Alina Burlacu ∙ August 28, 2023 ∙ 3 min read

Legendara proprietate de la Hollywood a lui Howard Hughes este scoasă la vânzare pentru suma de 23 de milioane de dolari. Proprietatea unde a trăit faimosul mogul de film a fost folosită și ca locație pentru filmările de la celebra peliculă Aviatorul (The Aviator), în care Leonardo DiCaprio a jucat rolul extravagantului Howard Hughes.

Situată în Hancock Park, o enclavă luxoasă din Los Angeles, care a fost odată gazda unor celebrități ca Mae West, Clark Gable și Nat King Cole, zona găzduiește acum vedete precum Margot Robbie și Fred Savage.

Conacul este o proprietate impresionantă cu elemente deco din Renașterea spaniolă și a fost proiectată de renumitul arhitect Roland E. Coate.

Casa de 10.179 de metri pătrați păstrează detalii originale, cum ar fi tavanele cu grinzi din lemn și gresie din lut roșu. Conacul în formă de jumătate de elipsă îmbină istoria cu luxul modern. Are o curte centrală pietruită, împodobită cu un șemineu. Ferestre mari încadrează priveliști care se întind dincolo de terenul de golf, lăsând la vedere emblematicul Hollywood Hills și legendarul semn de la Hollywood.

Pentru 23 de milioane de dolari, viitorul proprietar se va bucura de opt dormitoare, o sală de proiecție, un seif cu 2.500 de sticle de vin și o reședință pentru oaspeți atașată, cu bucătărie și baie proprie.

Howard Hughes a fost unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Pasiunea sa pentru aviație i-a definit destinul. Prima lecție de zbor a luat-o la 14 ani, a stabilit recorduri în aviație – a zburat în jurul lumii în doar 91 de ore. În plus, este creditat cu realizarea primului tren de aterizare al unui avion.

Howard Hughes s-a născut într-o familie bogată, tatăl său lucrând în industria petrolului. Ingineria a fost o pasiune timpurie, ca și aviația, la 11 ani a construit primul transmițător radio din Houston, iar un an mai târziu a construit o bicicletă motorizată folosind părți dintr-un motor de-al tatălui său.

Orfan la 19 ani, tânărul Howard Hughes a moștenit afacerea și averea familiei. A renunțat la studiile de la Universitatea Rice, iar în 1925 s-a căsătorit cu Ella Botts Rice. Apoi, cei doi s-au mutat la Los Angeles.

Și-a folosit averea pentru a produce filme, primul fiind lansat în 1927, „Everybody’s Acting“, urmat de „Two Arabian Knights“ (1928).

A cheltuit 3,8 milioane de dolari pentru a realiza „Hell’s Angels“, un film despre aviație, lansat în anul 1930; o altă peliculă de succes a fost „Scarface“ (1932), câștigătoare a premiului Oscar.

The Aviator (Leonardo DiCaprio în rolul lui Howard Hughes)

În 1932, a înființat Hughes Aircraft Company, cu rol esențial în dezvoltarea avioanelor militare și comerciale. Afacerile lui Hughes s-au extins la hoteluri, cazinouri în Las Vegas.

Printre partenerele sale celebre s-au numărat Katherine Hepburn, Ava Gardner, Ginger Rogers și Joan Crawford.

Foto: Hepta.

Related Posts

Andre Agassi și Stefanie Graf, despre prima vizită în România și viața de sportiv. Interviu de Andreea Esca

Legendele tenisului mondial Andre Agassi și Stefanie Graf au pășit pentru prima dată pe pământ românesc, fiind invitați…

Daniel Radcliffe, primul său premiu Tony Awards

Actorul faimos pentru interpretarea lui „Harry Potter”, Daniel Radcliffe a primit primul său premiu Tony Awards, în acest…

Ben Affleck, la ușa fostei soții

Chiar dacă J Lo și Ben Affleck nu confirmă niciunul dintre zvonurile legate de divorțul iminent, acțiunile lui…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

„Retreat Vama Veche”, din 18 octombrie, în cinematografe

Ada Condeescu, Adela Popescu și Laura Cosoi rămân „goale” în Vama Veche. Mai precis, în sufletele goale, după…

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…

Top 10 destinații pentru 2024, potrivit TikTok

Nu mai e niciun secret că rețelele sociale, în special TikTok, dau tonul în modă, beauty, călătorii și…

Începe TIFF.23!

Festivalul Internațional de Film Transilvania, cel mai important eveniment cinematografic din România, debutează vineri, 14 iunie, cu o…

Ce mesaj a transmis Coldplay, după două seri de concerte la București

Trupa Coldplay a susținut, pe Arena Națională din București, două concerte la care au participat aproximativ 100.000 de…