Bianca Sterie ∙ May 18, 2021 ∙ 5 min read

destinatii carti

Alege-ți următoarea destinație pe baza modului în care a aceasta a fost redată într-un volum de succes. Bianca Sterie îţi face cunoştinţă cu poveştile care îţi vor inspira următoarele aventuri.

În ultimul an, probabil cel mai dificil cu care ne-am confruntat până acum, multe dintre planurile noastre au trecut prin schimbări neașteptate. Mai ales cele care țineau de călătorii. Și da, știm: nu a fost ușor să ne adaptăm la un nou stil de viață și să renunțăm, pentru o vreme, la bucuriile care ne aduceau zâmbetul pe buze. Dar nu ne-am pierdut speranța. În plus, suntem convinși că lucrurile vor fi din ce în ce mai bune și că, în scurt timp, ne vom putea face din nou bagajele fără să ne gândim la restricții, carantină sau anulări de zbor. Până atunci, însă, ne vom mai refugia puțin în povești. În aventurile unor oameni care au învățat să depășească limitele și granițele. În pagini pline de inspirație.

UN CLASIC PENTRU ORICE CĂLĂTOR

destinatii carti

Pe drum, cel mai popular roman semnat de Jack Kerouac, un adevărat reper al literaturii americane, se numără printre titlurile must-read ale oricărui călător de cursă lungă. De altfel, dacă ai în plan o vacanță în următoarea perioadă, această carte îți va fi un excelent companion, având toate atributele unei aventuri memorabile: un personaj foarte complex și interesant, Dean Moriarty, un nonconformist hotărât să își trăiască viața după propriile reguli, călătorii inițiatice, provocări, cultură, muzică și locuri inedite descoperite de-a lungul Statelor Unite ale Americii din anii ‘40 și ‘50.

SUB SOARELE TOSCANEI

E adevărat, filmul din 2003, cu Diane Lane în rolul principal, este mult mai cunoscut decât cartea lui Frances Mayes, inspirată din propria experiență a autoarei, care s-a mutat în Italia pentru a lua viața de la zero, într-o casă nouă, o vilă istorică pe care a restaurat-o cu ajutorul unor prieteni. Însă, dacă faci parte din clubul celor care iubesc Italia și îți dorești un roman care să-ți dea un vibe de vacanza toscana, Under the Tuscan Sun e lectura care te va transpune imediat în acel decor de vis și chiar te va inspira să pornești în acea călătorie pe cont propriu la care ai visat întotdeauna, dar pe care ai tot amânat-o până acum (după ce lucrurile vor reintra pe un oarecare făgaș normal, nu mai ai voie să amâni nimic!).

FROM A LAND FAR, FAR AWAY

Dacă Australia este una dintre destinațiile de pe bucket-list-ul tău, De cealaltă parte a lumii, cartea lui Bill Bryson, este un titlu must-read înainte de a începe să pui la cale o excursie aici. Jurnal de călătorie, un ghid util de travel, cu nenumărate trucuri și sfaturi, dar și o colecție de povești relatate cu foarte mult umor, cartea surprinde esența Australiei, cultura și frumusețea unui loc de-a dreptul impresionant, chiar și în ciuda aridității sale. De la particularitățile care țin de flora și fauna acestui continent, o opțiune perfectă pentru exploratorii care își doresc o doză serioasă de pericol și adrenalină (da, printre muuulte specii de păianjeni, șerpi și alte vietăți otrăvitoare) și până la aspectele sociale, la obiceiurile de zi cu zi, la comportamentul vesel și amabil al australienilor, Bryson suprinde, în filele cărții sale, complexitatea vieții în Australia. Călătorul de cursă lungă, scriitorul de origine americană are mai multe volume inspirate de experiențele sale din jurul lui, inclusiv Călătorii prin Europa și Continentul uitat. America micilor orașe.

