Chashu Ramen- propunerea lui Chef Adi Hădean pentru un weekend de toamnă

MG_3654_Resize

Mâncarea japoneză e de-a dreptul fascinantă și delicioasă, e de părere Adi Hădean care ne propune acum să încercăm Ramen. E este o rețetă renumită de supă cu tăiței și topping-uri precum carne de porc, ouă marinate, ciuperci, ceapă verde, alge și diverse alte ingrediente.

Rețeta tradițională e foarte laborioasă și durează foarte mult până se prepară, așa că vă invit la o variantă de ramen mai simplă, dar gustoasă. Secretul pentru a obține un ramen bun, ca pentru orice rețetă, este să folosiți ingrediente bune, carne gustoasă, grasă cât trebuie. Eu am ales o ruladă din fleică de porc, coaptă încet și afumată, condimentată fix cât trebuie. Este gustoasă din cale-afară, merge mâncată simplă, însă, în cazul meu, a dat un gust delicios supei ramen.

Ingrediente chashu
  • Ruladă din fleică de porc
  • 120 de mililitri de sos de soia
  • 4 felii de ghimbir
  • 240 de mililitri de apă
  • 120 de mililitri sake
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ceapă verde
  • 2 lingurițe de zahăr

 

Mod de preparare

Chashu este burta de porc rulată și fiartă într-o bază de sos de soia. În mod normal se face din burtă proaspătă de porc, rulată care trebuie să fiarbă bine si mult să se pătrundă, dar eu am găsit o scurtătură care face rețeta mai simplă, si chiar mai gustoasa. Am folosit rulada din fleică de porc, coaptă încet și afumată de pe hadeancatering.ro și am fiert-o doar 20-25 de minute în bază de soia, cât să-și lase grăsimea în supă și să preia aromele asiatice.

CITESTE CONTINUAREA retetei AICI!

MG_3654_Resize

Mâncarea japoneză e de-a dreptul fascinantă și delicioasă, e de părere Adi Hădean care ne propune acum să încercăm Ramen. E este o rețetă renumită de supă cu tăiței și topping-uri precum carne de porc, ouă marinate, ciuperci, ceapă verde, alge și diverse alte ingrediente.

Rețeta tradițională e foarte laborioasă și durează foarte mult până se prepară, așa că vă invit la o variantă de ramen mai simplă, dar gustoasă. Secretul pentru a obține un ramen bun, ca pentru orice rețetă, este să folosiți ingrediente bune, carne gustoasă, grasă cât trebuie. Eu am ales o ruladă din fleică de porc, coaptă încet și afumată, condimentată fix cât trebuie. Este gustoasă din cale-afară, merge mâncată simplă, însă, în cazul meu, a dat un gust delicios supei ramen.

Ingrediente chashu
  • Ruladă din fleică de porc
  • 120 de mililitri de sos de soia
  • 4 felii de ghimbir
  • 240 de mililitri de apă
  • 120 de mililitri sake
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ceapă verde
  • 2 lingurițe de zahăr

 

Mod de preparare

Chashu este burta de porc rulată și fiartă într-o bază de sos de soia. În mod normal se face din burtă proaspătă de porc, rulată care trebuie să fiarbă bine si mult să se pătrundă, dar eu am găsit o scurtătură care face rețeta mai simplă, si chiar mai gustoasa. Am folosit rulada din fleică de porc, coaptă încet și afumată de pe hadeancatering.ro și am fiert-o doar 20-25 de minute în bază de soia, cât să-și lase grăsimea în supă și să preia aromele asiatice.

CITESTE CONTINUAREA retetei AICI!

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă