Monica Cismaru ∙ December 15, 2023 ∙ 10 min read

Bianca Tilici este una dintre artistele noii generații din muzica românească (și nu numai). Cântăreața în vârstă de 23 de ani din Galați se bucură de o voce cu un timbru special, datorită căruia o ascultă milioane de oameni, iar acesta este doar începutul. Face parte din proiecte internaționale de muzică dance și a lansat recent piesa ”Pe val”, alături de Liviu Teodorescu. Bianca Tilici ne spune povestea ei, de la copilul studios, în prezent studentă la Master- Conservator, și de viitoare stea a muzicii.

A List Magazine: Bianca, știu că pasiunea ta pentru muzică a început în copilărie, cu lecții de pian… Cine te-a îndrumat să mergi pe acest drum, cine a știut de la început că ai talent muzical?

Bianca Tilici: De când mă știu îmi place să cânt… Uite, când eram mică, mică, voiam să fiu Shakira, toată ziua cântam și dansam pe piesele ei, dar cumva, în joacă, fără să-mi dau seama că asta e, cu adevărat, pasiunea mea. Am realizat asta când am fost nevoită să mă transfer de la școala în care învățam, din cauza învățătorului cu care nu am rezonat. În foarte scurt timp am realizat că “din cauza” era, de fapt, “datorită”. Părinții mei căutau o altă școală și am avut noroc de un vecin care era profesor de vioară la Liceul de Arte din Galați. El le-a propus alor mei să mă transfere acolo pentru că, pe lângă partea de cultură generală, mă formam și muzical. Inițial, trebuia să iau lecții de vioară, însa când m-am transferat, nu mai erau locuri disponibile și a trebuit să iau lecții de pian. Eu chiar cred că nimic nu este întâmplător. De atunci, mi-am continuat studiile muzicale, am terminat Conservatorul, iar în prezent sunt la Master. Dar momentul esențial, în care am realizat că pasiunea mea este ceea ce credeam că e doar o joacă, a fost momentul transferului. După, totul a curs de la sine și, în paralel cu pianul și interpretarea unor piese, m-am apucat și de compoziție.

bianca tilici

Care a fost primul tău proiect muzical oficial?

Primul proiect muzical oficial a fost cel de le I NAME IT, unde am început cu muzica dance, în limba engleză. La începutul carierei mele de compozitor scriam exclusiv în limba engleză, pentru că așa mă exprimam mai ușor, nu știu de ce… Acum, să mă mai laud puțin, mi-e la fel de ușor atât în engleză cât și în română.

Și ce ai simțit când te-ai ascultat pentru prima dată?

WOW! O emoție pe care aproape nu pot să o descriu în cuvinte… M-am bucurat enorm, totul a fost la cu totul alt nivel. A fost o senzație unică, incredibilă să știu că pot lucra și lansa propria mea muzică.

În prezent urmezi un Master de jazz și culturi muzicale pop. Ai fost dintotdeauna o studioasă? Ai fost vreodată în pericol să nu acorzi atenție școlii din cauza datorită carierei muzicale? Apariții, concerte, proiecte etc?

Am senzația că baza ADN-ului meu e de tocilară… Mereu voiam cele mai mari note, bursă de merit, înțelegi ideea (râde). Acum, progresul meu în cariera de artist, compozitor sunt în paralel cu studiile de Master și da, cum ziceai și tu, lucrurile au devenit puțin mai complicate. Este puțin dificil să le îmbin pe pentru că, de multe ori, diverse activități se suprapun orelor de curs de la facultate – apariții tv, interviuri la radio etc. Dar știu că o s-o scot la capăt pentru că simt că îmi trăiesc visul; sună așa, clișeic, dar e adevărul adevărat.

Am avut foarte multe apariții în acest an și sunt foarte recunoscătoare pentru tot ce s-a întâmplat, apariții, concerte, piesa ”Pe val”, cu Liviu Teodorescu, și de-abia aștept 2024 să fac mai mult și mai mult.

bianca tilici

De ce e importantă școala pentru tine?

În primul rând, îmi place. Mă ”forțează” să ma modelez, este un mediu competitiv și mă stimulează să muncesc și mai mult pentru ceea ce îmi doresc. Am învățat să extrag fix ceea ce mă interesează, dar să fiu deschisă și către diferite sugestii. Școala îți oferă direcții, îți oferă baza ca tu să poți face alegerile, dar tu ești responsabil de creionarea drumului tău în viață. Îți dai seama, nu am fost bună la absolut toate materiile, dar, zic eu, de peste tot am asimilat informații care mă ajută sau care mă vor ajuta.

De ceva timp lansezi lunar piese alături de proiectul I NAME IT, muzică dance… Ce înseamnă acest lucru, cum funcționează? Te ascultă sute de mii de oameni din întreaga lume… Ești mai cunoscută în străinătate decât în țară?

Mă bucur să spun că sunt în proiectul I Name It de la început și înseamnă foarte mult pentru mine. Este locul unde am crescut, m-am dezvoltat ca artist și am luat contact cu industria muzicală din străinătate. Alaturi de I Name It am construit un fan base compus din oameni de peste tot din lume. Anul acesta am ajuns la milioane de stream-uri comparativ cu anul precedent, unde numărul de stream-uri era la 800 000. Pot spune că, până acum, am fost cunoscută mai degrabă în străinătate, dar acum, cu piesa “Pe val” încep să mă fac cunoscută și în România. Am început să primesc și foarte multe mesaje de la oameni care mă apreciază și mă bucură foarte mult.

