Andreea Leta ∙ February 7, 2022 ∙ 4 min read

Sacoul clasic este una dintre piesele atemporale de care nu-ți vine să scapi așa ușor, grație liniei pe care o dă fiecărui look în care îl incluzi. Iar astăzi vom vedea câte posibilități de styling ai pornind de la clasicul taior, în funcție de stilul personal, de momentul zilei sau de evenimentul la care trebuie să ajungi. 

Săptămânile modei reprezintă de fiecare dată prilejul perfect să mai vedem ce mai face moda de la Paris, cum se spune. Săptămâna aceasta analizăm câteva ținute de street style de la Haute Couture Week, prin care am observat că printre piesele preferate ale pasionatelor de modă, rămâne clasicul sacou, atemporal și ideal atunci când vrei să completezi un look cu un element pe cât de simplu, aparent, pe atât de statement. 

Începem direct cu lookul nostru favorit, purtat de Leia Sfez, care a mizat pe o imagine 70s pentru prezentarea Chanel. Sacoul alb cambrat, din tweed, a fost acompaniat de o pereche de pantaloni palazzo, compunând un outfit lejer, dar sofisticat. Caroline de Maigret poartă o piesă-hibrid care ne place la fel de mult. Dacă te încâtă ideea, poți include pe sub sacoul tău clasic scurt, o jachetă lungă dintr-un material care se potrivește perfect cu pantalonii și cu sacoul. Efectul e foarte rafinat. 

Credeai că s-a terminat cu tendințele 90s? Nici poveste. Un look de școlăriță reinterpretat poate face furori în orice capitală, dacă adopți un outfit tip uniformă și o cămașă stilizată, decupată. Pe de altă parte, poți opta și pentru un look a la Backstreet Boys în momentele lor redcarpet, purtând un sacou supradimensionat masculin, o pereche de pantaloni lejeri și o pereche de pantofi „butucănoși” cum le-am zice pe românește. Mizează pe un contrast alb-negru, și pe beautylook natural.

Cu siguranță că ai văzut măcar un episod din And just like that și ți-ai amintit de vechea garderobă a lui Carrie, care dealtfel își mai face apariția și prin noul serial. Tutu-ul a fost piesa-cheie a dressingului ei, așa că inspiră-te din outfitul ei semnătură și poartă o fustă din tulle cu un sacou clasic. Dacă vrei să poți ceva mai senzual, combină o rochie scurtă cu un sacou masculin purtat neglijent pe umeri. Poartă nuanțe precum cea a vinului roșu alături de o nuanță intensă de negru, pentru a da o notă irezistibilă imaginii tale. 

Foto: hepta.ro

Related Posts

Trendul de fashion care domină această vară: Coastal Grandma

Coastal Grandma este trendul verii în materie de fashion: nu, nu trebuie să fii o bunică simpatică să…

Alist Designers Boutique: Brandurile lunii iulie pe care le găsești aici

Iulie aduce la Alist Designers boutique două branduri deosebite, pe care nu trebuie să le ratezi. Exclusives și…

Izabela Măndoiu și Monarh Design, la Alist Designers Boutique

Izabela Măndoiu și Monarh Design sunt cele două branduri pe care le găsiți luna aceasta la Alist Designers…

Costumele de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumele de baie sunt printre cele mai căutate piese în această perioadă. Dacă nu ai apucat încă să…

Stella Matina semnează o colecție vestimentară capsulă inspirată de emoțiile și farmecul Neversea

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o…

Trendurile verii, adaptate fiecărui semn din zodiac

Ca să-ți fie mai ușor să alegi din multitudinea de trenduri care domină moda acestei veri, am asociat…

Get the look – Dakota Johnson într-un look smart casual

Dakota Johnson este muza noastră la începutul acestei săptămâni, grație unui outfit all white purtat cu multă eleganță….

Manifest pentru strălucire

Trebuie să strălucim în fiecare zi! Așa spune campania „Manifest pentru strălucire” lansată de Splend’or și așa confirmă…

Shoes For Every Mood

Dincolo de locul în care trebuie să fii, ce dispoziție ai astăzi? Te simți energică, gata de o…

Reîmprospătați-vă stilul vestimentar de vară pe Remixshop.com

Odată cu venirea verii, a apărut și dorința de a vă reîmprospăta garderoba. Acest nou sezon vă întâmpină…