Bianca Sterie ∙ February 17, 2023 ∙ 5 min read

Dor de o vacanță italiană? Da, te înțelegem perfect! Și noi visăm la soarele din Amalfi, la verdeața Toscanei, la peisajele din Sicilia și, bineînțeles, la pastele și pizza din Napoli. 

Prin urmare, articolul de mai jos de mai jos este pentru cei cu dor de Italia. Nu, nu o putem aduce la tine, dar îți putem oferi câteva povești pline de inspirație, șase seriale italiene numai bune pentru un weekend de binge-watching.

The Lying Life of Adults – Disponibil pe Netflix

Dacă te numeri printre fanii cărților semnate de Elena Ferrante, atunci nu ai voie să ratezi această ecranizare a unuia dintre cele cele mai apreciate romane ale sale. The Lying Life of Adults explorează într-un mod unic și intens tranziția Giovannei (Giordana Marengo) de la copilărie la adolescență în anii ’90. În căutarea propriei identități, după o copilărie fericită, ea oscilează între cele două fețe ale orașului Napoli care, deși înrudite, se tem una de cealaltă și se detestă reciproc: una purtând masca rafinamentului, iar cealaltă, pe cea a exceselor și vulgarității. Giovanna oscilează între aceste două lumi, căzând în una dintre ele și, apoi, cățărându-se înapoi în cealaltă, uluită că, indiferent în care s-ar afla, orașul pare fără răspuns și fără scăpare.

Gomorra – Disponibil pe HBO Max

Tot în Napoli călătorim și în Gomorra, serie creată de italianul Roberto Saviano, autorul cărții cu același nume, o incursiune fascinantă și extrem de bine documentată în lumea mafiei. Serialul urmărește poveștile din interiorul Camorrei, celebra grupare a crimei organizate din Napoli, povești prezentate prin ochii lui Ciro (Marco D’Amore), un tânăr dornic de afirmare, mâna dreaptă a lui Pietro Savastano (Fortunato Cerlino), unul dintre liderii mafiei.

Baby – Disponibil pe Netflix

Inspirat dintr-un caz real, din scandalul Baby Squillo din 2014, când mai multe adolescente din Roma au fost implicate într-o rețea de prostituție. Serialul este o poveste despre maturizare, despre viețile secrete ale unor puștoaice din Parioli, un cartier bogat din Roma. În prim-plan se află Chiara (Benedetta Porcaroli) și Ludovica (Alice Pagani), două tinere care încearcă să își găsească identitatea și independența pe fondul iubirilor adolescentine, al presiunilor de familie și al unor secrete comune, care le-ar putea distruge viața pentru totdeauna. 

An Astrological Guide for Broken Hearts – Disponibil pe Netflix

Serialul ne face cunoștință cu Alice (Claudia Gusmano), o femeie de 30 de ani, încă singură, care lucrează într-o mică rețea de televiziune, pe un post cu posibilități de avansare limitate, deși, adesea, ea este cea mai competentă din echipă. În plus, de parcă acest lucru nu ar fi fost de ajuns, Carlo (Alberto Paradossi), fostul ei iubit, care îi e și coleg, este pe cale să devină tată. Și, ca să fie tacâmul complet, Davide (Michele Rosiello), un nou, fermecător și misterios director de creație sosește la compania mică de producție TV pentru care lucrează, punându-i pe toți la încercare. Dar viața lui Alice începe să se schimbe atunci când îl întâlnește pe Tio (Lorenzo Adorni), un actor care se consideră un guru al astrologiei. Curând, Tio devine „ghidul ei astrologic personal pentru inimi frânte”, dar și prezentatorul unei emisiuni produse chiar de ea. 

Summertime – Disponibil pe Netflix

Un serial ca o vacanță de vară, Summertime explorează aventurile unui grup de adolescenți de pe Riviera Romagna. Povestea se învârte în jurul lui Summer (Coco Rebecca Edogamhe), care, alături de prietenii săi, face pași mici în direcția autodescoperirii, pornind pe urmele propriilor vise și aspirații.

My Brilliant Friend – Disponibil pe HBO Max

Ecranizare a tetralogiei napolitane semnate de Elena Ferrante, My Brilliant Friend ne poartă într-un cartier mărginaș din Napoli, un loc unde mafia face legea și unde sărăcia este prezentă la fiecare pas. În acest decor prăfuit, două prietene, Lila Cerullo (Gaia Girace) și Elena Greco (Margherita Mazzucco), încearcă să își depășească limitele și să plece din universul deprimant al cartierului în care s-au născut.

Ție ce alte seriale italiene îți plac?

Foto: Netflix

Related Posts

Diane Keaton, despre bărbații din viața ei: Al Pacino, Warren Beatty, Woody Allen și Keanu Reeves

Diane Keaton rememorează fostele ei relații cu nume mari de la Hollywood, printre care se numără Al Pacino,…

Andrea Bocelli își lansează documentarul muzical The Journey: A Music Special From Andrea Bocelli

Celebrul tenor italian Andrea Bocelli (64 de ani) își lansează documentarul muzical The Journey: A Music Special From…

Cozonacul lui Scărlătescu, secretele gustului de sărbătoare

Celebru pentru preparate sale pline de savoare, realizate după rețete tradiționale, Chef Cătălin Scărlătescu ne dezvăluie trucurile sale…

Brooke Shields își lansează documentarul autobiografic Pretty Baby

Brooke Shields (57 de ani) urmează trendul vedetelor care își lansează documentare autobiografice, după modelul Selenei Gomez și…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Primăvara vine cu multe noutăți, dintre cele mai variate. Iată ce ne-a atras atenția! Givenchy lansează Gentleman Society, parfumul…

BRD a pregătit un super concurs pentru luna aprilie și te așteaptă și la Half is Free, cu alte surprize

Pentru că primăvara e cel mai bun prilej de reinventare, BRD ți-a pregătit un super concurs în luna…

Spike și Smiley lansează piesa „Copacul”

Spike a lansat o piesă emoționantă, alături de Smiley. „Copacul” este o piesă pop cu influențe hip-hop, care…

Prânz cu redacția A List Magazine

Noi, când muncim, MUNCIM, când ne distrăm, ne DISTRĂM și când mâncăm, pai chiar MÂNCĂM! Redacția A List…

Nepoata Prințesei Diana, Lady Amelia Spencer, s-a căsătorit în Africa de Sud

Lady Amelia Spencer (30 de ani) este una dintre nepoatele Prințesei Diana, fiica fratelui acesteia, Charles Spencer. Lady…

Interviu cu Mihai Mincan (Spre Nord): „Mă interesează ca oamenii să folosească filmul ca pe o sursă de inspirație pentru discuții ulterioare”

Spre Nord este debutul în lungmetraj de ficțiune al regizorului Mihai Mincan, un thriller psihologic inspirat din fapte…