Bianca Sterie ∙ September 3, 2022 ∙ 6 min read

Toamna aceasta numărăm foarte multe premiere la cinema, de la comedii și povești romantice la filme inspirate din fapte reale tulburătoare. Descoperă mai jos selecția noastră de titluri musai de văzut la cinema în septembrie. 

Dirijorul tăcerilor – Premiera: 2 septembrie

Dirijorul tăcerilor prezintă o poveste inspirată din fapte reale, ale cărei începuturi se regăsesc în perioada interbelică și continuă până în zilele noastre. Este povestea a trei generații care trebuie să lupte pentru a-și salva căminul. Casa în care locuiesc urmează să fie demolată pentru a face loc unor clădiri de birouri de către mafioții locali în cârdășie cu indivizi corupți, din afara granițelor. Pentru acest lungmetraj, Ovidiu Georgescu, regizorul filmului, a fost distins cu premiul pentru cel mai bun regizor la London Director Awards 2022.

Three Thousand Years of Longing –  Premiera: 2 septembrie

Dr. Alithea Binnie (Tilda Swinton) este o profesoară de renume, care își trăiește viața în baza argumentelor și a rațiunii. În timp ce se află la Istanbul, unde participă la o conferință, aceasta îl întâlnește un Djinn (Idris Elba), care îi oferă trei dorințe în schimbul libertății lui. La început, ea se îndoiește că el este real, mai ales că Alithea cunoaște mitologia și toate semnele sale. În cele din urmă, însă, aceasta se lasă convinsă de propunerea lui și își pune o dorință care îi va surprinde pe amândoi.

Vortex – Premiera: 9 septembrie

Cel mai recent film al regizorului Gaspar Noé, un titlu care deja i-a adus numeroase premii la festivalurile internaționale, Vortex explorează povestea emoționantă a unui cuplu de vârstnici în ultimele lor zile de viață. Ea (Françoise Lebrun) este un fost psihoterapeut care se confruntă cu demența, în timp ce el (Dario Argento) este un scriitor care luptă acum cu o boală cardiacă. 

Balaur – Premiera: 9 septembrie

Ecaterina (Mălina Manovici), profesoară de religie și soția preotului din oraș, începe o relație amoroasă cu Iuliu (Sergiu Smerea), un elev de 16 ani cu un trecut tumultuos. Inspirat din fapte reale, Balaur urmărește povestea Ecaterinei care, în încercarea de a-l ține pe iubitul ei mai tânăr sub control și de a-și proteja familia, ajunge să-și piardă ea însăși controlul pe parcurs. În timp ce femeia se confruntă cu o adevărată criză de credință, pasiunea lui Iuliu devine din ce în ce mai amenințătoare, mai ales când adolescentul începe să se spovedească preotului.

Ticket to Paradise – Premiera: 16 septembrie

Cu Julia Roberts și George Clooney în rolurile principale, filmul explorează povestea unui cuplu divorțat. Cei doi pornesc către Bali pentru a-și convinge fiica să nu facă greșeala pe care și ei au făcut-o cu 25 de ani în urmă.

Don’t Worry Darling – Premiera: 23 septembrie

În regia Oliviei Wilde, Don’t Worry Darling este un thriller plin de suspans, a cărui acțiune are loc în cadrul comunității Victory, un loc în care predomină optimismul și bunăstarea, dar unde nimic nu este ceea ce pare, de fapt. În prim-plan sunt Alice (Florence Pugh) și Jack (Harry Styles), un cuplu aparent perfect, cu o viață complet lipsită de griji. Într-o zi, însă, lucrurile se schimbă radical: Alice începe să suspecteze că Victory ar putea ascunde secrete tulburătoare și că ei sunt doar marionetele unui păpușar care trage sforile din umbră.

Avatar – Premiera: 23 septembrie

Avatar, cunoscuta producţie regizată de James Cameron, revine pe marile ecrane, din 23 septembrie, în format 4K HDR. Aventura epică a anului 2009, care a cucerit un număr impresionant de premii şi a fost declarat cel mai de succes film al tuturor timpurilor, va putea fi urmărită din nou în cinematografe, acum în format 4K.

Mrs. Harris Goes to Paris – Premiera: 30 septembrie

Adaptare a romanului omonim semnat de Paul Gallico, filmul urmărește povestea unei menajere din Londra anilor ’50 care se îndrăgostește de o rochie haute couture creată de Christian Dior. 

Foto: outnow.ch

Related Posts

Anca Dinicu a fost în cel mai tare Teambuilding

A ajuns actriță din întâmplare, dar pune tot sufletul și toată dăruirea în rolurile sale. Anca Dinicu își…

Pamela Anderson își lansează cartea de memorii, intitulată ”Love, Pamela”

Pamela Anderson (55 de ani) își lansează cartea de memorii ”Love, Pamela”, în care își va prezenta povestea…

Actrița Hilary Swank e însărcinată cu gemeni la 48 de ani

Hilary Swank a anunțat că așteaptă gemeni la vârsta de 48 de ani. Actrița va deveni mamă pentru…

8 motive să mergi în vacanță în Ras Al Khaimah, perla Emiratelor Arabe Unite

Octombrie este o lună cât se poate de potrivită pentru o vacanță care să ne  încarce bateriile și…

Probleme în paradis pentru Gisele Bündchen și Tom Brady. Cuplul de aur divorțează

Se pare că Gisele Bündchen (42 de ani) și Tom Brady (45 de ani), cuplul de aur dintre…

Adevăruri și mituri despre proteine

Dacă și tu te numeri printre persoanele care au crezut până acum că dacă mănânci toată carnea din…

Delice Waffle: de la desertul din familie la franciză

Am gustat deliciosele waffles de la Delice Waffle și am vrut să aflăm cum se transformă un desert…

Cum ne ajută detoxifierea să avem un sistem imunitar mai bun, în sezonul rece

Un regim de detoxifiere poate fi urmat și la începutul toamnei, deoarece ne ajută să avem un sistem…

Andreea Esca și Dana Păun, în croaziera Goop-Celebrity Beyond, a 10-a zi

Jurnal de bord: Roma, ultima zi din croazieră Mulțumesc! Și înapoi, la treabă Roma, ultima zi din croazieră…

Duelul fotografiilor: Familia regală britanică vs Meghan și Harry

La nici două zile după ce familia regală britanică- Regele Charles al III-lea, Regina consoartă Camilla, Prințul de…