Bianca Sterie ∙ December 2, 2021 ∙ 5 min read

Jurnale emoționante, aventuri inspirate din fapte reale, romane învăluite în mister și suspans: iată care sunt lecturile must-read din decembrie. P.S.: este sezonul cadourilor, o carte simpatică este întotdeauna o idee bună!

Suleika Jaouad, Între două lumi, editura Humanitas

Un volum de memorii absolut impresionant, Între două lumi este o carte pe care nu vei mai dori să o lași din mână și care îți va oferi o adevărată lecție de viață. La numai douăzeci și doi de ani, Suleika Jaouad are în față un viitor strălucit. Însă visurile îi sunt curmate de un diagnostic necruțător: leucemie, cu 35% șanse de supraviețuire. Urmează ședințe îndelungate de chimioterapie și o operație foarte riscantă: transplant de măduvă. În ciuda suferinței fizice și psihice extreme, Suleika Jaouad găsește puterea de a ține un jurnal, în care consemnează amănunțit încercările la care o supune boala. Când, după patru ani, primește în sfârșit vestea că nu mai suferă de cancer, descoperă că vindecarea sufletească de abia acum începe. 

Lorenzo Marone, Un băiat ca toți ceilalți, editura Humanitas Fiction

Un roman care îți va aminti de copilărie și de aventurile din Italia, Un băiat ca toți ceilalți îl are în prim-plan pe Mimì, un copil de doisprezece ani, cu ochelari, rezultate excelente la școală și o pasiune pentru benzile desenate cu supereroi. Locuiește în cartierul Vomero, în Napoli, unde tatăl său lucrează ca portar al unui imobil elegant. Își petrece timpul pe stradă cu cel mai bun prieten, Sasà, care îl venerează, ca toți napolitanii, pe Maradona, sau în micul apartament pe care îl împarte cu părinții, sora adolescentă și bunicii. În 1985, anul care-i va accelera maturizarea, Mimì face experimente telepatice, visează să-și cumpere un costum de Spider-Man și caută o modalitate de a se împrieteni cu Viola, frumoasa adolescentă care locuiește în imobilul păzit de tatăl lui. Dar, mai presus de toate, îl cunoaște pe Giancarlo, supereroul său personal, nimeni altul decât Giancarlo Siani, tânărul jurnalist de la Il Mattino, cel care, în scurt timp, avea să își piardă viața în numele adevărului.

Liane Moriarty, Nouă străini, editura Trei

Autoarea care a scris bestsellerul Big Little Lies (transformat de HBO într-o miniserie de succes), Liane Moriarty, revine cu o nouă poveste plină de suspans. Nouă persoane ajung într-un centru de relaxare izolat, unele dintre ele pentru că vor să slăbească, unele ca să-și schimbe stilul de viață, altele din motive pe care nu le pot recunoaște nici chiar față de ele însele. Însă niciunul dintre oaspeți nu-și imaginează ce vor însemna cele zece zile de lux, meditație și consiliere pentru care au plătit. Scriitoarea Frances Weltry vine la Tranquillum House în căutare de leacuri pentru o durere de spate, o inimă frântă și o tăietură sâcâitoare la deget. O intrigă ceilalți oaspeți, însă charismatica directoare a centrului este cea care îi trezește cel mai tare curiozitatea. Cartea a fost ecranizată, serialul Nine Perfect Strangers fiind disponibil acum pe Amazon Prime. 

Sarah Gay Forden, Casa Gucci, editura Nemira

Cine l-a ucis pe Maurizio Gucci, moștenitorul legendarului imperiu Gucci? Este întrebarea la care Sarah Gay Forden încearcă să răspundă în cartea sa. Pe 27 martie 1995, câteva împușcături au spart tăcerea de pe străzile elegante ale orașului Milano. Maurizio a fost ucis chiar când se pregătea să intre în biroul său. Doi ani mai târziu, șeful poliției din Milano dă buzna în somptuosul palat al „văduvei negre“, Patrizia Reggiani, și o arestează pentru crimă. Oare ea și-a ucis soțul, enervată de succesul lui? Sau poate din gelozie, fiindcă voia să se însoare cu o altă femeie? Romanul este o cronică despre ascensiunea, prăbușirea și renașterea celei mai mari dinastii din lumea modei, o poveste despre crimă, ambiție și legăturile întunecate dintre membrii uneia dintre cele mai controversate familii din istoria modei. Filmul a fost ecranizat în regia lui Ridley Scott și rulează acum în cinematografele din România. 


