A List Magazine ∙ December 25, 2023 ∙ 3 min read

Cât de recomandat este să ne stabilim o listă de rezoluții la început de an și în ce fel ne setează mintea acest obicei ne explică Dr. Drd. PSI. Costin Dămășaru, Fondator și CEO Veruvis.

Venirea noului an reprezintă pentru cei mai mulți dintre noi  oportunitatea de ne pune în aplicare anumite vise și de a ne îndeplini unele promisiuni fie ele de ordin personal, fie din zona profesională. Căci, nu-i așa, cum ar fi viața noastră fără niciun obiectiv sau fără a fi atenți la propriile noastre nevoi.

Specialistul ne recomandă stabilirea unei liste de rezoluții la început de an, ca un exercițiu valoros de auto-reflecție și planificare. 

Este important să tratăm această practică cu grijă și realism, evitând setarea unor obiective nerealiste sau extrem de dificile. O listă de rezoluții bine gândită poate servi drept ghid motivational, oferindu-ne direcții pentru îmbunătățirea vieții noastre. Setarea obiectivelor clar definite poate activa regiunile creierului responsabile cu anticiparea recompenselor, oferindu-ne o doză de motivație și entuziasm. Cu toate acestea, este important să fim conștienți că schimbările durabile necesită timp și efort continuu. Mai mult decât o listă de sarcini, este benefic să ne axăm și pe procesul de îndeplinire a obiectivelor. Aceasta implică stabilirea unor pași rezonabili, monitorizarea progresului și adaptarea strategiilor în funcție de schimbările circumstanțelor. Este o modalitate constructivă de a ne ghida călătoria personală și de a contribui la dezvoltarea noastră pe termen lung. , spune Dr. Drd. Psih. Costin Dămășaru.

Costin Dămășaru a studiat la MIT (Massachusetts Institute of Technology) din Boston, SUA, în cadrul programuluimde Executive Education – Neuroscience for Leadership. Acolo a lucrat cu cercetători de renume la nivel global în domeniul îmbunătățirii performanței creierului uman, folosind tehnologia Brain Mapping și Brain Computer Interface.

Este Doctor în Management, licențiat în Psihologie și a obținut un Masterat în Administrarea Afacerilor. În prezent este Doctorand în Fizică, în cadrul Facultății de Științe Aplicate, din cadrul Universității Politehnica București și Masterand în Neuroștiințe Aplicate în cadrul Universidad Isabel I din Burgos, Spania.

5 TIPSURI de care să ții cont atunci când îți faci lista de rezoluții pentru anul care vine

Înainte de a-ți face planuri de viitor, acordă-ți câteva minute pentru a reflecta asupra anului care tocmai s-a încheiat, cu bune și cu rele. 

Indiferent dacă obiectivul ales pentru 2024 este să-ți gestionezi mai bine timpul pentru a avea echilibru între job și viața personală, să faci mai mult sport, să slăbești câteva kilograme, să te înscrii la niște cursuri pe care voiai să le urmezi de mult sau să călătorești mai mult, asigură-te că gândești și acțiuni specifice pentru a-ți atinge obiectivele. 

Un alt tips important ar fi să-ți faci un mini-angajament săptămânal- este poate cel mai practic mod de a rămâne concentrat pe un obiectiv mare. 

Găsește un cuvânt sau un motto care să te ghideze pe tot parcusul anului 2024!

Indiferent cum arată lista ta de planuri pentru 2024, încearcă ca în fiecare zi să faci pași mici spre realizarea acestora și ai curajul să încerci ceva nou, în anul care vine!

Related Posts

Filme și seriale noi în martie pe platformele de streaming

Seriale noi, blockbustere mult așteptate, povești numai bune pentru weekendurile de binge-watching: iată noutățile lunii martie pe platformele…

Kensington Palace revine cu lămuriri despre starea lui Kate Middleton, Prințesa de Wales

Kensington Palace a revenit cu câteva rânduri prin care încearcă să liniștească publicul cu privire la starea de…

”2020” – o comedie neagra cu iz de dramă și de bucluc, din 15 martie în cinematografe

Filmul „2020” a avut avanpremiera la Paris pe 29 februarie, la  Grand Rex, cel mai mare cinematograf din…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile care ne-au atras atras atenția. PANDORA introduce perlele…

În ce serial de succes va juca Eva Longoria

Eva Longoria este cel mai nou nume care se alătură distribuției serialului Only Murders in the Building (Disney+),…

Horoscopul lunii Martie 2024

Luna martie aduce schimbări importante în viața multora dintre noi. Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare…

Tendințele momentului în materie de interioare. Nuanțele și texturile care îți transformă locuința într-o casă de vacanță chiar în inima orașului

Bucură-te de confortul propriului cămin, înconjurându-te de materiale naturale în nuanțe care să-ți aducă deplina relaxare. Întâmpină primăvara…

Cine este noul iubit multimilionar al lui Naomi Campbell

Naomi Campbell este mai fericită ca niciodată, scrie presa internațională, după o pauză în viața ei amoroasă în…

Simona Vilău, curator Art Safari: „Arta e un sport al minții. Ne lasă libere emoțiile”

Artist și curator, Simona Vilău este responsabilă primăvara aceasta cu o fascinantă punere în scenă a unei expoziții…

George și Amal Clooney dau Marea Britanie pe Franța

George (62 de ani) și Amal Clooney (46 de ani), unul dintre cele mai admirate și urmărite cupluri…