Monica Cismaru ∙ July 19, 2022 ∙ 6 min read

Dacă o poșetă creată de un brand celebru îți poartă numele, atunci știi că ești o vedetă în adevăratul sens al cuvântului. A fi muza unei casei de modă, iar creațiile care îți poartă numele să dăinuie de-a lungului timpului este o adevărată onoare. Gucci și Hermès sunt doar două dintre brandurile care au creat modele de poșete ce poartă numele posesoarelor lor celebre. De la Grace Kelly la Jackie Kennedy și la Sofia Coppola, iată care sunt vedetele care au dat numele unor modele de genți, apreciate în unanimitate de împătimitele modei de-a lungul anilor.

Hermès Birkin, denumită după Jane Birkin

modele celebre genti vedete

Modelul Hermès Birkin este cel mai căutat din lumea modei, iar unele modele ajung să se vândă cu sute de mii de dolari; purtarea unui astfel de model este o adevărată declarație de statut social. Geanta Hermès are origini modeste și a fost creată în urma unei întâlniri providențiale din avion dintre Jean-Louis Dumas (directorul executiv Hermès de la acea vreme) și actrița Jane Birkin. Actrița i s-a plâns atunci directorului Hermès că îi este greu să găsească o geantă potrivită nevoilor ei ca tânără mamă. Dumas a desenat geanta pe loc și i-a dat numele celei care l-a inspirat.

Hermès Kelly, denumită după Grace Kelly

modele celebre genti vedete

Hermès Kelly este asemănătoare cu Hermès Birkin și, culmea, modelul original nu a fost inspirat de Grace Kelly, cel puțin nu la început. Modelul a fost creat în anii 30, dar a fost redenumit în anii 50, după ce Grace Kelly a fost fotografiată ascuzându-și sarcina cu această geantă.

Christian Dior Lady Dior, denumită dupa Prințesa Diana 

lady dior

Mai întâi, geanta a purtat numele de Chouchou, dar casa Dior a redenumit modelul în 1996, după ce Prințesa Diana a purtat-o. Umblă vorba că Prințesa Diana a abandonat toate gențile ei Chanel după ce a aflat că Prințul Charles avea o aventură cu Camilla Parker-Bowles, iar inițialele lor compuneau logo-ul casei, CC.

Gucci Diana, denumită tot după Prințesa Diana

gucci diana

Stilul Prințesei Diana a fost atât de bine definit și atât de apreciat, încât a inspirat mai multe modele de genți. Cea de-a doua poșetă care îi poartă numele este creată de Casa Gucci, care si-a redenumit modelul la mai bine de 20 de când Prințesa a apărut prima dată purtând modelul iconic cu mâner de bambus.

Gucci Jackie 1961, denumită după Jackie Kennedy

gucci jackie

Denumită inițial Fifties Constance, Gucci Jackie a luat numele posesoarei ei, Jackie Kennedy, după ce aceasta a purtat-o prima dată în anii ’70. Modelul a suferit mici modificări de design din partea directorului de creație Gucci, Alessandro Michele, care i-a oferit un nou aer modern.

Mulberry Alexa, denumită dupa Alexa Chung

mulberry alexa

Mulberry Alexa a fost geanta-emblemă pentru fashioniste în urmă cu mai mult de zece ani. Inspirată de stilul Alexei Chung, personalitate britanică din industria de fashion, modelul acesta a fost alegerea perfectă pentru geanta de zi cu zi a femeilor stilate. Alte celebrități care au purtat-o: Blake Lively sau Sarah Jessica Parker.

Mulberry Del Rey, denumită după Lana Del Rey

modele celebre genti vedete

Directorul de creație de la acea vreme al casei Mulberry, Emma Hill, era fanul cântăreței Lana Del Rey și astfel i-a creat o geantă special, botezată, bineînțeles, Del Rey. Chiar dacă e disponibilă în mai multe culori, varianta albă este cea mai apreciată și este modelul original dedicat Lanei Del Rey.

Jason Wu Diane, denumită după Diane Kruger

modele celebre genti vedete

Fost model și actuală actriță, Diane Kruger a fost muza lui Jason Wu pentru geanta care îi poartă numele. Stilul este de inspirație anii ’70, iar geanta e purtată în banduliera și a fost lansată în 2015.

Louis Vuitton SC, denumită Sofia Coppola

modele celebre genti vedete

Spre deosebire de celelalte celebrități care au inspirat designul genților, Sofia Coppola s-a implicat direct în realizarea modelului care îi poartă numele, de la Louis Vuitton.

Regizoarea a colaborat cu Marc Jacobs, directorul de creație al casei la acea vreme, și au creat împreună, în 2010, geanta sofisticată Louis Vuitton SC, inspirată din modelele LV Speedy și Keepall.

Alte modele celebre de genți inspirate de celebrități:

gabriella hearst

Gabriela Hearst Nina, denumită după Nina Simone, și Gabriela Hearst Demi, inspirata de Demi Moore.

Foto: Hepta

Related Posts

Piesa din anii ’90 care a revenit cu succes în tendințele acestei veri. Vezi despre ce este vorba

Fusta lungă este una dintre piesele care au revenit cu succes din decadele trecute. Dacă pe lista nostalgică…

Color Trends: Cele cinci nuanțe pe care să le incluzi în ținutele tale vara aceasta

Unul dintre momentele noastre preferate este acela în care descoperim noile tendințe pentru fiecare sezon, prin intermediul marilor…

Alist Designers boutique: Eli Lăslean, designerul care și-a dedicat cariera muzelor sale 

ELLIS, brandul semnat de Eli Lăslean, este alături de noi la Alist Designers boutique, până la finalul lunii…

UAD Fashion 2024: Iată cum a fost la gala absolvenților și care au fost colecțiile noastre favorite de la Cluj

UAD Fashion este unul dintre evenimentele noastre preferate din calendarul industriei modei autohtone, la care am participat cu…

Feeric Fashion Week a 16-a ediție: spectacol pe aeroport și pe circuitul de karting

Astăzi începe cea de-a 16-a ediție Feeric Fashion Week, festivalul de modă de la Sibiu care oferă o…

Alist Designers boutique: Magic Charms, povestea brandului de bijuterii dedicat frumosului

Maria Georgescu, fondator și creative director Magic Charms, ne spune astăzi povestea brandului de bijuterii pe care îl…

Festival must-haves pe care trebuie să le ai în garderoba pentru Electric Castle   

De la pantaloni scurți la veste, de la curele din eșarfă la paiete, în ultimii ani, stilul de…

Converse aduce magia urbană la Electric Castle 2024!

Converse și Electric Castle împărtășesc pasiunea pentru autenticitate și inovație. Suntem încântați să facem parte din această aventură…

Get the Look: Ținuta purtată de Keira Knightley, recompusă cu piese de la designeri români

Suntem permanent conectați la cele mai recente apariții ale celebrităților internaționale, iar pentru azi am găsit o muză…

De ce ținutele „All White” sunt perfecte pentru perioadele caniculare 

Să porți alb vara nu mai este doar o chestiune de stil sau de mood, cum ai găsit…