DINCOLO DE LIMITE

travel

Într-o lume în care călătoriile sunt, adesea, despre aparențe, despre fotografii perfecte pentru Instagram, despre a bifa locurile hip, cartea lui Kate Harris, Lands of Lost Borders aduce o cu totul altă perspectivă. O mărturie emoționantă despre o experiență memorabilă. O invitație la autocunoaștere și la depășirea limitelor personale. Un îndemn la aventură. Întreaga sa viață, Kate și-a dorit să devină explorator, însă, cum Marco Polo, Magellan și alții ca ei i-au luat-o cu mult înainte, o vreme a crezut că nu i-a mai rămas nimic să descopere. În timpul studiilor la Oxford și MIT, aceasta a hotărât să pornească într-o aventură cu bicicleta pe Drumul Mătăsii, o călătorie care a scos-o din zona sa de confort și a ajutat-o să realizeze faptul că un explorator, indiferent de loc și timp, este un om care, mai presus de toate, refuză să își trăiască viața condiționat de orice fel de limitări.

PARLEZ-VOUS PARISIEN?

Dacă iubești Parisul, cartea aceasta nu ar trebui să îți lipsească din colecție, pentru că, în mod sigur, îți vei dori să o răsfoiești iar și iar. Patru femei din Paris, patru prietene bune care formează un fel de versiune franceză a grupului din Sex and the City, Anne Berest, Caroline De Maigret, Audrey Diwan și Sophie Mas îți propun în How to be Parisian o incursiune inedită în universul parizienilor, un adevărat ghid de savoir faire, cu o mulțime de tips & tricks de urmat. Îți vor povesti despre modă, make-up și relații, despre o primă întâlnire, despre cum se desfășoară petrecerile în Paris, despre cele mai cool locuri în care să ieși, dar și despre cum să dobândești misterul și senzualitatea tipice franțuzoaicelor. Altfel spus, o comoară de neratat pentru toți cei care vor să cunoască și să împrumute măcar un pic din stilul lor de a fi și de a trăi!

Foto: Unsplash

Related Posts

Blake Lively, apariție surprinzătoare la premiera „Deadpool & Wolverine”

Actrița a avut o apariție de senzație la premiera „Deadpool & Wolverine” din New York City. Soția lui…

Dua Lipa, pe cale să devină una dintre cele mai bogate celebrități din Marea Britanie

Cu un câștig de 1 milion de lire sterline pe săptămână, Dua Lipa este pe cale să devină…

Vedete la Jocurile Olimpice de la Paris (2024)

Salma Hayek, Snoop Dogg, Priyanka Chopra Jonas, Lady Gaga și Ryan Reynolds sunt doar câțiva dintre fanii olimpici…

Cele mai longevive cupluri de la Hollywood

În timp ce pentru majoritatea cuplurilor de la Hollywood, dragostea durează maxim trei ani, pentru câțiva norocoși iubirea…

Reddysh a.k.a Irina Simion, creatoare de conținut de gaming: „Am construit o comunitate internațională foarte frumoasă datorită pasiunii mele pentru gaming.”

Industria de jocuri video este în plin avânt, iar fetele se impun tot mai mult – în competițiile…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările săptămânii! Iată ce ne-a atras atenția!…

Filmul Ca fetele se lansează în cinema, pe 15 septembrie

Pe 13 septembrie se lansează în cinematografele din toată țara filmul Ca fetele, o producție cu o distribuție…

Pepco & Better Cotton: produse din bumbac provenit din surse ecologice și sustenabile

Pepco, unul dintre cei mai mari value retailers din Europa, a devenit membru al programului Better Cotton în…

Jennifer Lopez, aniversare cu tematica ”Bridgerton”

Jennifer Lopez s-a hotărât să-și sărbătorească împlinirea a 55 de ani cu fast și a organizat o petrecere…

Vocea Irinei Rimes a răsunat la Tomorrowland, cel mai mare festival de muzică electronică din lume

Weekendul acesta, la Tomorrowland, festivalul care adună peste jumătate de milion de oameni la fiecare ediție, piesa “Dudadu”…