A List Magazine ∙ July 28, 2023 ∙ 7 min read

Vacanțele sunt în plină desfășurare și probabil că ești undeva la plajă, pe un nisip fin, gata să devorezi următorul roman captivant . Dacă ai epuizat toate lecturile pe care le aveai pe lista de vară, îți propunem câteva noi cărți pentru zilele toride și leneșe de concediu. Lectură plăcută!

Edititura ap! îți propune o serie de romane captivante Corola, care îți vor face ziua la plajă mai frumoasă. Indiferent de alegerea ta, te vei cufunda în lumea captivantă a fiecărei cărți și vei simți cum timpul trece mai repede decât ai fi crezut vreodată.

Și-n mintea mea dansam desculță”, de Olivia Zeitline, este romanul care te va încuraja să îți urmezi visul sau măcar te va face să te simți mai aproape de el, în cazul în care te numeri printre acele „gulerașe albe” care își petrec majoritatea timpului la birou, simțind adesea un mare gol interior.

Golul acela care ar trebui umplut cu ceea ce ești și simți tu cu adevărat… Eroina romanului de față face asta după un episod de burnout, arătându-ne că în viață trebuie să știm să fixăm limite foarte clare. Un roman ca un vis, în care totul e posibil, în care nu există normal și paranormal, ambele contopindu-se într-o realitate care nu trebuie neapărat să fie credibilă pentru a ne determina să conștientizăm lucruri ce nu pot fi înțelese altfel decât printr-o ușoară desprindere de realitate. De altfel, ceea ce vei iubi cel mai mult la această carte nu este acțiunea propriu zisă, ci latura ei metafizică care te poartă în lumea complexă a universului nostru lăuntric, pe care avem tendința de cele mai multe ori să îl neglijăm, uitând că, de fapt, acolo în interior, se află toate răspunsurile pe care le căutăm orbecăind prin realitatea materială ermetică.

”Capela de nuntă”, de Rachel Hauck, este un roman despre viață și despre modul, uneori foarte complicat, în care noi oamenii ne străduim să îi facem loc dragostei în ea.

Volumul multi-premiatei autoare americane Rachel Hauck împletește în mod iscusit două povești de viață și două povești de dragoste care la început par independente una de cealaltă, ulterior contopindu-se într-o frumoasă istorie de familie. O poveste de familie care se rescrie complet la finalul acestui roman plin de mister… Capela de nuntă transmite un mesaj optimist, care va încuraja pe oricine care a suferit vreodată din dragoste să continue să spere, pentru că răsturnările plăcute de situație sunt la fel de naturale și de posibile ca și marile drame. Prima dintre povești începe cu mult timp în urmă, după al Doilea Război Mondial, când cei mai mulți dintre oameni încercau să își croiască un nou drum în viață, purtând în suflet durerile cumplite provocate de un război neiertător. Cealaltă parte se petrece în superficialul prezent, în care oamenii trăiesc pe repede-nainte, abia mai găsind timp să-și strecoare poveștile de dragoste în agendele lor mult prea încărcate. Rachel Hauck este o autoare americană de bestsellere New York Times, USA Today și Wall Street Journal. Ea este câștigătoarea unui premiu Christy (acordat pentru excelență în literatura americană de ficțiune cu elemente creștine) și a fost de două ori finalistă în competiția RITA (care premiază cele mai bune romane de dragoste din America).

Romanul ”Tușa Mame. O aventură ireverențioasă”, de Patrick Dennis, este o comedie amuzantă și plină de viață care te va captiva și îți va oferi o experiență memorabilă de lectură.

Mame atrage admiratori și controversă în egală măsură. Romanul oferă o imagine vie a anilor ’20 și ’30 din SUA și surprinde spiritul unei epoci pline de schimbări sociale și culturale. Una dintre calitățile remarcabile ale cărții este caracterizarea profundă și complexă a personajelor. Mame este o femeie puternică, cu inimă mare, dar și cu propriile slăbiciuni, iar relația specială cu nepotul său este în centrul poveștii. În timp ce cititorii se amuză și se lasă purtați de distracție, romanul pune, totodată, sub lupă ideea de familie, iubire și acceptare. Tușa Mame. O aventură ireverențioasă este un roman în care peripețiile extravagante și umorul irezistibil se împletesc cu sensibilitatea și emoția. Edward Everett Tanner III, numele real care se ascunde sub pseudonimul de Patrick Dennis, va rămâne în istoria literaturii drept autorul uneia dintre cele mai bine vândute cărți a secolului XX. În anul publicării, 1955, cartea s-a vândut în peste două milioane de exemplare și s-a menținut în topul bestsellerelor New York Times timp de 112 săptămâni. Succesul extraordinar al cărții a atras după sine punerea ei în scenă sub forma unui spectacol pe Broadway și a unui musical (Mame), dar și adaptarea pentru marele ecran într-un film fabulos, având-o în rolul principal pe marea divă a Epocii de Aur a Hollywood-ului, Rosalind Russell.

