Item of the week: All white și elementele definitorii ale unui outfit monocrom perfect

All white este una dintre abordările stilistice preferate ale celebrotăților, așa că am ales pentru săptămâna aceasta să analizăm câteva astfel de outfituri și elementele care le transformă în apariții de mare efect.

Continuăm seria item of the week cu o serie de elemente care alcătuiesc un tip de ținută care, pe cât de simplu pare de compus, pe atât poate să fie de sofisticată sau de cool, dacă ești foarte atentă la fiecare notă. All white este una dintre abordările vestimentare preferate ale vedetelor și stiliștilor, așa că săptămâna aceasta, când Parisul este gazda prezentărilor colecțiilor celor mai mari case de modă, nu a lipsit din aparițiile celebrităților. 

All white este o tendință pe care și arhitecții de interior o adoră, fiind o marcă a minimalismului pur, a perfecțiunii liniei și, nu în ultimul rând, sinonimul luminii, atribute valabile și în cazul lookurilor albe din cap până în picioare. Săptămânea aceasta am avut ocazia să vedem cele mai stilate celebrități purtând astfel de ținute, în stiluri diferite. 

Gigi Hadid și Hailey Baldwin Bieber au optat chiar pentru câte 2 astfel de outfituri, schimbând registrele în funcție de evenimentele la care au luat parte. Preferatul nostru este lookul romantic purtat de Gigi Hadid, în care detaliul joacă rolul principal, de la makeup, la broderia rochiei și până la vârful pantofului. Outfitul cu maletă ales de Hailey Baldwin Bieber ne-a dus cu gândul la stilul pe care Kim Kardashian îl promova acum 2 ani, pantalonii largi, haina voluminoasă și cizmele fiind leit-motivele aproape fiecărui outfit în care o vedeam în acea perioadă. 

Gigi Hadid

Hailey Baldwin Bieber
Hailey Baldwin Bieber

În cazul oricărei ținute monocrom trebuie să fii foarte atentă la nuanțe, chiar dacă vorbim de 2 sau de 3 tonuri diferență. Tocmai acesta este motivul pentru care alb și negru rămân cele mai dificil de abordat, însă, folosind câteva mici trucuri, poți obține un efect de zile mari. De exemplu, dacă nu ai piesele ton pe ton, poți include în look accesorii care să distragă atenția de la acest lucru. 

Rosamund Pike

Alegerea materilelor este la fel de importantă ca atenția la subtonuri. Rosamund Pike a ales să poarte pe covorul roșu all white, într-un outfit care descrie perfect minimalismul și rigoarea liniilor care îl caracterizează, piesele fiind din același material astfel fiind, evident, rezolvată și problema nuanțelor.

Alicia Keys
Melania Trump
fashion blogger

Melania Trump și Alicia Keys au optat și ele pentru alb, adăugând totuși o notă de culoare în contrast cu nuanța intensă, imaculată predominantă. 

fashion blogger
fashion blogger

Foto: Hepta