scene erotice filme

Iată care sunt filmele care conțin unele dintre cele mai încărcate de erotism scene, chiar dacă nu toate presupun nuditate.

O scenă încărcată de senzualitate dintr-un film poate aduce beneficii majore producției sau poate să-i facă un deserviciu, dacă nu este făcută cum trebuie și nu este justificată pe deplin. Linia este foarte subțire între superlativ și ridicol, iar majoritatea artiștilor se feresc de astfel de scene fără perdea în filme, din cauza posibilei gratuități a acestora. Chiar dacă filmările pot fi stânjenitoare, rezultatul poate fi unul remarcabil, așa cum a fost și în cazul producției  La vie d’Adèle, în care protagonistele, deși ambele heteosexuale în viața reală, interpretează doua femei de orientare homosexuală, care împart scene toride și întinse pe o durată foarte lungă în economia filmului. Producția a primit apaluze la scenă deschisă, în ciuda criticilor aduse ulterior de actrițe, care au declarat că nu s-au simțit cel mai confortabil pe platouri.

 

 

Io sono l’amore (2009)

io sono l amore

Filmul îi aparține regizorului italian Luca Guadagnino, iar din distribuție face parte Tilda Swinton, în rolul Emmei Recchi, o rusoaică strămutată în Italia alături de soțul ei. Emma are trei copii, dar o viață lipsită de satisfacții, până când îl întâlnește pe prietenul fiului ei, un chef bucătar talentat, care îi face simțurile să tresalte. Filmările au avut la Milano și în zonele rurale din apropiere, iar regizorul a creat o producție ca un tribut modern adus cinematografiei italiene, în care mâncarea, hainele și sexul sunt la superlativ.

 

Secretary (2002)

secretary

Filmul a fost lansat în urmă cu aproape 20 de ani și este o poveste de dragoste atipică, neobișnuită în studiourile hollywoodiene. Chiar și în zilele noastre, această poveste  de dragoste cu accente sado-maso rămâne de referință în genul avangardist. Rolurile principale sunt interpretate magistral de Maggie Gyllenhaal și de James Spader.

Y tu Mamá También (2001)

scene erotice filme

Filmul lui Alfonso Cuarón în care joacă actorii mexicani Diego Luna și Gael García Bernal  este un roadtrip pe ruta spaniolă Maribel Verdú și prezintă o poveste despre trecerea testului timpului, pe fundalul unei reverii libertare și de emancipare sexuală.

The Thomas Crown Affair (1968)

ThomasCrowne affair

Cuplul făcut de Faye Dunaway și de Steve McQueen în acest film rămâne emblematic pentru erotismul său subtil. Cu un dialog minimalist și zero nuditate, scena jocului de șah a devenit un simbol al senzualității mocnite.

 

Call Me By Your Name (2017)

Un alt film realizat de Luca Guadagnino, în care joacă Timothée Chalamet și Armie Hammer. Producția este o adaptare a romanului lui André Aciman, publicat în 2007, în care este prezentată însăși esența senzualității. Frumusețea zonei Lombardiei, din Italia, este fundalul ideal pentru a ilustra emoțiile erotice.

 Love (2015)

love gaspar noe

Regizorul Gaspar Noé  reușește să aprindă discuții intense despre scenele fierbinți derulate în film, despre care se crede că au fost reale. În film e prezentată povestea unui student american la Paris, care începe un menage a trois torid alături de iubita lui și de o altă fată.

La vie d’Adèle (2013)

la-vie-d-adele

Filmul conține o scenă erotică între două femei, actrițele  Léa Seydoux și Adèle Exarchopoulos  ce se întinde pe durata a șase minute, scenă considerată revoluționară în istoria cinematografiei. Filmul regizat de Abdellatif Kechiche a fost recompensat cu Palme D’Or la Cannes, în 2013, dar, cu toate acestea, protagonistele s-au plâns de felul în care au decurs filmările, chiar dacă rezultatul merită toate aplauzele.

 

Related Posts