Monica Cismaru ∙ May 8, 2020 ∙ 3 min read

filme dispozitie carantina

Acum este momentul filmelor – de văzut, de revăzut, de analizat, de savurat. Îți propunem o listă de filme potrivite pentru fiecare stare emoțională traversată în timpul carantinei. 

 

Autoziolarea vine la pachet cu o multitudine de sentimente, iar impactul asupra stării noastre emoționale nu este de neglijat. Probabil mulți dintre noi am experimantat în timpul îndelungat petrecut în casă teama, disperarea, furia, resemnarea, tristețea, bucuria adusă de lucrurile mărunte, frustrarea… Specialiștii spun să conștientizăm și să acceptăm aceste stări ca parte din viața noastră și să nu ne lăsăm pradă unui sentiment sau altul, ci să echilibrăm cum putem mai bine fiecare dispoziție. Și cum putem face acest lucru mai bine dacă nu cu ajutorul filmelor, prin care ne putem pierde, pentru câteva ore, în altă lume, și cu ajutorul cărora putem uita de propriile noastre probleme? Îți oferim câteva titluri care să contrasteze cu fiecare dintre stările enumerate mai sus, cine știe, poate terapia prin film chiar funcționează.

 

The Social Network

the social network

Producția din 2010 spune povestea nașterii Facebook, rețeaua socială care a schimbat lumea. Pentru cei care vor să-și abată gândurile de la problemele care îi frământă acest film este perfect, deoarece rapiditatea și ascuțimea cu care se derulează dialogurile te epuizează înca din prima jumătate de oră a filmului, care are și valoare documentară.

 

Uncorked

uncorked

Pentru cei care simt nevoia să se deconecteze cu un pahar de vin sâmbăta seara, Uncorked este filmul perfect care să-i introducă în starea festivă pentru un party pe Zoom. Filmul spune povestea lui Elijah, un tânăr care lucrează în restaurantul cu specific barbeque al părinților lui și care visează să devină master sommelier.

 

First Wives Club

filme dispozitie carantina

Pentru momentele în care te apucă nostalgia fostelor relații, First Wives Club e filmul perfect care să te readucă cu picioarele pe pământ și să-ți ofere o persepectivă amuzantă asupra relației cu ex-ii. Un grup de prietene din colegiu, aflate acum la a doua tinerețe, pun la cale o răzbunare împotriva foștilor soți după ce una dintre prietenele lor se sinucide din cauza că fostul ei bărbat o părăsise pentru o femeie mai tânără.

 

 

Kate & Leopold

filme dispozitie carantina

Un romcom cu Meg Ryan este mereu ca o compresă rece când febra autoizolării ne doboară. Acest film ne poartă din trecut în prezent și înapoi și arată o poveste de dragoste atipică dintre Ducele de Albany, interpretat de fermecatorul Hugh Jackman și Kate (Meg Ryan), o specialistă în marketing din New York.

 

 

Julie&Julia

filme dispozitie carantina

Un film de urmărit ”în caz de urgență majoră”, când moralul e la pământ, pentru că e ca un balsam – fără răsturnări spectaculoase de situație, cu un subiect delicios, la propriu.

 

 

The Talented Mr Ripley

filme dispozitie carantina

Când vrei să visezi la băieți frumoși pe riviera italiană. Un film cu o distribuție premium – Matt Damon, Jude Law și Gwyneth Paltrow, căruia chiar nu-i lipsește nimic – povești de dragoste, acțiune, drama, scenografie, costume.

 

 

Outbreak

outbreak-movie-pandemic

Cui pe cui se scoate. Un flm despre amenințarea uni pandemii, cu Dustin Hoffman și Rene Russo, în rolurile unor doctori care încearcă să salveze lumea de un virus letal, răspândit de o maimuță.

Related Posts

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la MasterChef România – PRO TV

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV, la emisiunea care i-a consacrat, MasterChef România,…

Beneficiile postului pentru detoxifierea corpului și a minții

Postul este o practică sănătoasă, care susține în mod evident corpul în detoxifiere, iar dacă timpul, voința sau…

Miranda Kerr, despre planurile de a mai avea copii, după 4 nașteri

Modelul australian Miranda Kerr (40 de ani) a născut în luna februarie cel de-al patrulea fiu, botezat Pierre,…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Cristina Carp, Naționala Feminină de Fotbal

Dăm startul unui nou proiect, odată cu lansarea noului telefon OPPO Reno11 F 5G Dacă te-am întreba unde…

Horoscopul săptămânii 15-21 aprilie 2024

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

Falafel verde – rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Falafelul verde este o îmbinare de arome cum doar în poveștile din ”1001 de nopți” mai găsești. Iată…

Casa Regelui Charles III din Viscri se redeschide pentru vizitare cu o nouă expoziție a fotografului britanic Barry Lewis

Casa din Viscri a Regelui Charles III s-a redeschis publicului pentru un nou sezon de vizitare.  Șura reconvertită…

Copii de vedete care își croiesc propria lor carieră artistică, în fața sau în spatele reflectoarelor

Copiii vedetelor calcă pe urmele părinților și aleg cariere artistice, fie ca se afla in lumina reflectoarelor sau…

Istoria fenomenală a succesului “Dragostea din tei”, reînviată recent de celebrul DJ David Guetta

Refrenul binecunoscutei melodii “Dragostea din tei”, lansată în urmă cu peste 20 de ani de trupa O-Zone, este…