Bianca Sterie ∙ March 6, 2021 ∙ 4 min read

Dacă februarie a fost luna iubirii, în primele zile din martie, schimbăm registrul și ne concentrăm atenția asupra femeilor. Prin urmare, pentru a sărbători cum se cuvine acest nou început de primăvară, astăzi vă propunem câteva titluri în ton cu sezonul festiv, seriale (disponibile pe HBO GO) care au în prim-plan personaje feminine puternice, care ne motivează și ne inspiră prin tot ceea ce reprezintă ele. 

The Undoing

Unul dintre hiturile recente produse de HBO, The Undoing a obținut patru nominalizări la Globurile de Aur 2021 (Cea mai bună miniserie, Cea mai bună actriță în rol principal într-o miniserie – Nicole Kidman, Cel mai bun actor în rol principal într-o miniserie – Hugh Grant, Cel mai bun actor în rol secundar într-o miniserie – Donald Sutherland). Povestea îi are în prim-plan pe Grace și Jonathan Fraser (Kidman & Grant), un cuplu care trăiește, cel puțin la prima vedere, o viață perfectă. Peste noapte, însă, lucrurile iau o turnură dramatică, iar moartea violentă a unei femei declanșează un lanț de revelații înfricoșătoare. Implicată fără voia ei într-un scandal public, Grace este nevoită acum să își adune puterile pentru a-și proteja copilul, dar și să facă tot posibilul să afle adevărul. 

The Handmaid’s Tale

Având la bază romanul omonim scris de Margaret Atwood, serialul explorează viața restrictivă din Gilead, numit cândva Statele Unite ale Americii, o țară care a trecut prin război și care se confruntă acum cu o rată a natalității extrem de scăzută. Drepturile civile sunt o amintire, forțele militare controlează totul, iar puterea a ajuns în mâinile unor oameni care comit abuz după abuz. În centrul poveștii se află Offred (Elisabeth Moss), care a fost prinsă și separată de familia  sa, fiind obligată să devină Slujitoare, numele dat puținelor femei fertile rămase în Gilead, sclave sexuale controlate cu strictețe și ținute în viață doar pentru a contribui la repopularea țării. 

Mrs. America

Phyllis Schlafly (Cate Blanchett) și Gloria Steinem (Rose Byrne). Două femei puternice. Două idei diferite. Serialul documentează mișcarea de ratificare a amendamentului drepturilor egale din Statele Unite ale Americii și o are în centru pe Phyllis Schlafly, o fostă regină a frumuseții, care s-a transformat într-o activistă conservatoare cu idei controversate despre feminism și egalitatea de șanse. La polul opus se află jurnalista Gloria Steinem, lidera mișcării feministe din America anilor ‘60-‘70. 

The Durrells

Dacă îți e dor de o vacanță, dar încă nu s-au aliniat planetele pentru ea, The Durrells îți oferă doza de escapism de care ai nevoie acum. Un adevărat deliciu vizual! După ce își dă seama că problemele sale cu banii nu se vor rezolva prea curând, Louisa Durrell (Keeley Hawes) hotărăște să se mute, împreună cu cei patru copii ai săi, în Grecia, pe insula Corfu, în căutarea unui nivel de trai ceva mai accesibil. Odată ce ajung aici, cei cinci membri Durrell descoperă o lume cu totul nouă pentru ei, plină de provocări fascinante. 

Batwoman

Dacă îți plac serialele cu supereroi, Batwoman este un titlu pe care nu ai voie să-l ratezi! La câțiva ani după ce justițiarul din Gothan City, Batman/Bruce Wayne, a dispărut, Kate Kane (Ruby Rose – sezonul I, Javicia Leslie – sezonul II), verișoara lui, ia decizia de a-i continua misiunea și de a proteja străzile orașului ca Batwoman. Pentru a face acest lucru, însă, este nevoie să-și adune tot curajul și să-și înfrunte demonii pentru totdeauna. 

Stargirl

Serialul urmărește aventura unei adolescente, Courtney Whitmore (Brec Bassinger), care se mută în orășelul Blue Valley, Nebraska, după ce mama ei se recăsătorește cu Pat Dugan (Luke Wilson). Incapabilă să își găsească locul într-un univers complet diferit, Courtney își dă seama rapid că destinul ei este să calce pe urmele unor supereroi care au schimbat lumea. Treptat, cu ajutorul noii sale prietene, Yolanda Montez/Wildcat (Yvette Monreal), al tatălui său vitreg, dar și al toiagului cosmic, care o ghidează la fiecare pas, tânăra se transformă, treptat, în Stargirl. 

Game of Thrones

Intrigi, familii puternice, răzbunări, trădare, jocuri de culise gândite în special de cele mai abile și inteligente femei: Game of Thrones este genul de serial despre care se va mai vorbi multă vreme de-aici înainte. Iar eroinele din Westeros, indiferent că vorbim despre Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), Arya Stark (Maisie Williams) sau Cersei Lannister (Lena Headey), sunt fără doar și poate printre cele mai interesante personaje feminine din istoria televiziunii. Chiar dacă le urăști sau nu. 

Sex and the City

Chiar dacă, cel mai probabil, ați văzut deja Sex and the City (și nu doar o dată), din acest top nu puteau lipsi Carrie (Sarah Jessica Parker), Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis), Miranda (Cynthia Nixon) și aventurile lor în New York!

Foto: HBO, outnow.ch

Related Posts

Rihanna: „Fac ceva ce nu am mai făcut până acum”

Rihanna se pregătește să iasă din rolul de mamă pentru un spectacol unic în viață. Este vorba despre…

6 etape prin care trebuie să treacă o relație ca să reziste

Dincolo de chimie, hobby-uri și alte pasiuni comune, o relație de lungă durată nu e deloc o plimbare…

Roxana Hulpe, prezentatoarea Știrilor PRO TV, a născut

Roxana Hulpe a devenit pentru prima dată mamă. Prezentatoarea Știrilor PRO TV de la ora 7:00, din weekend,…

Cum arată căminul lui Jennifer Lopez și al lui Ben Affleck din Bel Air

Jennifer Lopez și Ben Affleck locuiesc într-un conac stil French Country din Bel Air, care are o suprafață…

Legi explicate pe înțelesul tuturor

Contracte. Legi. Modificări fiscale. E o junglă în care, dacă nu ești pregătit, te poți pierde ușor. Simona…

Angelina Jolie, apariție șic la Paris

Angelina Jolie este una dintre cele mai frumoase femei din lume și își păstrează frumusețea și atitudinea elegantă,…

Cum arată cel mai nou oraș plutitor, unde vor locui peste 50.000 de oameni

Un oraș plutitor incredibil, cu case in forme spectaculoase ce vor găzdui 50.000 de oameni în viitor, a…

Alist Loves. Ce am descoperit și ne-a plăcut în luna ianuarie

A-listers, ne-am gândit să adunăm cele mai COOL lucruri pe care le-am descoperit sau care ne-au plăcut în…

3 motive grozave să alegi Stejarii Country Club

Îți dorești un răsfăț pentru doi sau un loc nou și aparte pentru petrecerea copilului ori să răsfeți…

În sfârșit, Jennifer Aniston și Julia Roberts împreună în același film – o comedie spumoasă, cu întorsături de situație

Cel mai așteptat duo de pe marile ecrane este gata să se întâmple! Julia Roberts (55 de ani)…