Vacanță în Egipt. O adevărată lecție de istorie

Am fost în multe locuri din lumea asta, și în multe altele încă nu am ajuns… Dar Egiptul mi se pare de departe cel mai interesant și, poate, unul dintre cele mai fascinante locuri de pe pământ.

Egiptul nu este doar despre stațiuni turistice, resorturi all inclusive, snorkeling și relaxare la soare. E despre locuri cu o încărcătură istorică de neegalat, este despre limite, despre măreție și decădere și despre cum te face să fii recunoscător pentru tot ceea ce viața ți-a dat.

M-am reîntors in Egipt, după 11 ani. Și, de cum am pășit în afara aeroportului, am simțit libertatea. Nimeni nu poartă mască, aici Covid 19 pare că nu există sau că nu rezistă… Am ajuns la unul dintre cele mai noi și luxoase resorturi din Hurghada și m-am simțit atât de norocoasă…

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le faceți, dacă ajungeți în această destinație. Eu le-am văzut, testat și transformat în amintiri pentru întreaga viață!

Piramidele și Sfinxul

Chiar dacă distanța de la Marea Roșie la Cairo este una considerabilă, ați venit degeaba în Egipt, dacă nu vedeți piramidele de la Giza și Sinxul. Sunt în număr de 6: cea mai mare a lui Keops, urmată în ordinea mărimii de cea a lui Khafra, cea a lui Menkhaura și nu în ultimul rând, de altele 3 mai mici, cunoscute și sub denumirea de piramidele reginelor. Veți fi răsplătiți cu una dintre cele mai râvnite priveliști din câte există în lume.

Valea Regilor și Luxor

Alături de faimoasele piramide de la Giza, Valea Regilor și Luxorul au devenit și ele embleme ale Egiptului. La Luxor ajungeți în aproape 5 ore cu autobuzul din Hurghada, dar oboseala va fi uitată de cum pășiți în Valea Regilor. Templul de la Karnak și cel al reginei Hatshepsut sunt alte două locuri pe care n-ar trebui să le ratați! Iar, pentru a vedea Mormintele lui Ramesses VI și Tutankhamun ai nevoie de bilete separate.

Piața de fructe și legume

Hurghada are cam tot ce-i trebuie unui om normal să fie fericit. Are vreme însorită tot timpul anului, plaje cu nisip fin, are Marea Roșie, piețe zgomotoase, atmosferă autentică egipteană, magazine și resorturi de lux.

Dar, pentru Hurghada, piața de pește de lângă Moscheea el Mina, precum și piața de legume și fructe din El Dahar, sunt un MUST pentru fiecare turist ajuns aici.

Snorkeling sau măcar o plimbare cu vaporul cu fundul de sticlă

Marea Roșie este fascinantă, iar viața subacvatică este incredibilă. Snorkelingul în Hurghada se face în largul mării cu ajutorul unui vas dedicat. Sunt excursii speciale cu scufundări și un popas pe Insula Paradisului. Este copleșitor să vezi apa și miile de pești de toate mărimile și culorile sau coraii despre care se spune că-s poate cei mai frumoși din lume.

Pentru a completa acest puzzle de călătorie, faceți o plimbare cu barca pe Nil. Veți rămâne impresionați de aglomerația de vaporașe, bărcuțe colorate și iahturi care plutesc pe apele liniștite ale celui mai lung fluviu din lume.

TIPSURI pentru vacanța în Egipt

Cazează-te într-un resort de lux, pentru a nu avea surprize neplăcute (curățenie, mâncare, servicii). Recomand cu toată încrederea Rixos Premium Magawish Suites & Villas. Oferte și detalii AICI!

NU accepta cadouri, nu le spune numele tău vânzătorilor ambulanți și nici de unde ești, decât dacă vrei să cumperi ceva de la  ei.

Încearcă fresh-ul de mango și bucătăria locală.

Testează parfumurile și cumpără-le cadouri celor dragi de acasă. Se vor bucura cu siguranță.

Pune-ți în portofel bani mărunți (dolari) pentru tipsuri.

Categorii Lifestyle