Andreea Leta ∙ May 25, 2023 ∙ 3 min read

Tina Turner s-a stins din viață seara trecută, la 83 de ani, lăsând în urmă o carieră excepțională, adorată și prețuită de miliarde de oameni din lumea întreagă. Astăzi îi aducem un tribut uneia dintre cele mai mari artiste, prin imagini de arhivă care surprind perfect stilul său legendar. 

Tina Turner

Tina Turner părăsește această lume după ce i-a oferit una dintre cele mai frumoase cariere dedicată muzicii și performance-ului. Regina Rock’n Rollului, cum este cunoscută la scară mondială, a scris istorie cu fiecare hit. Cine nu a fredonat până acum celebrele versuri ale pieselor What’s Love Got To Do With It, We Don’t Need Another Hero, The Best, Proud Mary sau GoldenEye, coloana sonoră a unuia dintre filmele James Bond? 

Tina Turner a fost o artistă atât de îndrăgită, încât în 1988, odată cu turneul mondial Break All The Rules, a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai mare public în cadrul unui concert susținut de un singur performer (180000 de oameni). Fiecare hit a fost perfect susținut de timbrul puternic inconfundabil și de imaginea la fel de spectaculoasă pe care a promovat-o până la finalul carierei. Dacă în anii ’70 era cunoscută pentru curajul de a purta pe scenă ținute în stilul celor tipice Festivalului de la Rio, ceva mai târziu imaginea sa a devenit cu adevărat legendară.

Tina Turner

În 2022, Barbie a lansat o ediție specială a păpușii, dedicată Tinei Turner, mai exact momentului lansării hit-ului What’s Love Got To Do With It, din 1984. Ținuta Barbie reproduce întocmai una dintre cele mai celebre apriții ale artistei, compusă din jacheta din denim, fusta scurtă din piele, dresurile din plasă și perechea de stiletto negri (celebră este perechea Christian Louboutin din piele velur, cu o baretă subțire aplicată pe partea din față, care susține perfect piciorul). Perioada 80s din cariera sa și-a pus amprenta pe întreaga activitate ce a urmat, inclusiv în ceea ce privește imaginea. Probabil că nu sunt prea mulți cei care nu ar recunoaște coafura specifică decadei optzeciste, cu părul vâlvoi, pe care Tina Turner l-a transformat într-un statement al propriei imagini. 

Tina Turner

Fusta mini și pantofii cu toc i-au lipsit de foarte puține ori din ținutele de scenă, care au strălucit întotdeauna din fiecare unghi. Trupul său atletic a făcut furori pe toate scenele lumii, prin rochiile semnate adesea de mari designeri precum Azzedine Alaia sau Gianni Versace, create special pentru a-i pune în valoare linia picioarelor, a brațelor sau a pieptului. Iar când nu a purtat mini, Tina Turner a optat pentru colanți din piele sau din latex, pentru corsete sau pentru costume care nu s-au abătut niciodată de la stilul consacrat.

Este imposibil să ne luăm rămas bun de la o astfel de legendă care lasă în urmă un repertoriu pe care multe generații de acum înainte îl vor trăi cu fiecare notă muzicală, însoțită de timbrul special al Tinei Turner. 

Foto: hepta.ro

Related Posts

Stephan Pelger – retrospectivă în imagini 

Designerul Stephan Pelger a părăsit ieri această lume spre șocul întrgii industrii locale. Pentru a trece dincolo de…

Ce haine să ne luăm în bagajul de croazieră

O croazieră este cea mai bună ocazie să ne scoatem în evidență garderoba, care trebuie să fie formată…

Alist Desginers boutique: Materiale naturale și bijuterii fine în selecția lunii iunie 

Este oficial vară, așa că ne bucurăm să te anunțăm că selecția lunii iunie de la Alist Designers…

Romanian Creative Week: Tendințele din colecțiile designerilor prezenți la Iași 

Am fost prezenți la unul dintre cele mai frumoase și mai ample evenimente create vreodată în România, unde…

Vedetele au făcut parada modei la gala amfAR, care avut loc la Hotel du Cap-Eden-Roc

Festivalul de la Cannes vine și cu o mulțime de evenimente conexe, iar unul dintre cele mai importante…

Alege ținute în tendințele momentului și joacă-te cu combinațiile stilistice

Alege din tendințele momentului, inspirându-te din streetwear sau din universul creativ al designerilor, artiștilor și artizanilor prezenți la…

Alist Designers boutique: Noria Anis, brandul dedicat eleganței atemporale 

Unul dintre cele mai îndrăgite proiecte ale noastre, care susține designerii șu producătorii locali, Alist Desginers boutique, se…

Alist Designers boutique: Les Waves – o poveste despre pasiune și libertate 

Cristiana Muceanu a lansat Les Waves în urmă cu un an, atunci când a decis să împărtășească lumii…

Wear Your Own Creative Style

Pe lângă noutățile din modă, design graphic, ilustrație, design de produs, arhitectură și design interior prezentate la cea…

Noile colecții de bijuterii și ceasuri ale verii sunt acum în magazinele Splend’or

Splend’or prezintă „Manifest pentru strălucire”, eveniment în cadrul căruia au fost lansate noile colecții de bijuterii și ceasuri…