”Fata de la Savoy”, de Hazel Gaynor, este o poveste impresionantă despre dorința de a-ți găsi propria voce și de a-ți urma visurile, plasată în fascinanta epocă a anilor ’20.

Acțiunea cărții are loc în Londra, în perioada postbelică, când lumea se străduiește să își revină după Primul Război Mondial. Personajul principal, Dorothy “Dolly” Lane, este o tânără menajeră care lucrează la celebrul hotel Savoy. Cu un trecut plin de provocări și dezamăgiri, Dolly își găsește fericirea și evadarea din realitate în dans, exprimându-și pasiunea și visurile prin ritmurile de jazz ale epocii. Hazel Gaynor oferă cititorilor o privire captivantă în lumea plină de strălucire a anilor ’20, cu descrieri bogate și autentice ale atmosferei din Londra acelor vremuri. Fata de la Savoy explorează teme universale precum perseverența, încrederea în sine și importanța prieteniei în vremurile grele. Romanul va captiva inimile cititorilor și îi va purta într-o călătorie magică și memorabilă prin lumea fermecată a perioadei postbelice.

”Fata de pe Titanic: Întoarcerea acasă”, de Hazel Gaynor, este o poveste tulburătoare și impresionantă, inspirată de evenimentele tragice din noaptea scufundării navei Titanic.

Acțiunea cărții se desfășoară pe două linii temporale. În primul plan, suntem transportați în anul 1912, când 14 oameni dintr-un mic sat irlandez, inclusiv tânăra Maggie Murphy, se hotărăsc să plece în America, visând la o viață mai bună. Ei se îmbarcă pe celebra navă Titanic, încântați de speranța unui viitor strălucit în „țara făgăduinței”. Suntem transportați în anul 1982, când Grace Butler, o tânără din același sat irlandez, descoperă o poveste neașteptată legată de trecutul familiei sale. Într-un mod plin de mister și emoție, ea deslușește legătura dintre trecut și prezent, descoperind secrete și iubiri pierdute în timp. Romanul ”Fata de pe Titanic: Întoarcerea acasă” explorează impactul profund pe care tragedia Titanicului l-a avut asupra comunității irlandeze și asupra sufletelor celor care au supraviețuit. Hazel Gaynor construiește personaje autentice, iar nararea sensibilă și emoționantă ne transmite durerile, fricile și speranțele acestor oameni obișnuiți. Cartea aduce în prim-plan și teme precum curajul, iubirea, sacrificiul și unitatea în fața catastrofei. Povestea este o oglindă a fragilității vieții umane și a puterii pe care o are speranța în depășirea tragediilor. „Fata de pe Titanic: Întoarcerea acasă” este o lectură captivantă și profundă, care ne reamintește de drama evenimentelor din noaptea scufundării celebrei nave.

Related Posts

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la MasterChef România – PRO TV

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV, la emisiunea care i-a consacrat, MasterChef România,…

Beneficiile postului pentru detoxifierea corpului și a minții

Postul este o practică sănătoasă, care susține în mod evident corpul în detoxifiere, iar dacă timpul, voința sau…

Miranda Kerr, despre planurile de a mai avea copii, după 4 nașteri

Modelul australian Miranda Kerr (40 de ani) a născut în luna februarie cel de-al patrulea fiu, botezat Pierre,…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Cristina Carp, Naționala Feminină de Fotbal

Dăm startul unui nou proiect, odată cu lansarea noului telefon OPPO Reno11 F 5G Dacă te-am întreba unde…

Horoscopul săptămânii 15-21 aprilie 2024

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

Falafel verde – rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Falafelul verde este o îmbinare de arome cum doar în poveștile din ”1001 de nopți” mai găsești. Iată…

Casa Regelui Charles III din Viscri se redeschide pentru vizitare cu o nouă expoziție a fotografului britanic Barry Lewis

Casa din Viscri a Regelui Charles III s-a redeschis publicului pentru un nou sezon de vizitare.  Șura reconvertită…

Copii de vedete care își croiesc propria lor carieră artistică, în fața sau în spatele reflectoarelor

Copiii vedetelor calcă pe urmele părinților și aleg cariere artistice, fie ca se afla in lumina reflectoarelor sau…

Istoria fenomenală a succesului “Dragostea din tei”, reînviată recent de celebrul DJ David Guetta

Refrenul binecunoscutei melodii “Dragostea din tei”, lansată în urmă cu peste 20 de ani de trupa O-Zone, este…

Richard Gere, apariție rară alături de soția lui, mai tânără decât el cu 33 de ani

Richard Gere (74 de ani) și-a făcut una dintre rarele apariții zilele acestea la un eveniment caritabil din…