Monica Cismaru ∙ February 27, 2024 ∙ 3 min read

Ambroxanul este acea moleculă folosită în parfumerie care te face irezistibil prin miros, un ingredient care te încarcă de senzualitate. Ambroxanul este o moleculă sintetică, folosită în industria parfumeriei încă din anii 50. Se obține din extractul numit sclareol – care provine din uleiul de salvie și este un miros dens, multifațetat, care, câteodată, evocă mirosul de piele umană pură.

Are note catifelate și ambrate, este misterios și carnal. Aproape animalic, de aceea este privit ca fiind un adevărat magnet, ingredient care te transformă într-o țintă vie, în sensul bun.

parfumuri ambroxan

Iată care sunt parfumurile care îți cresc doza de sex-appeal și de charismă:

Baccarat Rouge 540, Maison Francis Kurkdjian

Notele puternic lemnoase ale ambroxanului contribuie semnificativ la succesul Baccarat Rouge, care simbolizează alchemia simțurilor, potrivit creatorului său. Parfumul mai conține și hedione, un ingredient cu un conținut ridicat de senzualitate, și cedru de Virginia – care amintește de mirosul de creion proaspăt ascuțit – combinația oferă un efect de adiere mistică, nuanțată de atingerea delicată a șofranului, cel mai scump ingredient din lume, supranumit și aurul roșu al parfumeriei.

Promise, Editions de Parfums Frédéric Malle

Dacă promisiunea dragostei dintre doi îndrăgostiți ar avea un miros, ar fi acesta. Frédéric Malle cuprinde puterea dragostei într-o sticluță, prin îmbinarea a două ingrediente prețioase- trandafirul bulgăresc și cel turcesc. Un duo regal, îmbrăcat într-o adiere de măr verde și de cuișoare, care oferă un efect ultra-șic.

parfumuri ambroxan

Another 13, Le Labo

Le Labo este brandul care reușește să creeze parfumuri cu o forță de seducție inexplicabilă, iar Another 13 este unul dintre acestea- o poțiune fascinantă de ambroxan, din 12 ingrediente condimentate, mângâiate de atingerea catifelată a iasomiei, a mușchiului de copac și a ambrei pudrate.

Accord Particulier, Givenchy

Conceput pentru a fi purtat alături de alte parfumuri din colecția Givenchy Particulière, această formulă funcționează la fel de bine și pe cont propriu. Dintr-o singură pulverizare, amestecul de ambroxan emană cele mai mângâietoare fațete ale sale, amplificate de notele de trandafir, patchouli și vetiver.

parfumuri ambroxan

Iris de Gris, The Artisan Perfumer

Quentin Bisch, parfumierul din spatele Iris de Gris, a spus că a fost inspirat în crearea acestuia de mirosul de mazăre proaspăt decorticată – parfumul este descris surprinzător în culoarea verde și se adresează celor care vor să se remarce din mulțime. Iris de Gris este unul dintre cele mai surprinzătoare parfumuri L’Artisan Partemporel și evocă exact ceea ce spune creatorul său- mirosul, culoarea și textura mazărei verzi, îmbogățită cu accente de mentă, de suc de portocale roșii și iris.

L’Immensité, Louis Vuitton,

Parfumul care evocă senzația de libertate pe care o resimți când ești în bătaia vântului dinspre mare. Jacques Cavallier-Belletrud, creatorul parfumului, vrea să transmită prin intermediul lui viziunea libertății absolute, augmentate prin notele de ghimbir și de grepfrut, alături de o atingere apăsată de ambră. Charisma îintr-o sticluță.

Ego Stratis, Juliette Has A Gun

Un miros care te învăluie în mireasma lui, unisex, conceput ca o reinterpretare modernă a coloniei. Un acord șic, marin-moscat, ca un amestec vitaminizant de lămâie, mandarină și bergamotă, toate încununate de o adiere de ambroxan și de mosc.

Foto: Hepta, PR

Related Posts

Falafel verde – rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Falafelul verde este o îmbinare de arome cum doar în poveștile din ”1001 de nopți” mai găsești. Iată…

Casa Regelui Charles III din Viscri se redeschide pentru vizitare cu o nouă expoziție a fotografului britanic Barry Lewis

Casa din Viscri a Regelui Charles III s-a redeschis publicului pentru un nou sezon de vizitare.  Șura reconvertită…

Copii de vedete care își croiesc propria lor carieră artistică, în fața sau în spatele reflectoarelor

Copiii vedetelor calcă pe urmele părinților și aleg cariere artistice, fie ca se afla in lumina reflectoarelor sau…

Istoria fenomenală a succesului “Dragostea din tei”, reînviată recent de celebrul DJ David Guetta

Refrenul binecunoscutei melodii “Dragostea din tei”, lansată în urmă cu peste 20 de ani de trupa O-Zone, este…

Richard Gere, apariție rară alături de soția lui, mai tânără decât el cu 33 de ani

Richard Gere (74 de ani) și-a făcut una dintre rarele apariții zilele acestea la un eveniment caritabil din…

13-14 aprilie: Vino să trăiești experiențele inedite din Lancôme Skin Science Club!

Grăbește-te să descoperi produsele excepționale și experiențele inedite din Lancôme Skin Science Club, un pop-up deschis pentru publicul…

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii va avea loc la Râșnov, între 21-23 iunie

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii, va avea…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Dăm startul unui nou proiect, odată cu lansarea noului telefon OPPO Reno11 F 5G

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Care este fructul care ne îmbunătățește sănătatea mintală în doar câteva zile

Cercetările recente dezvăluie faptul că există o legătură strânsă între alimentație și sănătatea mintală. Potrivit unui studiu publicat…

Experiențe unice în Alpii Italieni, la Courmayeur, alături de noul OPPO Reno11 F 5G

OPPO lansează Reno11 F 5G – un smartphone cu anduranță ridicată, cu ecran fără ramă și cameră triplă…