Regina Letizia a Spaniei este una dintre cele mai elegante apariții din lume. Indiferent că este în cadrul unei ceremonii oficiale sau că participă la un act caritabil, nu trece neobservată grație stilului său impecabil. 

În general, te aștepți ca o prezență regală să fie definiția rafinamentului, iar Regina Letizia a Spaniei confirmă această idee cu fiecare apariție publică. Este o lecție de stil cu fiecare ținută pe care o poartă, datorită aerului natural, relaxat, totodată extrem de elegant pe care îl afișează mai tot timpul. Iar astăzi, mai mult ca oricând, ne îndreptăm atenția către ea, pentru că ne demonstrează că indiferent de cât de tulburi ar fi vremurile, ea nu se abate de la celebra vorbă a lui Yves Saint Laurent, „moda trece, stilul este etern”. 

Stilul Reginei este caracterizat de piese extrem de clasice, impuse și de codul pe care trebuie să îl îmbrățișeze. Astfel, o vom vedea mai tot timpul fie în rochii midi, cu talia marcată și cu decolteu în V, fie în cămăși și în pantaloni conici cu talie înaltă. Poartă aproape întotdeauna materiale naturale precum mătasea, în diverse nuanțe și nu se ferește nici de printuri, cum ar fi cele abstracte sau florale. Iar semnătură a stilului ei au devenit espadrilele cu barete pe gleznă, pe care le asortează atât la outfiturile cu rochie, cât și la cele cu pantaloni. Iar atunci când outfitul o impune, Regina Letizia mizează pe clasicii stiletto negri sau într-o nuanță aprinsă de roșu. Poartă bijuterii prețioase, dar foarte discrete, piese care susțin foarte bine aerul fresh și effortless al ținutelor ei. De fapt, acesta pare să fie marele secret al prezenței sale impecabile: faptul că totul pare extrem de relaxat și de natural. 

Gama cromatică pe care o preferă este și ea destul de clasică, astfel că, de obicei, o vei vedea în alb, negru, beige, bleumarin, acvamarin sau roșu. 

Printre casele ei preferate se află Carolina Herrera și Hugo Boss, dar nu se ferește să poarte nici branduri precum Massimo Dutti, Uterque, Mango sau Zara. Este o mare susținătoare a unor mici designeri spanioli cărora le poartă piesele în aparițiile oficiale și, asemenea Ducesei de Cambridge, Catherine, Regina Letizia a Spaniei ne demonstrează că nu trebuie să avem haine de unică folosință în garderobă, ci putem miza pe creativitate pentru a crea multiple lookuri pornind de la aceleași itemuri. 

Putem crea și noi o garderobă sustenabilă și inteligentă în care nu cantitatea primează, ci calitatea. Noi am făcut o selecție de imagini cu cele mai regente apariții ale Reginei, în care accesoriul principal este, desigur, masca. 

Foto: Hepta

Related Posts