Bianca Sterie ∙ April 5, 2020 ∙ 6 min read

Chiar dacă primăvara ne îmbie tot mai mult cu pomii ei înfloriţi şi vremea tot mai caldă, cel mai bun lucru pe care îl putem face în această perioadă este să stăm acasă. Pentru sănătatea noastră, pentru sănătatea celor dragi nouă, pentru lupta pe care o duce lumea întreagă împotriva Coronavirusului.

Însă, chiar dacă am avut ghinionul să nimerim în mijlocul pandemiei, avem avantajul că încă avem la dispoziţie o mulţime de opţiuni pentru a ne petrece cât mai bine timpul petrecut acasă. Iar cărţile sunt întotdeauna o idee excelentă!

Şi pentru că ştim că aveţi nevoie de poveşti care să vă ajute să vă deconectaţi de la tot haosul din jur, de această dată v-am pregătit o serie de thrillere captivante, pe care nu veţi mai putea să le lăsaţi din mână până nu ajungeţi la finalul cărţii.

A.J. Finn, Femeia de la fereastră, editura Litera

Pentru Anna Fox, lupta cu agorafobia se dovedeşte a fi tot mai dificilă de la o zi la alta. Chiar şi un singur pas în afara locuinţei sale îi creează stări puternice de anxietate şi atacuri de panică. este fereastra camerei sale, unde stă zi de zi, urmărindu-și vecinii. Când familia Russell se mută peste drum, Anna este imediat atrasă de aceasta şi, mai ales, de Jane Russel, o femeie enigmatică şi fascinantă în acelaşi timp. Într-o seară, un ţipăt înspăimântător îi atrage atenţia, iar ea devine martora unor întâmplări teribile petrecute în casa de vizavi. Însă versiunea ei nu coincide cu realitatea pe care i-o prezintă cei din jur, aşa că, în scurtă vreme, Anna începe să pună totul la îndoială. Inclusiv sănătatea ei psihică. Romanul a fost ecranizat cu Amy Adams, Julianne Moore şi Gary Oldman în distribuţie şi va avea premiera în scurtă vreme.

Catherine Steadman, Ceva în apă, editura Nemira

Bestseller New York Times, romanul lui Catherine Steadman îi are în prim-plan pe Erin şi Mark, un cuplu care se pregăteşte pentru luna de miere. Ea este o realizatoare de film documentar în plină ascensiune, pe când el este un investitor bancar foarte charismatic. Cei doi pleacă în vacanţă în Bora Bora, unde se bucură de soare, de plajă, de toate frumuseţile locului. Dar viaţa lor ia brusc o turnură neaşteptată când, într-o zi, merg să facă scuba diving şi descoperă ceva în apă… un secret care declanşează un lanţ de evenimente dramatice.

J.P. Delaney, Fata dinainte, editura Litera

Un alt bestseller New York Times, romanul lui J.P. Delaney începe cu Emma, o tânără care, după trauma pe care o suferă din cauza faptului că vechea locuinţă i-a fost spartă, îşi doreşte un alt loc în care să locuiască. După multe căutări, aceasta se opreşte la One Folgate Street, unde găseşte o adevărată bijuterie arhitecturală, o casă absolut superbă. Însă misteriosul arhitect care a proiectat-o are propriile reguli în ea: fără cărți, fără perne aruncate, fără fotografii sau obiecte personale de orice fel. Spațiul e destinat să-l transforme pe cel care-l ocupă – ceea ce se și întâmplă. La scurtă vreme, în urma unei tragedii personale, Jane simte nevoia unui nou început. Atunci când gaseşte One Folgate Street, e atrasă instantaneu de casă, dar şi de creatorul ei enigmatic. După ce se mută, Jane află despre moartea prematură a chiriaşei anterioare, o femeie care îi seamănă foarte mult, ca vârstă şi ca înfăţişare. În timp ce încearcă să afle adevărul despre ceea ce se întâmplă, Jane urmează un tipar prestabilit, face aceleași alegeri, întâlnește aceleași persoane și trece prin aceeași teroare… ca fata dinainte.

