Monica Cismaru ∙ July 19, 2022 ∙ 6 min read

Dacă o poșetă creată de un brand celebru îți poartă numele, atunci știi că ești o vedetă în adevăratul sens al cuvântului. A fi muza unei casei de modă, iar creațiile care îți poartă numele să dăinuie de-a lungului timpului este o adevărată onoare. Gucci și Hermès sunt doar două dintre brandurile care au creat modele de poșete ce poartă numele posesoarelor lor celebre. De la Grace Kelly la Jackie Kennedy și la Sofia Coppola, iată care sunt vedetele care au dat numele unor modele de genți, apreciate în unanimitate de împătimitele modei de-a lungul anilor.

Hermès Birkin, denumită după Jane Birkin

modele celebre genti vedete

Modelul Hermès Birkin este cel mai căutat din lumea modei, iar unele modele ajung să se vândă cu sute de mii de dolari; purtarea unui astfel de model este o adevărată declarație de statut social. Geanta Hermès are origini modeste și a fost creată în urma unei întâlniri providențiale din avion dintre Jean-Louis Dumas (directorul executiv Hermès de la acea vreme) și actrița Jane Birkin. Actrița i s-a plâns atunci directorului Hermès că îi este greu să găsească o geantă potrivită nevoilor ei ca tânără mamă. Dumas a desenat geanta pe loc și i-a dat numele celei care l-a inspirat.

Hermès Kelly, denumită după Grace Kelly

modele celebre genti vedete

Hermès Kelly este asemănătoare cu Hermès Birkin și, culmea, modelul original nu a fost inspirat de Grace Kelly, cel puțin nu la început. Modelul a fost creat în anii 30, dar a fost redenumit în anii 50, după ce Grace Kelly a fost fotografiată ascuzându-și sarcina cu această geantă.

Christian Dior Lady Dior, denumită dupa Prințesa Diana 

lady dior

Mai întâi, geanta a purtat numele de Chouchou, dar casa Dior a redenumit modelul în 1996, după ce Prințesa Diana a purtat-o. Umblă vorba că Prințesa Diana a abandonat toate gențile ei Chanel după ce a aflat că Prințul Charles avea o aventură cu Camilla Parker-Bowles, iar inițialele lor compuneau logo-ul casei, CC.

Gucci Diana, denumită tot după Prințesa Diana

gucci diana

Stilul Prințesei Diana a fost atât de bine definit și atât de apreciat, încât a inspirat mai multe modele de genți. Cea de-a doua poșetă care îi poartă numele este creată de Casa Gucci, care si-a redenumit modelul la mai bine de 20 de când Prințesa a apărut prima dată purtând modelul iconic cu mâner de bambus.

Gucci Jackie 1961, denumită după Jackie Kennedy

gucci jackie

Denumită inițial Fifties Constance, Gucci Jackie a luat numele posesoarei ei, Jackie Kennedy, după ce aceasta a purtat-o prima dată în anii ’70. Modelul a suferit mici modificări de design din partea directorului de creație Gucci, Alessandro Michele, care i-a oferit un nou aer modern.

Mulberry Alexa, denumită dupa Alexa Chung

mulberry alexa

Mulberry Alexa a fost geanta-emblemă pentru fashioniste în urmă cu mai mult de zece ani. Inspirată de stilul Alexei Chung, personalitate britanică din industria de fashion, modelul acesta a fost alegerea perfectă pentru geanta de zi cu zi a femeilor stilate. Alte celebrități care au purtat-o: Blake Lively sau Sarah Jessica Parker.

Mulberry Del Rey, denumită după Lana Del Rey

modele celebre genti vedete

Directorul de creație de la acea vreme al casei Mulberry, Emma Hill, era fanul cântăreței Lana Del Rey și astfel i-a creat o geantă special, botezată, bineînțeles, Del Rey. Chiar dacă e disponibilă în mai multe culori, varianta albă este cea mai apreciată și este modelul original dedicat Lanei Del Rey.

Jason Wu Diane, denumită după Diane Kruger

modele celebre genti vedete

Fost model și actuală actriță, Diane Kruger a fost muza lui Jason Wu pentru geanta care îi poartă numele. Stilul este de inspirație anii ’70, iar geanta e purtată în banduliera și a fost lansată în 2015.

Louis Vuitton SC, denumită Sofia Coppola

modele celebre genti vedete

Spre deosebire de celelalte celebrități care au inspirat designul genților, Sofia Coppola s-a implicat direct în realizarea modelului care îi poartă numele, de la Louis Vuitton.

Regizoarea a colaborat cu Marc Jacobs, directorul de creație al casei la acea vreme, și au creat împreună, în 2010, geanta sofisticată Louis Vuitton SC, inspirată din modelele LV Speedy și Keepall.

Alte modele celebre de genți inspirate de celebrități:

gabriella hearst

Gabriela Hearst Nina, denumită după Nina Simone, și Gabriela Hearst Demi, inspirata de Demi Moore.

Foto: Hepta

Related Posts

Johnny Depp este din nou ambasador Dior

Actorul în vârstă de 59 de ani a semnat din nou cu brandul Dior, pentru a fi imaginea…

Legendarul creator de modă japonez Issey Miyake a murit

Unul dintre creatorii de modă emblematici de origine japoneză, Issey Miyake, a murit la vârsta de 84 de…

SPRANDI- „TAKE A BREATH” AW22

Cea mai recentă campanie Sprandi, „Take a Breath”, este… despre tine! Despre cum te simți. Despre dreptul tău…

Cine sunt vedetele celei mai noi colecții Hugo BOSS

Modele de top, rapperi, influenceri și sportivi au fost cooptați în noua campanie BOSS. Kendall Jenner, Naomi Campbell,…

UNTOLD 2022 – Fashion de festival

Festivalul UNTOLD, ediția 2022, a început în forță joi seara, iar fanii muzicii electronice au venit din nou…

Care sunt cele mai apreciate branduri de lux de anul acesta

Compania de tech din domeniul fashion, Lyst, realizează anual topul celor mai apreciate și căutate branduri de lux….

Alist Designers boutique: Brandurile lunii august

În luna august alături de noi, la Alist Designers boutique, sunt două branduri pe care trebuie să le…

Ashely Graham lansează o colecție de rochii de mireasă pentru toate tipurile de siluetă

Ashley Graham este unul dintre cele mai cunoscute modele plus-size și una dintre cele mai vocale celebrități pe…

Celebrity trends: Cele mai cool outfituri care te vor inspira în această perioadă

O nouă serie de evenimente ne-a atras atenția prin ținutele celebrităților, așa că facem o trecere în revistă…

Anii 2000, din nou pe marile podiumuri și în tendințele SS22

Anii 2000 revin în tendințe prin ținute cât se poate de senzuale. Dacă îți amintești cu plăcere de…