Cele mai bune filme cu Uma Thurman

Uma Thurman

Uma Thurman (51 de ani) este una dintre cele mai admirate actrițe de la Hollywood, dar vedeta s-a remarcat și datorită activității ei de producător de film și de scriitoare. Actrița a jucat în numeroase filme care au întrunit aprecierile publicului și ale criticilor și a fost nominalizată la multiple gale de premii dedicate industriei filmului. Cea mai aclamată producție în care a jucat este Pulp Fiction, pentru care a fost nominalizată la Oscar, la Globurile de Aur, SAG Awards și BAFTA.

Pulp Fiction

"Pulp Fiction" uma thurman

Pulp Fiction este unul dintre cele mai bune filme semnate de Quentin Tarantino, în care joacă muza lui, Uma Thurman. Câștigător al premiului Palme D’Or de la Cannes în 1994, Pulp Fiction este o odisee ultraviolentă despre gangsterii de la Hollywood, spusă în trei povești intercalate. Uma Thurman interpretează aici rolul Miei Wallace, o dependentă de droguri, a cărei scenă de dans cu John Travolta (Vincent Vega) e antologică.

Kill Bill

Kill Bill: Vol. 2

Saga-ul cult realizat de același Quentin Tarantino ne-o prezintă pe Uma Thurman în rolul lui Beatrix Kiddo, aka The Bride, o femeie hotărâtă să-I execute pe foștii ei parteneri, responsabili de uciderea soțului ei, a copilului și de anii petrecuți de ea în comă.

Dangerous Liaisons

dangerous liaisons

E greu de crezut că un alt film de-al Umei Thurman, în afară de Pulp Fiction, a adunat mai multe recenzii favorabile. Dangerous Liaisons este o țesătură de intrigi amoroase. Protagonistul este craiul tomnatic Valmont (John Malkovich), care începe s-o curteze pe viitoarea mireasă, ingenua Cecile (Uma Thurman). De aici, se naște o întreagă serie de evenimnete ce includ gelozii și alte complicații sentimentale. Valmont conduce un joc bolnav al provocărilor și al seducției cu Marchiza, interpretată de Glenn Close. Totul culminează cu intrarea în scenă a personajului interpretat de Michelle Pfeiffer, Madame de Tourvel.

Gattaca

Gattaca (1997)

Dacă nu juca în acest film, Uma Thurman nu l-ar fi întâlnit pe viitorul ei soț, Ethan Hawke, tatăl copiilor ei. Filmul SF urmărește povestea lui Vince Freeman (Hawke), un bărbat inferior din punct de vedere genetic, care vrea să călătorească în cosmos. Pentru a reuși acest lucru, Freeman își însușește identitatea lui Jerome Marrow, un paraplegic cu moștenirea genetică necesară pentru a fi eligibil în zborul în spațiu.

Beautiful Girls

uma thurman

Uma Thurman interpreteaza rolul Aderei, o tânără care sosește într-un orășel pentru a-și vizita rudele, cu ocazia reuniunii de la terminarea liceului. Odată ajunsa aici, Adera devine întruchiparea visurilor oricărui bărbat– este sexy, cool și încrezătoare. Întregul grup de prieteni își evaluzează viața și reușitele personale și profesionale din ultimii ani.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle