Monica Cismaru ∙ May 31, 2022 ∙ 5 min read
Deseori întâlnim recomandări de amenjari de interior și cu enumerarea trendurilor care sunt pe val într-o anumită perioadă în ceea ce privește amenajarea casei, însă acum ne-am gândit să amintim acele lucruri pe care ar fi bine să le ții departe de casa ta, dacă vrei un spațiu armonios, șic, modern și aerisit. Designerul de interior Cathy Hobbs, o profesionistă care a lucrat cu numeroase celebrități de la Hollywood, ne spune ce elemente ar elimina ea din propria ei casă, pentru a beneficia de un spațiu care să relaxeze și care să facă viața mai ușoară și mai frumoasă proprietarului.

Flori uscate și artificiale

Florile uscate și cele artificiale pot oferi un aer demodat casei. Într-adevăr, câteva ghivece cu plante verzi (artificale sau vii) pot da viață spațiului, dar florile artificiale și cele uscate n-au ce căuta într-un decor fresh, modern. Dacă, totuși, plantele vii nu spraviețuiesc în casa ta și vrei să dinamizezi spațiul cu plante verzi, alege-le pe cele în formă de frunză de palmier sau plantele suculente.

Postere înrămate

design interior

Când alegi tablouri pentru casă, dacă nu dispui de un buget pentru lucrări de autor, nu-ți îndrepta atenția asupra imaginilor ieftine de pe internet, scoase la imprimantă – acestea downgradează spațiul. Mai bine alege o fotografie veritabilă din arhiva personală, pe care s-o înrămezi și s-o agăți pe perete, dacă tablourile pictate ies din bugetul tău.


Evită obiectele din plastic și din acril

Chiar dacă nu sunt costisitoare, obiectele de decor din plastic sau din acril nu trec proba timpului și se strică repede. Alege materiale durabile, atât pentru exterior cât și pentru interior.

Evită galeriile de imagini mici de pe perete

Crearea unui colaj de tablouri și alte obiecte de decor mai mici pe un perete nu este recomandată. E ușor să umpli astfel un spațiu gol, dar specialiștii în design de interior nu agreează aceasta soluție. În loc de un perete în care compui un puzzle de tablouri și de oglinzi de mici dimensiuni, designerul recomandă piese de dimensiuni mai mari, statement, care să atragă atenția în spațiu.

Obiectele și accesoriile mici

Obiectele de decor mici, accesoriile miniaturale nu fac decât să dea impresia de dezordine, de înghesuială, de sugrumare a spațiului.

În loc de cinci obiecte mici, alege unul mai mare, care să fie punctul de atracție.

Nu supraaglomera rafturile de cărți

Chiar dacă sunt spațiul ideal de depozitare, nu aglomera rafturile bibliotecii cu cărți și cu mărunțișuri. Unele etajere pot fi lăsate goale pentru un efect minimalist.

Evită aspectul dezordonat al biroului

De când lucrăm mult de acasă, biroul este dezordonat și plin de lucruri lăsate acolo de pe o zi pe alta. Fă-ți ordine pe birou zilnic și alege obiecte cu locuri de depozitare în care să ascunzi ceea ce nu mai folosești după o zi de muncă.

Pereții goi de pe holuri

Pereții golași care încadrează un hol sunt o oportunitate ratată de a face o demonstrație de design. Oglinzile sunt recomandate pentru a da senzația și de mai mult spațiu, mai ales când coridoarele sunt înguste.

Renunță la covoarele masive

Covoarele care acoperă fiecare centimetru de pardoseală nu sunt agreate, deoarece dau senzația de demodat. Alege o podea din lemn masiv și covoare ca să lase la vedere o mare parte din aceasta.

Mobila în culori aprinse

Specialistul în design interior recomandă păstrarea unor tonuri neutre în ceea ce privește mobilierul. Piesele de mobilă moderne și colorate pot ieși repede din modă și trebuie alese cele care trec testul timpului. Griul și cremul sunt nuanțe ideale pentru o canapea, spre exemplu.

Foto: Unsplash

Related Posts

Lindsay Lohan, primele poze însărcinată

Actrița Lindsay Lohan s-a lăsat surprinsă de camera foto într-una dintre cele mai emoționante ipostaze din viața unei…

De ce să alegi o vacanță într-o croazieră? Iată avantajele!

Dacă ești adeptul unei vacanțe în care totul este organizat și aranjat, iar nu nu trebuie decât sa…

Cel mai nou și surprinzător cuplu din showbiz: Bill Murray și Kelis

Un nou cuplu de vedete apare pe firmament: cel format din actorul Bill Murray (72 de ani) și…

Ultimul mesaj transmis de Stephan Pelger, înainte de a se sinucide

Stephan Pelger a fost găsit decedat astăzi, în propria locuință. Un vecin a fost cel care a anunțat…

Evoluție, inovație, momente împreună – IQOS promite o experiență revoluționară la TIFF

Mâine începe Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), ocazie cu care IQOS își invită publicul la un eveniment…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, am făcut o selecție a lucrurilor care ne-au atras atenția. Iată noutățile acestei perioade….

Idei de cadouri pentru cei care adoră croazierele

Fie că vrei să surprinzi persoana care merge în croazieră, fie că vrei să revii din vacanță cu…

Cum arată Joaquin Phoenix în rolul lui Napoleon

La 23 de ani de la ultima lor colaborare pe marile ecrane, pentru producția ”Gladiator”, Joaquin Phoenix și…

Mădălina Ghenea își susține iubitul din tribune, la Roland Garros

Mădălina Ghenea (35 de ani) și-a susținut (presupusul) nou iubit din tribune, la turneul de tenis Roland Garros,…

„Romeo şi Julieta” revine după o pauză de trei ani pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Veștile bune circulă repede. Pe 9 şi 10 iunie, de la ora 18.30, Opera Națională București anunță reluarea…