A List Magazine ∙ December 25, 2023 ∙ 3 min read

Cât de recomandat este să ne stabilim o listă de rezoluții la început de an și în ce fel ne setează mintea acest obicei ne explică Dr. Drd. PSI. Costin Dămășaru, Fondator și CEO Veruvis.

Venirea noului an reprezintă pentru cei mai mulți dintre noi  oportunitatea de ne pune în aplicare anumite vise și de a ne îndeplini unele promisiuni fie ele de ordin personal, fie din zona profesională. Căci, nu-i așa, cum ar fi viața noastră fără niciun obiectiv sau fără a fi atenți la propriile noastre nevoi.

Specialistul ne recomandă stabilirea unei liste de rezoluții la început de an, ca un exercițiu valoros de auto-reflecție și planificare. 

Este important să tratăm această practică cu grijă și realism, evitând setarea unor obiective nerealiste sau extrem de dificile. O listă de rezoluții bine gândită poate servi drept ghid motivational, oferindu-ne direcții pentru îmbunătățirea vieții noastre. Setarea obiectivelor clar definite poate activa regiunile creierului responsabile cu anticiparea recompenselor, oferindu-ne o doză de motivație și entuziasm. Cu toate acestea, este important să fim conștienți că schimbările durabile necesită timp și efort continuu. Mai mult decât o listă de sarcini, este benefic să ne axăm și pe procesul de îndeplinire a obiectivelor. Aceasta implică stabilirea unor pași rezonabili, monitorizarea progresului și adaptarea strategiilor în funcție de schimbările circumstanțelor. Este o modalitate constructivă de a ne ghida călătoria personală și de a contribui la dezvoltarea noastră pe termen lung. , spune Dr. Drd. Psih. Costin Dămășaru.

Costin Dămășaru a studiat la MIT (Massachusetts Institute of Technology) din Boston, SUA, în cadrul programuluimde Executive Education – Neuroscience for Leadership. Acolo a lucrat cu cercetători de renume la nivel global în domeniul îmbunătățirii performanței creierului uman, folosind tehnologia Brain Mapping și Brain Computer Interface.

Este Doctor în Management, licențiat în Psihologie și a obținut un Masterat în Administrarea Afacerilor. În prezent este Doctorand în Fizică, în cadrul Facultății de Științe Aplicate, din cadrul Universității Politehnica București și Masterand în Neuroștiințe Aplicate în cadrul Universidad Isabel I din Burgos, Spania.

5 TIPSURI de care să ții cont atunci când îți faci lista de rezoluții pentru anul care vine

Înainte de a-ți face planuri de viitor, acordă-ți câteva minute pentru a reflecta asupra anului care tocmai s-a încheiat, cu bune și cu rele. 

Indiferent dacă obiectivul ales pentru 2024 este să-ți gestionezi mai bine timpul pentru a avea echilibru între job și viața personală, să faci mai mult sport, să slăbești câteva kilograme, să te înscrii la niște cursuri pe care voiai să le urmezi de mult sau să călătorești mai mult, asigură-te că gândești și acțiuni specifice pentru a-ți atinge obiectivele. 

Un alt tips important ar fi să-ți faci un mini-angajament săptămânal- este poate cel mai practic mod de a rămâne concentrat pe un obiectiv mare. 

Găsește un cuvânt sau un motto care să te ghideze pe tot parcusul anului 2024!

Indiferent cum arată lista ta de planuri pentru 2024, încearcă ca în fiecare zi să faci pași mici spre realizarea acestora și ai curajul să încerci ceva nou, în anul care vine!

Related Posts

Gisele Bündchen, ghinion în dragoste, noroc în carieră

Supermodelul brazilian, Gisele Bündchen apare într-o nouă campanie Balmain. În vârstă de 43 de ani, Gisele este imagine…

NOSTALGIA anunță parteneriatul cu eSolutions și lansează aplicația oficială a festivalului

NOSTALGIA, festivalul care celebrează viața și distracția pentru toate generațiile, anunță parteneriatul cu eSolutions, companie digitală premium în…

„Fă bani! Câștigă! Fii numărul 1 în lume!”. „Atât de simplu!”

Legendele tenisului mondial Andre Agassi și Stefanie Graf au venit pentru prima dată în România fiind invitați să…

Daniel Radcliffe, primul său premiu Tony Awards

Actorul faimos pentru interpretarea lui „Harry Potter”, Daniel Radcliffe a primit primul său premiu Tony Awards, în acest…

Ben Affleck, la ușa fostei soții

Chiar dacă J Lo și Ben Affleck nu confirmă niciunul dintre zvonurile legate de divorțul iminent, acțiunile lui…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

„Retreat Vama Veche”, din 18 octombrie, în cinematografe

Ada Condeescu, Adela Popescu și Laura Cosoi rămân „goale” în Vama Veche. Mai precis, în sufletele goale, după…

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…

Top 10 destinații pentru 2024, potrivit TikTok

Nu mai e niciun secret că rețelele sociale, în special TikTok, dau tonul în modă, beauty, călătorii și…