Monica Cismaru ∙ October 20, 2021 ∙ 3 min read

scene erotice filme

Iată care sunt filmele care conțin unele dintre cele mai încărcate de erotism scene, chiar dacă nu toate presupun nuditate.

O scenă încărcată de senzualitate dintr-un film poate aduce beneficii majore producției sau poate să-i facă un deserviciu, dacă nu este făcută cum trebuie și nu este justificată pe deplin. Linia este foarte subțire între superlativ și ridicol, iar majoritatea artiștilor se feresc de astfel de scene fără perdea în filme, din cauza posibilei gratuități a acestora. Chiar dacă filmările pot fi stânjenitoare, rezultatul poate fi unul remarcabil, așa cum a fost și în cazul producției  La vie d’Adèle, în care protagonistele, deși ambele heteosexuale în viața reală, interpretează doua femei de orientare homosexuală, care împart scene toride și întinse pe o durată foarte lungă în economia filmului. Producția a primit apaluze la scenă deschisă, în ciuda criticilor aduse ulterior de actrițe, care au declarat că nu s-au simțit cel mai confortabil pe platouri.

 

 

Io sono l’amore (2009)

io sono l amore

Filmul îi aparține regizorului italian Luca Guadagnino, iar din distribuție face parte Tilda Swinton, în rolul Emmei Recchi, o rusoaică strămutată în Italia alături de soțul ei. Emma are trei copii, dar o viață lipsită de satisfacții, până când îl întâlnește pe prietenul fiului ei, un chef bucătar talentat, care îi face simțurile să tresalte. Filmările au avut la Milano și în zonele rurale din apropiere, iar regizorul a creat o producție ca un tribut modern adus cinematografiei italiene, în care mâncarea, hainele și sexul sunt la superlativ.

 

Secretary (2002)

secretary

Filmul a fost lansat în urmă cu aproape 20 de ani și este o poveste de dragoste atipică, neobișnuită în studiourile hollywoodiene. Chiar și în zilele noastre, această poveste  de dragoste cu accente sado-maso rămâne de referință în genul avangardist. Rolurile principale sunt interpretate magistral de Maggie Gyllenhaal și de James Spader.

Y tu Mamá También (2001)

scene erotice filme

Filmul lui Alfonso Cuarón în care joacă actorii mexicani Diego Luna și Gael García Bernal  este un roadtrip pe ruta spaniolă Maribel Verdú și prezintă o poveste despre trecerea testului timpului, pe fundalul unei reverii libertare și de emancipare sexuală.

The Thomas Crown Affair (1968)

ThomasCrowne affair

Cuplul făcut de Faye Dunaway și de Steve McQueen în acest film rămâne emblematic pentru erotismul său subtil. Cu un dialog minimalist și zero nuditate, scena jocului de șah a devenit un simbol al senzualității mocnite.

 

Call Me By Your Name (2017)

Un alt film realizat de Luca Guadagnino, în care joacă Timothée Chalamet și Armie Hammer. Producția este o adaptare a romanului lui André Aciman, publicat în 2007, în care este prezentată însăși esența senzualității. Frumusețea zonei Lombardiei, din Italia, este fundalul ideal pentru a ilustra emoțiile erotice.

 Love (2015)

love gaspar noe

Regizorul Gaspar Noé  reușește să aprindă discuții intense despre scenele fierbinți derulate în film, despre care se crede că au fost reale. În film e prezentată povestea unui student american la Paris, care începe un menage a trois torid alături de iubita lui și de o altă fată.

La vie d’Adèle (2013)

la-vie-d-adele

Filmul conține o scenă erotică între două femei, actrițele  Léa Seydoux și Adèle Exarchopoulos  ce se întinde pe durata a șase minute, scenă considerată revoluționară în istoria cinematografiei. Filmul regizat de Abdellatif Kechiche a fost recompensat cu Palme D’Or la Cannes, în 2013, dar, cu toate acestea, protagonistele s-au plâns de felul în care au decurs filmările, chiar dacă rezultatul merită toate aplauzele.

 

Related Posts

Actrița Anne Heche a fost declarată decedată în mod oficial

Actrița Anne Heche, în vârstă de 53 de ani, se află în moarte cerebrală și, conform legilor din…

Frigărui picante la grătar. Recomandarea lui Chef Adi Hădean

Adrian Hădean ne propune să încercăm frigărui picante, servite în lipie de casă, cu sos de usturoi și…

Bucharest International Dance Film Festival la a VIII-a ediție: 8 – 11 septembrie 2022

În perioada 8 – 11 septembrie, Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) revine pentru a VIII-a ediție cu…

Johnny Depp devine Ludovic al XV-lea în producția ”Jeanne du Barry”

Johnny Depp (59 de ani) începe să-și revină încet și sigur după scandalul divorțului de Aber Heard din…

Paul Negoescu (O lună în Thailanda, Două lozuri, Povestea unui pierde-vară) revine cu un nou film: Oameni de treabă/ Men of Deeds

Oameni de treabă/ Men of Deeds, al patrulea lungmetraj semnat de Paul Negoescu, are premiera mondială în cadrul…

Cu cine a înlocuit-o pe Shakira Gerard Piqué

La două luni de la despărțirea de Shakira (45 de ani), mama celor doi copii ai lor, fotbalistul…

Eva Longoria va interpreta rolul principal într-un nou serial

Eva Longoria revine într-un nou serial produs de Apple TV+, intitulat Land of Women, inspirat de romanul best-seller…

5 trucuri de care ar trebui să ținem seama pentru a fi în formă

Slăbește în mod sănătos, fără dietă, urmând câteva sfaturi recomandate de specialiștii din domeniu. Pe lângă mișcare în…

All White Party – A List Magazine, magie albă!

Revenim cu noi imagini de la cea de-a doua petrecere organizată de A List Magazine la Cluj-Napoca, în…

E scris în stele, zodia A List înseamnă distracție!

V-am mai spus și se poate observa și cu ochiul liber că ne place să ne distrăm alături…