Monica Cismaru ∙ October 17, 2020 ∙ 3 min read

vibratii pozitie casa

Acum că ne petrecem din ce în ce mai mult timp în casă, iată câteva modalități prin care poți să-ți transformi locuința într-un spațiu zen, care să-ți aducă liniște, calm și pace prin vibrațiile lor pozitive.

 

Locul în care îți petreci cel mai mult timp îți afectează direct starea emoțională, atitudinea… dar și starea fizică, spun specialiștii în wellness. În această perioadă de izolare e important să-ți creezi un spațiu al tău care să-ți asigure confort și protecție. Iar cele câteva elemente enumerate mai jos pot trasforma casa într-o oază relaxantă, dar și într-un mediu care să te simuleze, care să-ți aducă pozitivism și productivitate.

 

Lămpi din sare de Himalaya

Lămpile cu sare de Himalaya purifică aerul, relaxează alergiile, îmbunătățesc sistemul respirator, neutralizează undele electromagnetice, reduc electricitatea statică, reduc stresul, îmbunătățesc nivelul de energie și somnul.

 

Cristalele

Cristalele sunt pietre naturale putrenice care rețin energii intense. Fiecare piatră are beneficii diferite, iar majoritatea elimină energiile negative, cresc nivelul de încredere, de claritate, favorizează abundența, dragostea și empatia. Acestea pot fi împrăștiate în fiecare cameră și fiecare piatră se bucură de proprietăți diferite – spre exemplu, quarțul roz atrage dragostea, iar ametistul – îmbunătățește somnul, aduce limpezime și concentrare.

 

Salvia

Rădăcinile și ierburile precum salvia au fost folosite de secole pentru purificare și pentru eliminarea energiilor negative. Aprinde tulpina uscată de slavie și las-o să fumege, iar dacă deschizi fereastra e și mai bine, astfel se elimină energia negativă mai repede. Mirosul este unul relaxant și are efecte calmante, care reduc stresul și anxietatea.

 

Uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale au multiple beneficii, iar cele mai populare sunt cele de eucalipt, portocală, ylang-ylang, vetiver, lavandă – acestea  reduc stresul și anxietatea, purifică aerul și îmbunătățesc sistemul imunitar.

 

Lampa pentru terapia cu lumină

Expunerea la lumina naturală este esențială pentru starea bună de sănătate fizică și emoțională. Există niște lămpi cu alarmă, care, înainte de a suna la ora setată, se aprind cu 30 de minute mai devreme și difuzează lumina gradual, precum soarele, iar această modalitate de trezire are beneifcii asupra sistemului nervos.

 

Plantele

Plantele din casă ajută la menținerea unei stări emoționale bune și absorb toxinele. Pentru interior, cele mai potrivite sunt aloe vera și eucaliptul , dar și florile proaspăt tăiate sunt binevenite.

 

Boluri tibetane și clopoței de vânt

Bolurile tibetane sunt folosite și de calugării buddhiști  si sunt realizate într-o manieră prin care să emită niste vibrații când sunt lovite cu ciocănele speciale. Acestea se folosesc pentru reducerea stresului sau a durerii, pentru echilibrarea energetică și pot însoți o sesiune de meditație sau de respirație profundă. Clopoțeii de vânt realizați din lemn de bambus sau din metal emit sunete relaxante și îmbunătățesc starea emoțională.

 

 

Foto: Unsplash, ISTOCK/ROCKY89

Related Posts

Rulou dulce și aromat la tigaie – rețetă by Adrian Hădean

Chef Adi Hădean ne propune un desert perfect pentru această perioadă a anului. Are o aromă deosebită, care…

Viva Magenta, Viva 2023!

Viva Magenta este culoarea anului 2023: „o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”. Institutul Pantone a anunțat…

Cele mai întâlnite afecțiuni care îi aduc pe români la dermatolog

Deși există corelări între apariția anumitor simptome ale afecțiunilor și sezon, iar unele tipuri de tratament se pretează…

Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea la Castelul Windsor

Jucătoarea de tenis de origine română a reuşit performanţa de-a aduce primul trofeu US Open pentru Marea Britanie,…

Ce filme și seriale noi vedem în decembrie pe platformele de streaming

Filme de Crăciun, sezoane noi din serialele noastre preferate, povești numai bune pentru serile de iarnă: iată care…

Ciocolată caldă în trei variante, rețete by Chef Adi Hădean

Ce poate fi mai plăcut în sezonul rece decât o cană de ciocolată caldă, servită pe canapeaua de…

Zi de bine, România! – De 1 Decembrie, la PRO TV

  PRO TV a pregătit un program special de 1 Decembrie. Cătălin Măruță, Lili Sandu, Shurubel și Bogdan…

Cel mai bine tăinuit secret de la Palat, despre Regina Elisabeta, a fost dezvăluit

Suveranul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a, a încetat din viață…

Nicola Peltz, nora Victoriei Beckham, în rol de vedetă Playboy în fimul ”Welcome to Chippendales”

Nicola Peltz Beckham, nora Victoriei Beckham și soția lui Brooklyn Beckham, a primit rolul vieții ei (de până…

Complexul rezidențial STEJARII este, de 14 ani, un etalon pe piața imobiliarelor de lux

Complexul rezidențial exclusivist Stejarii împlinește toamna aceasta 14 ani de la momentul lansării proiectului. Dezvoltat de Țiriac Imobiliare,…