Alina Burlacu ∙ August 28, 2023 ∙ 3 min read

Legendara proprietate de la Hollywood a lui Howard Hughes este scoasă la vânzare pentru suma de 23 de milioane de dolari. Proprietatea unde a trăit faimosul mogul de film a fost folosită și ca locație pentru filmările de la celebra peliculă Aviatorul (The Aviator), în care Leonardo DiCaprio a jucat rolul extravagantului Howard Hughes.

Situată în Hancock Park, o enclavă luxoasă din Los Angeles, care a fost odată gazda unor celebrități ca Mae West, Clark Gable și Nat King Cole, zona găzduiește acum vedete precum Margot Robbie și Fred Savage.

Conacul este o proprietate impresionantă cu elemente deco din Renașterea spaniolă și a fost proiectată de renumitul arhitect Roland E. Coate.

Casa de 10.179 de metri pătrați păstrează detalii originale, cum ar fi tavanele cu grinzi din lemn și gresie din lut roșu. Conacul în formă de jumătate de elipsă îmbină istoria cu luxul modern. Are o curte centrală pietruită, împodobită cu un șemineu. Ferestre mari încadrează priveliști care se întind dincolo de terenul de golf, lăsând la vedere emblematicul Hollywood Hills și legendarul semn de la Hollywood.

Pentru 23 de milioane de dolari, viitorul proprietar se va bucura de opt dormitoare, o sală de proiecție, un seif cu 2.500 de sticle de vin și o reședință pentru oaspeți atașată, cu bucătărie și baie proprie.

Howard Hughes a fost unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Pasiunea sa pentru aviație i-a definit destinul. Prima lecție de zbor a luat-o la 14 ani, a stabilit recorduri în aviație – a zburat în jurul lumii în doar 91 de ore. În plus, este creditat cu realizarea primului tren de aterizare al unui avion.

Howard Hughes s-a născut într-o familie bogată, tatăl său lucrând în industria petrolului. Ingineria a fost o pasiune timpurie, ca și aviația, la 11 ani a construit primul transmițător radio din Houston, iar un an mai târziu a construit o bicicletă motorizată folosind părți dintr-un motor de-al tatălui său.

Orfan la 19 ani, tânărul Howard Hughes a moștenit afacerea și averea familiei. A renunțat la studiile de la Universitatea Rice, iar în 1925 s-a căsătorit cu Ella Botts Rice. Apoi, cei doi s-au mutat la Los Angeles.

Și-a folosit averea pentru a produce filme, primul fiind lansat în 1927, „Everybody’s Acting“, urmat de „Two Arabian Knights“ (1928).

A cheltuit 3,8 milioane de dolari pentru a realiza „Hell’s Angels“, un film despre aviație, lansat în anul 1930; o altă peliculă de succes a fost „Scarface“ (1932), câștigătoare a premiului Oscar.

The Aviator (Leonardo DiCaprio în rolul lui Howard Hughes)

În 1932, a înființat Hughes Aircraft Company, cu rol esențial în dezvoltarea avioanelor militare și comerciale. Afacerile lui Hughes s-au extins la hoteluri, cazinouri în Las Vegas.

Printre partenerele sale celebre s-au numărat Katherine Hepburn, Ava Gardner, Ginger Rogers și Joan Crawford.

Foto: Hepta.

Related Posts

Interviu: Inteligența artificială în dialog cu Iulia Ionescu

De această dată, Iulia Ionescu, realizatoarea celei mai urmărite emisiune de tehnologie din România, a stat de vorbă…

Ce filme și seriale vedem în decembrie pe platformele de streaming

Cel mai bun plan pentru decembrie? Filme bune, seriale noi, ciocolată caldă, lumânări parfumate, zăpadă, turtă dulce și…

Horoscopul lunii decembrie 2023

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale pentru luna decembrie 2023. Capricornii acordă timp relaxării, iar Taurii se…

Vacanța de vis, așa cum o vede echipa A List

La ce visează fetele din redacția A List Magazine pentru ziua când bugetul de călătorie va fi fără…

Bucură-te împreună cu întreaga familie, în mini-vacanța de 1 Decembrie, de super filme și seriale de la Disney+!

Începutul lunii decembrie reprezintă startul perioadei festive, când totul este îmbrăcat în sărbătoare, când poveștile magice și decorurile…

Jennifer Lopez își lansează un nou album după o pauză de zece ani

La o distanță de zece ani de la lansarea ultimului ei album, Jennifer Lopez revine în peisajul muzical…

Heidi Klum și Leni, mamă și fiică, în lenjerie intimă festivă

Heidi Klum (50 de ani) și fiica e în vârstă de 19 ani, Leni, revin cu noi imagini…

Cele mai bune destinații de Revelion din Europa. Tu unde petreci noaptea dintre ani?

Vrei să începi un an nou, într-un loc cu totul și cu totul nou? Îți prezentăm lista cu…

Rămâi în formă peste iarnă! Iată 5 obiceiuri care duc la creșterea în greutate în sezonul rece

Iată care sunt lucrurile pe care ar trebui să le eviți pentru a nu câștiga în greutate peste…

S-a deschis oficial expoziția-manifest Monica Lovinescu, ”Vocea care ni s-a dat”

Expoziția „Monica Lovinescu.Vocea care ni s-a dat”, creată pentru a celebra 100 de ani de la nașterea celei…