Alex Michaelides, Pacienta tăcută, editura Litera

La prima vedere, viața Aliciei Berenson este perfectă. Pictoriță faimoasă, aceasta este căsătorită cu un fotograf de modă, alături de care trăiește într-o casă superbă, cu vedere spre parc, într-una dintre zonele cele mai dorite din Londra. Într-o seară, când soțul ei, Gabriel, se întoarce acasă de la o ședință foto, Alicia îl împușcă de cinci ori în față. Apoi, rămâne fără glas. Refuzul ei de a vorbi sau de a da orice fel de explicații transformă o tragedie domestică în ceva mult mai teribil, un mister care captează imaginația publică și o face pe Alicia celebră. Prețul tablourilor sale crește astronomic, iar ea, pacienta tăcută, este ascunsă de tabloide și de lumina reflectoarelor la The Grove, un spital psihiatric de maximă securitate din nordul Londrei. Lucrurile se schimbă în momentul în care aceasta începe să lucreze cu Theo Faber, un psihoterapeut hotărât să o facă să vorbească şi să dezvăluie ce s-a întâmplat, de fapt, între ea şi soţul ei.

Stephen King, Doctor Sleep, editura Nemira

Evident că din această listă nu putea lipsi o poveste de Stephen King, iar Doctor Sleep, continuarea romanului-cult Strălucirea (The Shining), este una dintre cele mai bune recomandări. Bântuit de stafiile din Hotelul Overlook, unde a petrecut un an de coșmar în copilărie, Dan Torrance se chinuie de decenii întregi să scape de „moștenirea“ tatălui său: o viață dominată de disperare, alcoolism și violență. Stabilit în New Hampshire, el se angajează la un cămin de bătrâni, unde „strălucirea“ îl ajută să-i îndrume pe rezidenți cât mai lin spre ultimul drum. Dar, când o întâlnește pe Abra Stone, a cărei „strălucire“ e cea mai puternică dintre toate, demonii lui Dan revin la viață, iar confruntarea dintre bine şi rău stă să izbucnească mai violent ca niciodată.

Ruth Ware, Femeia din cabina 10, editura Trei

Jurnalista Lo Blacklock primeşte provocarea vieții ei: o călătorie de presă la bordul exclusivistului vas de croazieră Aurora Borealis, care pornește în primul său voiaj în Marea Nordului. La început, călătoria e cât se poate de plăcută: cabinele sunt luxoase, cinele sunt încântătoare, iar oaspeții – eleganți și interesanţi. Dar, pe măsură ce Aurora Borealis înaintează pe mare, atmosfera devine una terifiantă, iar Lo este martora unei scene teribile: o femeie e aruncată peste bord. Totuși, nicio persoană nu pare să lipsească de pe navă, așa că vasul își continuă călătoria nestingherit, în ciuda încercărilor disperate ale lui Lo de a-i convinge pe cei din jur că s-a întâmplat ceva extrem de grav.

Foto: Unsplash

Related Posts

Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea la Castelul Windsor

Jucătoarea de tenis de origine română a reuşit performanţa de-a aduce primul trofeu US Open pentru Marea Britanie,…

Ce filme și seriale noi vedem în decembrie pe platformele de streaming

Filme de Crăciun, sezoane noi din serialele noastre preferate, povești numai bune pentru serile de iarnă: iată care…

Ciocolată caldă în trei variante, rețete by Chef Adi Hădean

Ce poate fi mai plăcut în sezonul rece decât o cană de ciocolată caldă, servită pe canapeaua de…

Zi de bine, România! – De 1 Decembrie, la PRO TV

  PRO TV a pregătit un program special de 1 Decembrie. Cătălin Măruță, Lili Sandu, Shurubel și Bogdan…

Cel mai bine tăinuit secret de la Palat, despre Regina Elisabeta, a fost dezvăluit

Suveranul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a, a încetat din viață…

Nicola Peltz, nora Victoriei Beckham, în rol de vedetă Playboy în fimul ”Welcome to Chippendales”

Nicola Peltz Beckham, nora Victoriei Beckham și soția lui Brooklyn Beckham, a primit rolul vieții ei (de până…

Complexul rezidențial STEJARII este, de 14 ani, un etalon pe piața imobiliarelor de lux

Complexul rezidențial exclusivist Stejarii împlinește toamna aceasta 14 ani de la momentul lansării proiectului. Dezvoltat de Țiriac Imobiliare,…

Lourdes Leon, fiica Madonnei, calcă pe urmele mamei ei și se lansează în muzică

Lourdes Leon, fiica Madonnei, își asumă un risc imens și se lansează cu capul înainte în industria muzicală….

Ce vedete au început pregătirile pentru Crăciun

Pentru Reese Witherspoon, Kylie Jenner, Lindsay Lohan, Katy Perry și Millie Bobby Brown, numărătoarea inversă pentru Crăciun a…

Paris Hilton, un an de căsnicie fericită

Paris Hilton (41 de ani) a sărbătorit un an de căsătorie cu soțul ei, Carter Reum (41 de…