Monica Cismaru ∙ February 14, 2024 ∙ 3 min read

Catrinel Marlon (38 de ani), fost model și actuală actriță și regizoare, traversează una dintre cele mai faste perioade ale vieții ei. Vedeta așteaptă cel de-al doilea copil, care se va naște peste câteva luni, iar primul ei proiect regizoral, filmul ”Girasoli”, a avut premiera la Tornio Film Festival la sfârșitul anului trecut. ”Girasoli” este primul lungmetraj regizat de Catrinel Marlon, pe numele adevărat Catrinel Menghia, filmul fiind produs de partenerul ei, Massimiliano di Lodovico.

Recent, Catrinel Marlon și-a afișat sarcina avansată la o gală caritabilă de la Roma- Together For a Cure, de la Tiburtina Studios. Catrinel Marlon radiază de fericire și a impresionat asistența într-o rochie neagră, din paiete, care îi evidenția sarcina. Catrinel Marlon și Massimiliano di Lodovico mai au o fiică, Caroline Leon, în vârstă de cinci ani.

catrinel marlon

”Girasoli” (Flarea Soarelui) , filmul regizat de Catrinel și filmat în Italia, spune povestea adevărată a Luciei și a Annei, doua femei aflate la un azil de boli mintale- S. Therese of Lisieux. Povestea urmărește și parcursul doctoriței Marie D’amico, cea care va încerca s-o salveze pe Lucia de la atrocitățile din azilul-închisoare. Scenariul filmului este semnat de Catrinel Marlon, de Francesca Nozzolilo și de Heidrun Schleef, iar rolurile principale sunt interpretate de Gaia Girace, Monica Guerritore și de Pietro Ragusa.

”Girasoli” a avut premiera mondială în noiembrie 2023, la Torino Film Festival, un eveniment dedicat femeilor. Catrinel Marlon a povestit pentru www.filmfestivals.com cum ideea realizării filmului i-a venit în timpul pandemiei și, inițial, ”Girasoli” s-a dorit a fi un scurtmetraj, dar apoi s-a transformat în lungmetraj, datorită subiectului complex abordat.

Povestea conturată în ”Girasoli” este inspirată și de experiențele trăite de Catrinel în copilărie, când, la vârsta de trei ani, a fost înscrisă la cămin de părinții ei, unde stătea de luni până vineri și era luată acasă doar în weekenduri. Catrinel s-a născut la Iași, în 1986, iar pe acea vreme, în comunism, încă funcționau astfel de instituții în România. O altă experiență care a inspirat-o pe Catrinel a fost moartea bunicului ei, lângă al cărui pat de moarte s-a aflat mătușa lui Catrinel, lucru ce a marcat-o pe cea din urmă întreaga viață. Mătușa regizoarei a ajuns într-un final la un sanatoriu, iar singura care era primită în vizită de mătușă era Catrinel.

”Girasoli” are mai multe straturi narative – în primul rând, prezintă povestea de dragoste dintre cele doua femei, Lucia și anna. Lucia suferă de tulburari mintale, iar Anna, o fată săracă, crescuta într-o mânăstire catolică, lucrează la azil, dar nici ea nu se bucură de libertate. Apoi, povestea prezintăa și prieteniile legate intre copiii de la azil, care, în ciuda lipsei dragostei părintești, reușesc să manifeste dragoste și compasiune, iar transformarea lor este aseamănată cu felul în care floarea soarelui se deschide la lumină, de unde și titlul filmului.

”Girasoli” a fost lansat în preajma Zilei internaționale dedicată eliminării violenței împotriva femeilor.

Foto: Hepta

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…