Unde putem asculta piesele, cui i se adresează?

Peste tot, sunt omniprezentă. Glumesc, dar da, piesele sunt pe toate platformele de streaming, de la YouTube la Spotify, Deezer, YouTube Music… tot! Într-o multitudine de playlist-uri și se adresează tuturor celor care vor să se distreze, să danseze, să se îndrăgostească, să iubească, să se lase purtați “Pe val”.

De ce ai hotărât să abordezi și peisajul muzical autohton, să cânți în limba română?Ai lansat alături de Liviu Teodorescu ”Pe val”, o piesă pop, sensibilă, de dragoste… Unde te regăsești mai mult? În muzica dance, electronică, sau în cea precum este cea din care face parte ”Pe val”?

Cântatul în română a fost o provocare pentru mine deoarece consider că vocea mea sună diferit în română comparativ cu limba engleză. Da, sună ciudat, dar așa e. A durat ceva până mi-am găsit direcția și mă bucur că piesa “Pe val” a ieșit în forma aceasta. Este o piesă de care sunt mândră și rezonez foarte mult cu ea. Mă regăsesc în ambele genuri muzicale, ba chiar și în altele și abia aștept să arat publicului ce am de oferit. Sunt o fire versatilă și îmi place să încerc chestii noi. Consider că misiunea noastră ca artiști-creatori este să oferim cât mai multă muzică bună, indiferent de genul muzical.

Ești tânără, ai 23 de ani, care sunt visurile cuiva din generația ta? Nu numai profesionale…

Sunt pasionată de mașini, așa că tot visez o mașină sport, poate, poate. Mă mai pasionează partea de business, așa că îmi doresc să am propria afacere. Ghici ce! O linie de produse cosmetice.

Pe plan personal, mi-ar plăcea să fiu alături de persoana căreia să îmi doresc să-i împărtășesc momentele frumoase și împreună să creăm amintiri.

bianca tilici

Aparții Generației Z, cărora dintre trăsăturile generației tale nu te aliniezi și ce te enervează cel mai mult la cei mai în vârstă decât tine?

Nu cred că vârsta este cea care ne definește și mă și enervez foarte greu. Mai degrabă îmi pare rău că unii oameni au uitat să mai fie copii, să se bucure de viața asa cum este… Bucuria, emoția unui gest… Viața, da, poate să fie grea, dar poate, pe lângă griji, stres, bani, reușim să regăsim bucuria pură a unui copil. Acum, revenind la întrebare, se spune că Gen Z ar fi destul de materialistă… Aici nu mă aliniez deloc.

Care sunt plăcerile tale vinovate?

Unii ar spune că e foarte ciudat, dar îmi place să mănânc înghețată cu cartofi. Înghețata este noul sos pentru cartofi. Data viitoare, aduc, să vezi ce bună e!

Care e cea mai recentă gafă pe care ai făcut-o?

Am uitat de Moș Nicolae și nu am cumpărat cadouri pentru nimeni. Am primit în schimb și m-am simțit foarte prost pentru că eu nu eram pregătită absolut deloc, dar m-am revanșat câteva zile mai târziu.

Cum te poate cuceri cineva? Spune-ne câteva dintre lucrurile cărora nu le reziști…

Am o slăbiciune pentru mâini. Primul lucru la care mă uit când vine vorba de un bărbat sunt mâinile. Dacă are mâini frumoase pot spune că îmi atrage atenția. Contează foarte mult caracterul și personalitatea, dacă este atent, tandru, inteligent și mai ales cu un simț al umorului dezvoltat, al meu e!

bianca tilici

Ce urmează după ”Pe val”?

Cu siguranță o piesă în limba română, cel mai probabil un single. Încă sunt în căutare și nu mă voi opri din compus până nu simt că am compus piesa “aia”, care să transmită emoție și în care să se regăsească mulți, cât mai mulți oameni.

Alături de cine din muzica românească ai mai vrea să interpretezi o melodie?

Mi-aș dori cu siguranță încă o piesă cu Liviu Teodorescu și nu doar una. Este un artist complet și sincer. Este un om absolut extraordinar. Nu am avut emoții la nicio apariție alături de Liviu pentru că prin simpla lui prezență și felul lui de a fi mă fac să mă simt confortabil. Dacă ar fi să aleg pe altcineva mi-aș dori o colaborare cu Erika Isac. Are un vibe diferit și mi se pare super cool.

Cum te-ai simțit la petrecerea A List Magazine, la care ai și interpretat câteva melodii?

Mă bucur și m-am simțit super tare să cânt la petrecerea Alist. Îți dai seama cum e să te prezinte Andreea Esca? Îți dai seama cum e să cânți în fața atâtor oameni frumoși și printre ei să fie însăși Andreea Esca? Crede-mă, așa emoții nu cred că am avut vreodată… A fost superb și vă mulțumesc!

Foto: PR

Related Posts

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la MasterChef România – PRO TV

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV, la emisiunea care i-a consacrat, MasterChef România,…

Alist Bazar, noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutăți și lansări de tot felul. Iată ce ne-a…