A List Magazine ∙ November 10, 2022 ∙ 4 min read

Cătălina Cara, una dintre cele mai fresh artiste de la noi, ne vorbește despre relația ei cu tehnologia. Aflăm ce muzică ascultă tânăra artistă, ce filme preferă și care este primul lucru pe care îl face dimineața.

Ce imagine se află pe ecranul telefonului tău?

O poză cu pisicul meu, Mr. Darcy (ca Mr Darcy din Bridget Jones’s Diary). Când sunt la București și mi se face dor de el – mă uit pe ecranul telefonului, dar cred că e timpul să schimb poza cu ceva mai de Crăciun. 

Care este primul lucru pe care îl faci dimineața?

După ce mă ridic din pat, beau o cană cu apă caldă, e un obicei foarte sănătos și mă străduiesc să nu omit să fac asta chiar și când sunt la București și am un program încărcat și tind să fiu mai dezordonată cu obiceiurile mele. 

Obișnuiești să faci cumpărături online? De pe ce site-uri?

Nu-mi place să merg prin magazine, de aceea prefer shopping-ul online. Cel mai des comand de pe ZARA, NA-KD, Revolve, ASOS, Native, Cos, Net-a-porter și Outnet. Îmi place când găsesc pe Instagram diferite branduri mai puțin cunoscute și pot să-mi comand lucruri mai deosebite. 

De unde îți iei informația?

Mereu verific mai multe surse de informație, mai ales când e vorba de ceva mai important, dar cele pe care le prefer sunt moldovaorg (din Moldova), Vice (atât internațional, cât și România),  NPR,  BBC, Life & Arts (Financial Times) și Reuters. 

Pe cine urmărești pe Instagram?

Urmăresc multă lume, însă cel mai mult îmi place să mă uit la profile de fotografi și profile ce promovează arta, sustenabilitatea, conexiunea cu natura și care mă inspiră (nataliekarpushenko, nowness, kronendach), nutriționiști și medicină naturală și funcțională (animamundiherbals, oonutrition, drmarkhyman), artiștii care îmi plac (sunt foarte mulți, dar o menționez aici pe ravena_aurora) și familia și prietenii mei.

Care este ultimul film văzut?

Blonde. Mi-a lăsat un gust amar pentru că personalitatea puternică și atât de complexă a lui Marilyn a fost încă o dată portretizată dintr-un unghi foarte misogin și sexual. Deși filmul are multă ficțiune și nu e bazat doar pe fapte reale, mi-a fost cumva greu să fac această delimitare dintre personaj și persoană reală (Norma Jeane). Nu e nici biografie care să relateze fapte reale, nici ficțiune, e cumva între, de aceea probabil și trezește atâtea reacții controversate.  Ana de Armas a fost superbă, însă la început în jocul ei îmi lipsea ceva, un zvâc, după care mi-am dat seama de fapt că nu era ea cauza, ci mai degrabă dialogurile foarte seci.

Artistul care te inspiră?

Niciodată nu voi putea da un singur nume sau măcar câteva, pentru că pe lângă faptul că ascult muzică foarte diversă (Marvin Gaye, Hernie Hancock, Bill Withers Michael Jackson, Fleetwoodmac, Queen, Frank Sinatra, Minnie Riperton, Harry Styles, Raveena, Dabeull, Rosalia, Masego etc) îmi place și să descopăr artiști noi și să le urmăresc evoluția. Sunt într-o continuă căutare de muzica care să mă inspire. 

Care este trupa preferată?

Am o mare dragoste față de Queen de când eram adolescentă și pot să îi ascult oricând și oriunde, dar cum am zis și mai sus, îmi este greu să aleg doar o singură trupă sau artist. 

Îți place să călătorești? Care este cea mai frumoasă destinație în care ai fost?

Cred că dacă se merită de cheltuit banii pe ceva în viața asta atunci asta ar fi călătoriile. Îmi place foarte mult să descopăr locuri și culturi noi. Chiar dacă înainte nu  m-aș fi referit la vacanțele all inclusive și activitățile super turistice după pandemie le prefer inclusiv pe ele. Prefer genul de călătorii active, unde mă pot familiariza cât mai mult cu localnicii, cu tradițiile și cultura lor. 

Cea mai frumoasă destinație unde am fost cu siguranță e insula Madeira și Hawaii. În Madeira ai vedere la ocean în orice punct te-ai afla și pe lângă faptul că natura e superbă și am admirat unele din cele mai frumoase apusuri, localnicii sunt cei mai calzi oameni pe care i-am întâlnit (m-au și servit cu smochine și avocado, direct din copacii din grădinile lor).

Iar Hawaii… chiar e paradisul pe pământ, în cel mai direct sens al cuvântului. Nu există nici măcar șerpi, iar cum eu am o mare fobie de ei, m-am simțit acolo minunat și am putut savura pe deplin toată frumusețea făcând mult hiking. 

Care este ultimul lucru pe care îl faci seara?

Când am timp îmi place foarte mult să citesc înainte de somn, dar recunosc că din păcate, în mare parte îmi verific telefonul și dacă am răspuns la toate mesajele importante (lucrez cu mine și încerc să schimb acest obicei). 

Related Posts

Topul capitalelor europene – Cele mai recomandate destinații de vizitat în 2024

Industria turismului s-a chinuit anul trecut să recupereze trecut pierderile înregistrate din cauza pandemei, iar 2024 e anul…

Catherine Deneuve și Chiara Mastroianni- Mama și fiica pe covorul roșu, la Cannes

Festivalul de Film de la Cannes este în plină desfășurare, iar vedetele umplu covorul roșu de la galele…

Cum a apărut Jennifer Lopez, pe covorul roșu, la premiera filmului ”Atlas”

Fiecare apariție a lui Jennifer Lopez atrage atenția publicului și a presei din întreaga lume. Nici ultima sa…

Alexandra Stan a lansat o nouă piesă: Bambola

“Bambola” este mai mult decât o simplă melodie. Este o călătorie sonoră în inima verii, cu acorduri vibrante…

Christina Aguilera, cu aproape 20 de kilograme mai slabă

Criticată pentru fluctuațiile ei în greutate, Christina Aguilera a revenit pe scenă cu aproape 20 de kilograme mai…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Și în această săptămână avem noutăți și lansări dintre cele mai interesante. HUGO BOSS, colaborare cu David Beckham…

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, primit cu aplauze de către publicul și presa de la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii a avut vineri premiera internațională în Competiția Oficială a celei de-a 77-a…

O iubire de 20 de ani: Jessica Alba și Cash Warren

S-au cunoscut în urmă cu 20 de ani și au aniversat, zilele trecute, 16 ani de căsătorie. Jessica…

Cher, supărată că a mai îmbătrânit un an

Celebra Cher nu este deloc încântată că a adăugat încă un an cifrei care îi exprimă vârsta. Pe…

5 secrete pentru un make-up perfect

Oricât de bune ar fi produsele de machiaj folosite și talentul celui care le aplică, fără o investiție…