Andreea Leta ∙ May 25, 2023 ∙ 3 min read

Tina Turner s-a stins din viață seara trecută, la 83 de ani, lăsând în urmă o carieră excepțională, adorată și prețuită de miliarde de oameni din lumea întreagă. Astăzi îi aducem un tribut uneia dintre cele mai mari artiste, prin imagini de arhivă care surprind perfect stilul său legendar. 

Tina Turner

Tina Turner părăsește această lume după ce i-a oferit una dintre cele mai frumoase cariere dedicată muzicii și performance-ului. Regina Rock’n Rollului, cum este cunoscută la scară mondială, a scris istorie cu fiecare hit. Cine nu a fredonat până acum celebrele versuri ale pieselor What’s Love Got To Do With It, We Don’t Need Another Hero, The Best, Proud Mary sau GoldenEye, coloana sonoră a unuia dintre filmele James Bond? 

Tina Turner a fost o artistă atât de îndrăgită, încât în 1988, odată cu turneul mondial Break All The Rules, a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai mare public în cadrul unui concert susținut de un singur performer (180000 de oameni). Fiecare hit a fost perfect susținut de timbrul puternic inconfundabil și de imaginea la fel de spectaculoasă pe care a promovat-o până la finalul carierei. Dacă în anii ’70 era cunoscută pentru curajul de a purta pe scenă ținute în stilul celor tipice Festivalului de la Rio, ceva mai târziu imaginea sa a devenit cu adevărat legendară.

Tina Turner

În 2022, Barbie a lansat o ediție specială a păpușii, dedicată Tinei Turner, mai exact momentului lansării hit-ului What’s Love Got To Do With It, din 1984. Ținuta Barbie reproduce întocmai una dintre cele mai celebre apriții ale artistei, compusă din jacheta din denim, fusta scurtă din piele, dresurile din plasă și perechea de stiletto negri (celebră este perechea Christian Louboutin din piele velur, cu o baretă subțire aplicată pe partea din față, care susține perfect piciorul). Perioada 80s din cariera sa și-a pus amprenta pe întreaga activitate ce a urmat, inclusiv în ceea ce privește imaginea. Probabil că nu sunt prea mulți cei care nu ar recunoaște coafura specifică decadei optzeciste, cu părul vâlvoi, pe care Tina Turner l-a transformat într-un statement al propriei imagini. 

Tina Turner

Fusta mini și pantofii cu toc i-au lipsit de foarte puține ori din ținutele de scenă, care au strălucit întotdeauna din fiecare unghi. Trupul său atletic a făcut furori pe toate scenele lumii, prin rochiile semnate adesea de mari designeri precum Azzedine Alaia sau Gianni Versace, create special pentru a-i pune în valoare linia picioarelor, a brațelor sau a pieptului. Iar când nu a purtat mini, Tina Turner a optat pentru colanți din piele sau din latex, pentru corsete sau pentru costume care nu s-au abătut niciodată de la stilul consacrat.

Este imposibil să ne luăm rămas bun de la o astfel de legendă care lasă în urmă un repertoriu pe care multe generații de acum înainte îl vor trăi cu fiecare notă muzicală, însoțită de timbrul special al Tinei Turner. 

Foto: hepta.ro

Related Posts

Milan Fashion Week: Street syle inspo – Tendințele din afara podiumului

Săptămânile modei înseamnă, pe lângă prezentarea celor mai noi creații ale caselor de renume, un extra show de…

Victoria’s Secret lansează noua campanie My Wings, My Way din dorința de a susține puterea feminină la nivel internațional

Victoria’s Secret aduce în prim-plan o nouă campanie numită My Wings, My Way, dorindu-și să transmită glamour-ul și…

Milan Fashion Week: Colecțiile pe care trebuie să le vezi 

Săptămâna Modei de la Milano s-a încheiat, așa că facem o trecere în revistă a colecțiilor pe care…

ANSON’S: Destinaţia fashion a grupului P&C, adresată exlusiv domnilor

Te-ai ȋntrebat vreodată cum ar fi să păşeşti ȋntr-un singur magazin şi să găseşti acolo exact obiectele vestimentare…

Alist Designers boutique: Casandra Beu Art Studio, un brand creat din pasiune și sensibilitate

Până la sfârșitul acestei luni, la Alist Designers boutique te așteaptă una dintre cele mai drăgălașe povești de…

50 de piese Balmain au fost furate chiar înainte de prezentarea de la Paris 

Astăzi începe Săptămâna Modei de la Paris, într-o notă îngrijorătoare pentru celebra casă Balmain. Acum câteva zile, directorul…

Un stil de viață activ cu 4F și atleta Alina Rotaru

Cea mai recentă colecție 4F a fost lansată de curând și este dedicată atletismului. Pentru că ne-am dorit…

Alist Designers boutique: KAN, brandul românesc a cărui poveste a traversat continente

KAN este unul dintre numele pe care ne mândrim să le avem la Alist Designers boutique. Dacă nu…

Secondhand September: Calculează cât de sustenabil este stilul tău

Remix a lansat o provocare distractivă și foarte importantă pentru cauza sustenabilității. Este vorba despre un quiz pe…

Vedete prezente la Săptămâna Modei de la Milano

Săptămâna Modei de la Milano este în plină desfășurare și, până pe 25 septembrie, avem ocazia să urmărim…