe care le iubim.

Tracks

Ecranizare a romanului autobiografic al scriitoarei Robyn Davidson (interpretată de Mia Wasikowska), Tracks este povestea curajoasă a unei femei care porneşte de una singură într-o călătorie inedită prin sălbăticia deşertului australian. O aventură care o forţează să iasă din zona de confort şi care îi schimbă viaţa radical.

One Week

Un film care promite lacrimi şi emoţii puternice, dar care transpune o poveste impresionantă, One Week îl are în prim plan pe Ben Tyler (Joshua Jackson), un tânăr de douăzeci şi cinci de ani, care află că are cancer şi… şanse foarte mici de supravieţuire. Deşi ar trebui să înceapă imediat tratamentul, acesta îşi lasă viaţa în urmă, cumpără o motocicletă şi porneşte într-un roadtrip prin Canada.

Cinema Paradiso

Un clasic italian în regia lui Giuseppe Tornatore, Cinema Paradiso este o poezie de film, un coming-of-age movie despre maturizarea lui Toto (Salvatore Cascio), un copil cu care viaţa nu a fost întotdeauna blândă, dar care ajunge să îşi găsească refugiul în marea lui pasiune: cinematografia.

Before Sunrise / Before Sunset / Before Midnight

Pe lângă faptul că a creat una dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste de pe marile ecrane, regizorul Richard Linklater a construit o trilogie care pur şi simplu te îndeamnă să îţi iei rucsacul şi să porneşti de unul singur într-o călătorie de neuitat. Seria începe cu Jesse (Ethan Hawke), Céline (Julie Delpy) şi noaptea petrecută pe străzile Vienei (Before Sunrise), continuă cu reîntâlnirea lor din Paris (Before Sunset) şi se încheie cu o escapadă plină de provocări în Grecia.

Paris Can Wait

Câmpii de lavandă, delicii franţuzeşti şi vin din belşug: Paris Can Wait urmăreşte povestea unei femei prinse într-un mariaj lipsit de dragoste şi bucurie, Anne (Diane Lane), care porneşte alături de partenerul de afaceri al soţului ei într-un roadtrip prin cele mai frumoase locuri din Franţa

Letters to Juliet

Dor de Italia? În Letters to Juliet, Amanda Seyfried este ghidul tău prin frumoasa şi romantica Verona. Aflată în vacanţă în oraşul celebrilor Romeo şi Julieta, Sophie (Seyfried) găseşte o scrisoare de dragoste veche de 50 de ani, care îi schimbă viaţa la 180 de grade.

Call Me By Your Name

Cu siguranţă că l-ai văzut deja, mai ales că a fost un hit acum trei ani, dar filmul lui Luca Guadagnino merită revăzut oricând ţi se face dor de verile superbe din Italia, dar şi de o altfel de poveste de dragoste, cu Timothée Chalamet şi Armie Hammer în rolurile celor doi protagonişti.

Love. Wedding. Repeat

Şi dacă tot suntem în Italia, mai poposim puţin aici pentru cea mai recentă comedie romantică de pe Netflix: Love. Wedding. Repeat. Cu Sam Claflin şi Olivia Munn în rolurile principale, povestea începe cu o nuntă. Jack (Claflin), fratele miresei, trebuie să jongleze cu o fostă iubită furioasă (Freida Pinto), cu un oaspete nepoftit care ascunde un secret, cu un sedativ ajuns la destinatarul greșit și cu fata visurilor lui, care își face apariția în ultimul moment (Olivia Munn).

Eat Pray Love

Un alt clasic în categoria filmelor care te îndeamnă să visezi la aventuri în colțuri îndepărtate de lume, Eat Pray Love explorează călătoria de redescoperire a sinelui pe care o face Liz Gilbert (Julia Roberts). Cu opriri și povești minunate adunate în Italia, India și… Bali.

Lost in Translation

O comoară a cinematografiei în regia Sofiei Coppola, Lost in Translation ne propune o călătorie în Japonia, în aglomeratul și agitatul Tokyo. În prim-plan sunt Bob (Bill Murray) și Charlotte (Scarlett Johansson), doi americani solitari, care se întâlnesc la barul hotelului în care sunt cazați, într-o noapte care se transformă în începutul unei prietenii speciale.

Foto: outnow.ch

Categorii Lifestyle