Cremă de zahăr ars cu zmeură și bezele. Rețetă by Chef Nicolai Tand

Untitled collage - 2021-04-15T120936.018

Nicolai Tand ne recomandă un minunat desert pentru acest weekend. Se prepara imediat, iar rezultatul este fantastic. Este special, cu o aroma de-ti merge direct la suflet- e de părere Nicolai.

 

Pentru acest desert aveți nevoie de următoarele ingrediente:

1l de lapte dulce

8 galbenusuri

200g de zahar

1 baton de vanilie

Fructe de padure.

Mod de preparare:

Pregatesc bezelele din 4 albusuri, 225g de zahar si o lingurita de esenta de vanilie (optional). Intr-un vas bat albusurile pana cand se formeaza niste varfuri atunci cand ridic telul. Dupa ce obtin o spuma mai ferma, adaug jumatate din cantitatea de zahar si de vanilie si bat totul, obtinand o compozitie foarte groasa si lucioasa. Adaug restul de zahar si bat din nou. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu un pos sau cu lingurita, formez bezelele. Le las la cuptor ora, initial cuptorul e incalzit la 140 grade Celsius si dupa, jumatate de ora, reduc la 120 de grade, sa nu se arda. Scot bezelele si le las la racit.

Topesc 100g de zahar in doua linguri de apa, pe foc, ca sa prepar caramelul. Cand a capatat o culoare bruna, il torn in forme (de ceramica, de sticla termorezistenta, de silicon).

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Untitled collage - 2021-04-15T120936.018

Nicolai Tand ne recomandă un minunat desert pentru acest weekend. Se prepara imediat, iar rezultatul este fantastic. Este special, cu o aroma de-ti merge direct la suflet- e de părere Nicolai.

 

Pentru acest desert aveți nevoie de următoarele ingrediente:

1l de lapte dulce

8 galbenusuri

200g de zahar

1 baton de vanilie

Fructe de padure.

Mod de preparare:

Pregatesc bezelele din 4 albusuri, 225g de zahar si o lingurita de esenta de vanilie (optional). Intr-un vas bat albusurile pana cand se formeaza niste varfuri atunci cand ridic telul. Dupa ce obtin o spuma mai ferma, adaug jumatate din cantitatea de zahar si de vanilie si bat totul, obtinand o compozitie foarte groasa si lucioasa. Adaug restul de zahar si bat din nou. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu un pos sau cu lingurita, formez bezelele. Le las la cuptor ora, initial cuptorul e incalzit la 140 grade Celsius si dupa, jumatate de ora, reduc la 120 de grade, sa nu se arda. Scot bezelele si le las la racit.

Topesc 100g de zahar in doua linguri de apa, pe foc, ca sa prepar caramelul. Cand a capatat o culoare bruna, il torn in forme (de ceramica, de sticla termorezistenta, de silicon).

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă