Andreea Leta ∙ February 7, 2022 ∙ 4 min read

Sacoul clasic este una dintre piesele atemporale de care nu-ți vine să scapi așa ușor, grație liniei pe care o dă fiecărui look în care îl incluzi. Iar astăzi vom vedea câte posibilități de styling ai pornind de la clasicul taior, în funcție de stilul personal, de momentul zilei sau de evenimentul la care trebuie să ajungi. 

Săptămânile modei reprezintă de fiecare dată prilejul perfect să mai vedem ce mai face moda de la Paris, cum se spune. Săptămâna aceasta analizăm câteva ținute de street style de la Haute Couture Week, prin care am observat că printre piesele preferate ale pasionatelor de modă, rămâne clasicul sacou, atemporal și ideal atunci când vrei să completezi un look cu un element pe cât de simplu, aparent, pe atât de statement. 

Începem direct cu lookul nostru favorit, purtat de Leia Sfez, care a mizat pe o imagine 70s pentru prezentarea Chanel. Sacoul alb cambrat, din tweed, a fost acompaniat de o pereche de pantaloni palazzo, compunând un outfit lejer, dar sofisticat. Caroline de Maigret poartă o piesă-hibrid care ne place la fel de mult. Dacă te încâtă ideea, poți include pe sub sacoul tău clasic scurt, o jachetă lungă dintr-un material care se potrivește perfect cu pantalonii și cu sacoul. Efectul e foarte rafinat. 

Credeai că s-a terminat cu tendințele 90s? Nici poveste. Un look de școlăriță reinterpretat poate face furori în orice capitală, dacă adopți un outfit tip uniformă și o cămașă stilizată, decupată. Pe de altă parte, poți opta și pentru un look a la Backstreet Boys în momentele lor redcarpet, purtând un sacou supradimensionat masculin, o pereche de pantaloni lejeri și o pereche de pantofi „butucănoși” cum le-am zice pe românește. Mizează pe un contrast alb-negru, și pe beautylook natural.

Cu siguranță că ai văzut măcar un episod din And just like that și ți-ai amintit de vechea garderobă a lui Carrie, care dealtfel își mai face apariția și prin noul serial. Tutu-ul a fost piesa-cheie a dressingului ei, așa că inspiră-te din outfitul ei semnătură și poartă o fustă din tulle cu un sacou clasic. Dacă vrei să poți ceva mai senzual, combină o rochie scurtă cu un sacou masculin purtat neglijent pe umeri. Poartă nuanțe precum cea a vinului roșu alături de o nuanță intensă de negru, pentru a da o notă irezistibilă imaginii tale. 

Foto: hepta.ro

Related Posts

Cele mai spectaculoase apariții de la British Fashion Awards 2022

O mulțime de vedete au luat parte la gala British Fashion Awards 2022, care a avut loc la…

Te așteptăm pe 17 decembrie la Crazy Christmas!

Ți-era dor de unul dintre târgurile noastre? Nu mai e mult și ne revedem la Crazy Christmas, pe…

C&A x Alist Magazine: Ne vedem la shopping în weekend!

Suntem din ce în ce mai aproape de unul dintre cele mai frumoase ale anului, așa că pregătirile…

Chanel aniversează 90 de ani de creație de bijuterii prin lansarea cărții– Chanel Haute Joaillerie

Casa de modă Chanel lansează un volum în cinstea aniversării a 90 de ani de cand Coco Chanel…

Recreează lookul momentului cu piese de la designeri români

Serialul Wednesday care poartă semnătura magnificului Tim Burton, a devenit un fenomen încă de dinainte să fie difuzat…

Style inspiration of the week: Emily Ratajkowski și mixul de registre

Pentru că sezonul rece și-a intrat cu adevărat în rol și temperaturile au scăzut considerabil, cuvintele momentului în…

Jachetele momentului: Blana artificială, opțiunea principală a marilor case 

Marile case de modă optează și anul acesta pentru înlocuirea hainelor din blană naturală cu piese stylish din…

Petrece sărbătorile de iarnă împreună cu Marks&Spencer

Sărbători de iarnă pufoase, colorate, aromate și… neapărat stilate! Sărbătorile de iarnă au mai mult farmec în haine…

Style icon: Sydney Sweeney, actrița votată femeia anului

Aleasă de mai multe publicații internaționale drept unul dintre starurile de top ale tinerei generații, Sydney Sweeney, pe…

Campaniile controversate, anulate de critica din social media sau…?

La începutul acestei săptămâni, Balenciaga a lansat una dintre cele mai controversate campanii create vreodată în lumea modei,…