Andreea Leta ∙ February 7, 2022 ∙ 4 min read

Sacoul clasic este una dintre piesele atemporale de care nu-ți vine să scapi așa ușor, grație liniei pe care o dă fiecărui look în care îl incluzi. Iar astăzi vom vedea câte posibilități de styling ai pornind de la clasicul taior, în funcție de stilul personal, de momentul zilei sau de evenimentul la care trebuie să ajungi. 

Săptămânile modei reprezintă de fiecare dată prilejul perfect să mai vedem ce mai face moda de la Paris, cum se spune. Săptămâna aceasta analizăm câteva ținute de street style de la Haute Couture Week, prin care am observat că printre piesele preferate ale pasionatelor de modă, rămâne clasicul sacou, atemporal și ideal atunci când vrei să completezi un look cu un element pe cât de simplu, aparent, pe atât de statement. 

Începem direct cu lookul nostru favorit, purtat de Leia Sfez, care a mizat pe o imagine 70s pentru prezentarea Chanel. Sacoul alb cambrat, din tweed, a fost acompaniat de o pereche de pantaloni palazzo, compunând un outfit lejer, dar sofisticat. Caroline de Maigret poartă o piesă-hibrid care ne place la fel de mult. Dacă te încâtă ideea, poți include pe sub sacoul tău clasic scurt, o jachetă lungă dintr-un material care se potrivește perfect cu pantalonii și cu sacoul. Efectul e foarte rafinat. 

Credeai că s-a terminat cu tendințele 90s? Nici poveste. Un look de școlăriță reinterpretat poate face furori în orice capitală, dacă adopți un outfit tip uniformă și o cămașă stilizată, decupată. Pe de altă parte, poți opta și pentru un look a la Backstreet Boys în momentele lor redcarpet, purtând un sacou supradimensionat masculin, o pereche de pantaloni lejeri și o pereche de pantofi „butucănoși” cum le-am zice pe românește. Mizează pe un contrast alb-negru, și pe beautylook natural.

Cu siguranță că ai văzut măcar un episod din And just like that și ți-ai amintit de vechea garderobă a lui Carrie, care dealtfel își mai face apariția și prin noul serial. Tutu-ul a fost piesa-cheie a dressingului ei, așa că inspiră-te din outfitul ei semnătură și poartă o fustă din tulle cu un sacou clasic. Dacă vrei să poți ceva mai senzual, combină o rochie scurtă cu un sacou masculin purtat neglijent pe umeri. Poartă nuanțe precum cea a vinului roșu alături de o nuanță intensă de negru, pentru a da o notă irezistibilă imaginii tale. 

Foto: hepta.ro

Related Posts

Alist Designers boutique: Pernille, o poveste boemă despre responsabilitate 

Luna iunie a adus la Alist Designers boutique una dintre cele mai adorabile povești vestimentare. Dedicat celor mici,…

Bijuteriile must-wear ale verii, de la branduri românești

Temperaturile crescute provoacă un imens disconfort și, oricât ți-ai iubi stilul, uneori ești nevoită să renunți la stylingul…

Star Style: Cher, zeița muzicii Pop și a costumelor extravagante

Cher este una dintre personalitățile al cărei nume vorbește de la sine. Cu o carieră impresionantă, artista a…

Hot right now: Cinci tendințe care te vor inspira în perioadă următoare

Cu toate că termometrele arată temperaturi care ne fac mai degrabă să ne gândim cum să organizăm programul…

Destinație: plajă. Cele mai frumoase costume de baie de achiziționat la reduceri

Dacă mintea ta este deja proiectată spre vacanța de vară, ești în bună companie: toată lumea așteptă momentul…

Outfits of the week: Cele mai cool ținute purtate de vedete săptămâna aceasta

Suntem din nou cu ochii pe celebritățile internaționale, pe care o serie de evenimente și o premieră de…

CONVERSE PREZINTĂ CEA MAI NOUĂ SILUETĂ: RUN STAR TRAINER

Faceți cunoștință cu noul Run Star Trainer – o celebrare a sportului, a stilului și a originilor.  Aleargă,…

Cum să fiți cel mai stylish cuplu, fără să vă asortați hainele 

Cu toate că trăim în era social media, în care totul trebuie să fie picture perfect, nu este…

The Grand Avenue: Roman Holiday

Îți aminteşti, cu siguranţă, scene din celebra comedie cu savuroşii Audrey Hepburn şi Gregory Peck. Pentru vara aceasta,…

Zalando: Unlocking Creativity

Am fost prezenți și în acest an la Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, aflat…