Monica Cismaru ∙ October 17, 2020 ∙ 3 min read

vibratii pozitie casa

Acum că ne petrecem din ce în ce mai mult timp în casă, iată câteva modalități prin care poți să-ți transformi locuința într-un spațiu zen, care să-ți aducă liniște, calm și pace prin vibrațiile lor pozitive.

 

Locul în care îți petreci cel mai mult timp îți afectează direct starea emoțională, atitudinea… dar și starea fizică, spun specialiștii în wellness. În această perioadă de izolare e important să-ți creezi un spațiu al tău care să-ți asigure confort și protecție. Iar cele câteva elemente enumerate mai jos pot trasforma casa într-o oază relaxantă, dar și într-un mediu care să te simuleze, care să-ți aducă pozitivism și productivitate.

 

Lămpi din sare de Himalaya

Lămpile cu sare de Himalaya purifică aerul, relaxează alergiile, îmbunătățesc sistemul respirator, neutralizează undele electromagnetice, reduc electricitatea statică, reduc stresul, îmbunătățesc nivelul de energie și somnul.

 

Cristalele

Cristalele sunt pietre naturale putrenice care rețin energii intense. Fiecare piatră are beneficii diferite, iar majoritatea elimină energiile negative, cresc nivelul de încredere, de claritate, favorizează abundența, dragostea și empatia. Acestea pot fi împrăștiate în fiecare cameră și fiecare piatră se bucură de proprietăți diferite – spre exemplu, quarțul roz atrage dragostea, iar ametistul – îmbunătățește somnul, aduce limpezime și concentrare.

 

Salvia

Rădăcinile și ierburile precum salvia au fost folosite de secole pentru purificare și pentru eliminarea energiilor negative. Aprinde tulpina uscată de slavie și las-o să fumege, iar dacă deschizi fereastra e și mai bine, astfel se elimină energia negativă mai repede. Mirosul este unul relaxant și are efecte calmante, care reduc stresul și anxietatea.

 

Uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale au multiple beneficii, iar cele mai populare sunt cele de eucalipt, portocală, ylang-ylang, vetiver, lavandă – acestea  reduc stresul și anxietatea, purifică aerul și îmbunătățesc sistemul imunitar.

 

Lampa pentru terapia cu lumină

Expunerea la lumina naturală este esențială pentru starea bună de sănătate fizică și emoțională. Există niște lămpi cu alarmă, care, înainte de a suna la ora setată, se aprind cu 30 de minute mai devreme și difuzează lumina gradual, precum soarele, iar această modalitate de trezire are beneifcii asupra sistemului nervos.

 

Plantele

Plantele din casă ajută la menținerea unei stări emoționale bune și absorb toxinele. Pentru interior, cele mai potrivite sunt aloe vera și eucaliptul , dar și florile proaspăt tăiate sunt binevenite.

 

Boluri tibetane și clopoței de vânt

Bolurile tibetane sunt folosite și de calugării buddhiști  si sunt realizate într-o manieră prin care să emită niste vibrații când sunt lovite cu ciocănele speciale. Acestea se folosesc pentru reducerea stresului sau a durerii, pentru echilibrarea energetică și pot însoți o sesiune de meditație sau de respirație profundă. Clopoțeii de vânt realizați din lemn de bambus sau din metal emit sunete relaxante și îmbunătățesc starea emoțională.

 

 

Foto: Unsplash, ISTOCK/ROCKY89

Related Posts

Gisele Bündchen, ghinion în dragoste, noroc în carieră

Supermodelul brazilian, Gisele Bündchen apare într-o nouă campanie Balmain. În vârstă de 43 de ani, Gisele este imagine…

NOSTALGIA anunță parteneriatul cu eSolutions și lansează aplicația oficială a festivalului

NOSTALGIA, festivalul care celebrează viața și distracția pentru toate generațiile, anunță parteneriatul cu eSolutions, companie digitală premium în…

„Fă bani! Câștigă! Fii numărul 1 în lume!”. „Atât de simplu!”

Legendele tenisului mondial Andre Agassi și Stefanie Graf au venit pentru prima dată în România fiind invitați să…

Daniel Radcliffe, primul său premiu Tony Awards

Actorul faimos pentru interpretarea lui „Harry Potter”, Daniel Radcliffe a primit primul său premiu Tony Awards, în acest…

Ben Affleck, la ușa fostei soții

Chiar dacă J Lo și Ben Affleck nu confirmă niciunul dintre zvonurile legate de divorțul iminent, acțiunile lui…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

„Retreat Vama Veche”, din 18 octombrie, în cinematografe

Ada Condeescu, Adela Popescu și Laura Cosoi rămân „goale” în Vama Veche. Mai precis, în sufletele goale, după…

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…

Top 10 destinații pentru 2024, potrivit TikTok

Nu mai e niciun secret că rețelele sociale, în special TikTok, dau tonul în modă, beauty, călătorii și…