David Chang, Ia o piersică, editura Publica

În 2004, Momofuku Noodle Bar s-a deschis într-un spațiu mic și lipsit de orice decor din East Village, Manhattan. Bucătarul și patronul David Chang lucra la plită și servea ramen și chifle cu porc unui public format din alți bucătari, dar și din clienți nedumeriți, pentru care ramenul era o zeamă instant cu tăieței, servită într-un recipient de polistiren. Nimeni nu avea cum să știe pe atunci – cu siguranță tânărul bucătar nu dădea doi bani pe propriile șanse de reușită –, dar, deși eșuase în aproape tot ce făcuse de-a lungul vieții, David era pe cale să devină unul dintre cei mai influenți chefi ai generației sale. Cartea este cronica delicată, curajoasă și plină de umor a revenirii lui Chang. Acesta își expune greșelile și se arată uimit de norocul extraordinar pe care l-a avut, pe măsură ce povestește succesiunea neverosimilă de evenimente care l-a făcut să devină unul dintre reprezentanții de vârf ai profesiei sale.

Alina Șova, Oameni la pescuit, editura Coresi

Oameni la pescuit, romanul Alinei Șova, vorbeste cu mult curaj despre abuzul emoțional și pescuitul de oameni, dezvăluind acele mecanisme psihologice foarte rafinate pe care „pescarii”, acești veritabili loverboys, le pun în aplicare pentru a atrage victimele lor în aceste rețele. Romanul poartă cititorul de la un cotidian aproape banal la drama în care se afundă fetele. Povestea, spusă în mod surprinzător, cu mult umor, imbie cititorul la lectură prezentând cu naturalețe un subiect complex. 

FOTO: pixabay.com

Related Posts

5 motive pentru care abia așteptăm să-l vedem pe Paolo Nutini la festivalul Fall in Love

Aflat la cea de-a doua ediție, festivalul Fall in Love îl aduce în premieră pe Paolo Nutini în…

Jane Fonda lansează o colecție de haine sport și își împărtășește filosofia de viață la 84 de ani

La 84 de ani, Jane Fonda nu dă semne că ar vrea să se retragă din lumina reflectoarelor…

Serena Williams se retrage din tenis. Ce planuri are campioana

După o carieră sportivă impresionantă de 25 de ani, Serena Williams, una dintre cele mai bune jucătoare de…

Tot ce trebuie să știi înainte să ajungi la Summer Well 2022

Mai sunt doar câteva zile până la Summer Well. La doar 30 de minute distanță de București, peste…

Nunta între vedete: Rita Ora s-a căsătorit cu un regizor laureat cu Oscar

Cântăreața de origine kosovară Rita Ora (31 de ani) s-a căsătorit cu logodnicul ei, regizorul de origine neo-zeelandeză…

3 trucuri de beauty de la vedete

Ne cuceresc cu fiecare apariție și ne inspiră cu alegerile lor. Jennifer Lopez, Jessica Alba și Kim Kardashian…

Olivia Newton-John a murit la vârsta de 73 de ani

Olivia Newton-John, cântăreața și actrița de origine australiană, cunoscută mai ales datorită filmului Grease (1978), în care a…

Andra Gogan a strălucit pe covorul roșu la premiera serialului High School Musical, de la Los Angeles

Andra Gogan (24 de ani) și fratele ei, Răzvan, au fost prezenți de curând pe covorul roșu la…

Penelope Cruz, schimbare de look, pentru rolul soției fondatorului Ferrari

Vești bune pentru fanii actriței! Penelope Cruz, acum în vârstă de 48 de ani, apare din nou în…

Care sunt cele 12 celebrități care intră în jungla – ”Sunt celebru, scoate-mă de aici!” (PRO TV)

”Sunt celebru, scoate-mă de aici!” (PRO TV) este show-ul de televiziune care supune celebritățile la provocări extreme și…