Monica Cismaru ∙ February 15, 2024 ∙ 4 min read

Parfumul este un instrument de eliberare, te îndeamnă să îndrăznești, să te definești să-ți proclami identitatea și puterea. Studiile științifice arată că 75% dintre emoții sunt declanșate de miros. Așa că, da, un parfum te poate face să te simți mai puternic, mai încrezător”, spune Arnaud Guggenbuhl , marketing director Fine Fragrance – Givaudan.

Potrivit catalogului de materii aromatice realizat de Albert Vieille, cedrul, iasomia și neroli induc încrederea și curajul, în timp ce ghimbirul, mirtul și ylang ylangul susțin renunțarea la constrângeri. ”Dacă vrem să fim siguri că ne putem întări pe noi înșine prin intermediul unui parfum, trebuie să ne folosim de uneltele neuroștiințifice pentru a ajuta la crearea lor. Este greu să asociezi materiile prime cu o anumită stare. Este vorba despre interacțiunea dintre ingrediente, despre compoziție – toate joacă un rol în provocarea emoțiilor”, adaugă expertul, citat de Vogue Paris.

Iată șapte dintre parfumurile care îți pot da un impuls de încredere în propria ta persoană și care îți cresc doza de îndrăzneală și de energie.

Prada Paradox Intense

Acest parfum contrastant celebrează fatețele feminității la cel mai înalt nivel, dar într-o manieră delicată. Dulceața din neroli radiază din parfum, la fel ca și superinfuzia de iasomie, care vine alături de notele de vanilie.

Divine, Jean Paul Gaultier

parfumuri incredere

Divine este un parfum marin-gurmand, un buchet de flori albe peste care trece o briză sărată, toate aceste note fiind ascunse într-o sticluță cu o formă-cult.

Libre Platinum, Yves Saint Laurent

parfumuri incredere

Șapte ani a durat să fie creată această formulă a parfumului Libre, unul dintre cele mai stimulante – conține note de flori de portocal și de lavandă albă.

Fame Parfum, Rabanne

parfumuri incredere

Parfumul este inspirat de femeia pariziană, liberă și independentă, imaginată în note de iasomie, de lemn ars și de mosc.

Sì Eau de Parfum Intense, Giorgio Armani

parfumuri incredere

”Cate Blanchett, Sadie Sink, Matilde Gioli, Eugenia Silva  sunt femei puternice care fac parte din campania Sì; parfumul este creat dintr-un amestec dens de nectar de coacăze și de vanilie și este răspunsul unor posbilități infinite ale vieții și reprezintă acceptarea fiecărei fațete a personalității tale”, a spus Giorgio Armani.

Téméraire, The Private Collection, Givenchy

Tuberozele, irisul și iasomia – formează trio-ul perfect al acestui parfum îndrazneț, cu ingrediente ce oferă un aer de mister și de senzualitate. O adiere de curaj pulverizată pe piele.

Portrait of a Lady, Editions de Parfums Frédéric Malle

O singură sticluță din acest parfum conține 400 de flori de trandafir turcesc, alături de note de zmeură vibrantă și de note lemnoase. O urmă parfumată pe care n-o poți uita odată ce te intersectezi cu ea.

Foto: Hepta, PR

Related Posts

Taylor Swift și-a lansat un nou album- The Tortured Poets Department

Taylor Swift (34 de ani) nu ia nicio pauză și lansează cel de-al 11-lea ei album de studio,…

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…