Monica Cismaru ∙ June 30, 2020 ∙ 3 min read

filme familie

Alegerea unui film care să fie urmărit de întreaga familie nu e cel mai ușor lucru din lume. Trebuie să fie distractiv, captivant, relaxant, dar și educativ. Iată ce propuneri de filme îți oferim, potrivite pentru întreaga familie, pe care părinții și copiii să le urmărească împreună.

Matilda (1996)

matilda

Adaptarea cinematografică a cărtii scrise de Roald Dahl a devenit reper cultural, cu o intrigă bine construită și cu personaje bine creionate. Matilda Wormwood este o fetiță cu calități ieșite din comun, prinsă între doi părinți cel puțin incompetenți. Când micuța își descoperă puterile supranaturale, lucrurile iau o întorsătura și o amploare de neimaginat.

Mrs. Doubtfire (1993)

filme familie

Regretatul Robin Williams face aici rolul vieții lui – un tată divorțat care se deghizează în bona și menajera familiei pentru a putea fi mai aproape de copiii săi. Umorul nebun, dar și drama inevitabilă compun una dintre comediile de referință ale anilor ’90.

 

Finding Nemo (2003)

finding nemo

Această saga subacvatică a generat o creștere impresionantă a popularității peștișorilor-clovn printre cei mici. Intriga se țese în jurul unui peștișor supraprotector pe nume Marlin, care își caută fiul prea avid de libertate. Povestea din spatele poveștii arată că armonia și înțelegerea familială necesită mult efort.

The Parent Trap (1998)

parent trap

Înainte ca Lindsay Lohan s-o ia pe căi greșite și când înca era un copil-minune de la Hollywood, a luat naștere filmul cu erori de situație. Lindsay Lohan interpretează un dublu-rol – două gemene despărțite de un ocean – Hallie și Annie, care descoperă că sunt surori și hotărăsc să-și reunească părinții înstrăinați.

Night at the Museum (2006)

night at the museum

Acțiunea are loc la Muzeul de Istorie Naturală din New York, unde un paznic neexperimentat, interpretat de Ben Stiller, realizează că jobul său presupune mult mai mult decât moțăitul pe scaun. Acesta se trezește în mjlocul unui nou univers, când toate exponatele de muzeu prind viață în timpul nopții. Pe lângă intriga dinamică și captivantă, filmul e plin de lecții folositoare despre istorie, redate pe înțelesul copiilor.

 

Back to the Future (1985)

back to the future

Un film pentru copii de pe vremea părinților, dar acest lucru nu-l face mai puțin interesant. Producția trezește nostalgia anilor ’80 și, odată cu ea, și diverse dileme de ordin moral și filosfic, pe înțelesul tuturor și care poate naște discuții interesante și după ce filmul se va fi terminat. În era lui Elon Musk, este o propunere care merită luată în seamă.

Cheaper by the Dozen (2003)

cheaper by the dozen

Ce poate fi mai amuzant decât un film cu Steve Martin? În această producție, Martin este capul unei familii cu 12 copii, iar haosul din casă este redat cu doze generoase de umor.

E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

ET

Un alt clasic al anilor ’80 care se află pe orice listă a filmelor ”must-see”. Cu mult înainte ca Stranger Things să devină un fenomen, filmul regizat de Steven Spielberg redă povestea emoționantă a unui extraterestru simpatic.

Related Posts

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la MasterChef România – PRO TV

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV, la emisiunea care i-a consacrat, MasterChef România,…