Cele mai bune filme pentru pasionații de mâncare

julie&julia

Cinefilii pasionații de gastronomie își pot cultiva pasiunile urmărind câteva producții emblematice cu și despre mâncare (dar nu numai).

1. Eat Pray Love

eat pray love

Câți dintre noi n-am reprodus picnicul încropit pe podeaua sufrageriei de personajul Elizabeth, intrepretat de Julia Roberts? Ouă fierte, brânză de capră, sparanghel. Atât de simplu, dar atât de gustos! Pasionați adevărați au mers și mai departe, până în Italia, chiar la restaurantul L’Antica Pizzeria da Michele din Napoli, amintit tot în film, unde se spune că e cea mai bună pizza din lume.

2. Julie&Julia

julie&julia

Amy Adams o interpretează pe Julie Powell, o bloggeriță care își propune să gătească în 365 de zile toate cele 524 de rețete din Mastering the Art of French Cooking, cartea Juliei Child, o cunoscută autoare de cărți de bucate. Povestea lui Julie este una adevărată și adorabilă, dar nu lipsită de drame – sentimentale și fizice, mai ales când excesul de unt din rețetele Juliei se așază pe talia ei subțire.

3. Ratatouille

ratatouille

Simpaticul șobolan Remy este un rafinat foodie. El ajunge în bucătăria unuia dintre cele mai apreciate restaurante din Paris, unde se împrietenește cu aspirantul Alfredo Linguini. Să-l vezi pe Remy învârtind lingura în oale ca un adevărat chef e o adevărată încântare.

4. Waitress

Waitress

Jenna (Keri Russell) e o chelneriță însărcinată și melancolică, pasionată de prepararea plăcintelor în micul ei restaurant. Ea speră să câștige un concurs de gătit local și să folosească premiul în bani pentru a-și părăsi soțul. O poveste dulce-amară.

5. Chocolat

chocolat

Nu știm ce e mai dulce în acest film: Johnny Depp, care începe o idilă cu proprietara unei ciocolaterii nou-deschise într-un sătuc francez (interpretată de Juliette Binoche), sau ciocolata în sine?

6. The Lunchbox

the lunchbox

Tânăra și neglijata soție Ila trăiește în Mumbai și îi trimite zilnic, prin curier, soțului înstrăinat, câte un prânz delicos, în speranța că-l va recuceri. Când prânzul îi este livrat din greșeală unui văduv singuratic, se înfiripă o poveste încâlcită.

7. Chef

chef

Carl (John Favreau) este chef la un resturant pretențios, dar se simte plictisit de meniul repetitiv impus de superiorul său. Când își pierde răbdarea și, în final, serviciul, Carl se întoarce în locul în care și-a descoperit pasiunea pentru gătit și începe să prepare sandvișuri cubaneze într-un food truck, alături de fiul său. Cea mai delicioasă scenă: aceea în care Carl prepară niște simple paste cu pesto.

Categorii Lifestyle