Tortul dintre ani. Rețetă by Adrian Hădean

Untitled collage - 2020-12-29T141925.653

Dacă nu știți încă ce desert să pregătiți pentru Anul Nou, Chef Adrian Hădean ne recomandă o rețetă delicioasă.

Este dulce-sărat, astfel că împăcați și capra și varza.  Știu că pentru mesele în familie, de regulă, trebuie să gătești ceva să placă tuturor, de aceea am ales tortul ăsta care combină mai multe gusturi, într-un mod subtil, spune Adi Hădean.

Ingrediente blat:
  • 250 g biscuiți cu cacao
  • 125 g unt
  • Un praf de sare
Mod de preparare

Am topit untul și l-am amestecat cu biscuiții sfărâmați și un praf de sare, iar apoi am pus amestecul într-o tavă rotundă și l-am apăsat bine cu ajutorul unei linguri, atât pe fundul tăvii, cât și pe margini, chiar dacă în partea de sus nu ajunge peste tot la același nivel. Apoi am dat blatul la cuptor, la 175 °C, pentru 8-10 minute.

Ingrediente cremă cu alune:
  • 200 g dulce de leche
  • 60 g de smântână pentru frișcă
  • 100 g de alune sărate

Cu ajutorul unui mixer, am bătut dulce de leche cu smântâna pentru frușcă, până a rezultat o cremă pufoasă și ușor de întins, iar apoi am incorporat alunele. După ce blatul de biscuiți s-a răcit, am întins crema cu alune peste blat.

Ingrediente mousse:
  • 230 g de cremă de brânză
  • 150 g de Dulce de leche Mardel
  • 150 g unt de arahide
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 230 g de smântână pentru frișcă
  • Un praf de sare

Pentru mousse am mixat crema de brânză cu dulceata de lapte, unt de arahide, esența de vanilie și sarea, până a rezultat o cremă omogenă. Apoi am bătut frișca într-un bol separat, până a devenit fermă. Cu ajutorul unei spatule am adăugat treptat frișca în crema cu dulce de leche și am amestecat ușor, de la interior spre exterior. La final am dăugat mousse-ul în tavă, peste crema de alune și am pus tava la frigider să se odihnească puțin.

CITESTE CONTINUAREA rețetei AICI!

Untitled collage - 2020-12-29T141925.653

Dacă nu știți încă ce desert să pregătiți pentru Anul Nou, Chef Adrian Hădean ne recomandă o rețetă delicioasă.

Este dulce-sărat, astfel că împăcați și capra și varza.  Știu că pentru mesele în familie, de regulă, trebuie să gătești ceva să placă tuturor, de aceea am ales tortul ăsta care combină mai multe gusturi, într-un mod subtil, spune Adi Hădean.

Ingrediente blat:
  • 250 g biscuiți cu cacao
  • 125 g unt
  • Un praf de sare
Mod de preparare

Am topit untul și l-am amestecat cu biscuiții sfărâmați și un praf de sare, iar apoi am pus amestecul într-o tavă rotundă și l-am apăsat bine cu ajutorul unei linguri, atât pe fundul tăvii, cât și pe margini, chiar dacă în partea de sus nu ajunge peste tot la același nivel. Apoi am dat blatul la cuptor, la 175 °C, pentru 8-10 minute.

Ingrediente cremă cu alune:
  • 200 g dulce de leche
  • 60 g de smântână pentru frișcă
  • 100 g de alune sărate

Cu ajutorul unui mixer, am bătut dulce de leche cu smântâna pentru frușcă, până a rezultat o cremă pufoasă și ușor de întins, iar apoi am incorporat alunele. După ce blatul de biscuiți s-a răcit, am întins crema cu alune peste blat.

Ingrediente mousse:
  • 230 g de cremă de brânză
  • 150 g de Dulce de leche Mardel
  • 150 g unt de arahide
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 230 g de smântână pentru frișcă
  • Un praf de sare

Pentru mousse am mixat crema de brânză cu dulceata de lapte, unt de arahide, esența de vanilie și sarea, până a rezultat o cremă omogenă. Apoi am bătut frișca într-un bol separat, până a devenit fermă. Cu ajutorul unei spatule am adăugat treptat frișca în crema cu dulce de leche și am amestecat ușor, de la interior spre exterior. La final am dăugat mousse-ul în tavă, peste crema de alune și am pus tava la frigider să se odihnească puțin.

CITESTE CONTINUAREA rețetei AICI!

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă