A List Magazine ∙ June 23, 2022 ∙ 6 min read

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o colecție capsulă inspirată de elementele care creează magia festivalului de la mare- lumina soarelui, nuanțele de nude ale nisipului, albastrul mării, portocaliul răsăritului și culorile vii ale decorului de festival.

Se apropie unul dintre cele mai așteptate evenimente de la mare de vara aceasta- Neversea, iar organizatorii vin cu surprize pentru fanii care se vor bucura de distracție timp de 4 zile pe The Island of Dreams. Neversea este mai mult decât un festival de muzică, este un loc al creativității și emoțiilor, unde tinerii se simt liberi să se exprime așa cum vor prin vestimentație și look-uri unice. Neversea e locul unde și cele mai îndrăznețe fantezii vestimentare prind viață. Festivalul este și un puternic susținător al designerilor români, care își pot face cunoscute colecțiile vestimentare.

stella matina neversea
Stella Matina

Mai întâi, povestește-ne, te rog, când și cum a luat nașterea pasiunea ta pentru haine?

Am știut mereu că designul este vocația mea. Am început să creez deoarece am simțit nevoia de culoare, de linie, de un stil care să descrie o femeie puternică, care să comunice prin vestimentație.

Fiecare colecție pe care o creezi este unică și are o amprentă specială marca Stella Matina. Cât durează tot procesul de realizare a unei colecții?

Stella Matina mă reprezintă în totalitate și așa cum eu evoluez, mă schimb, mă adaptez sau mă reinventez, așa se transformă și fiecare colecție în parte. Lansez de regulă trei colecții pe an, însă prezint și anumite colecții capsulă în ediție limitată pentru a puncta momente sau evenimente speciale, cum este și Neversea. Procesul poate dura câteva luni, însă compun și vizualizez piese vestimentare tot timpul. Când am inspirație desenez imediat, este un mod de a fi. Sunt mereu în căutare de materiale, de culori, de texturi. Sunt atentă la detalii și adaug acel ceva special care oferă unicitate pieselor.

csilla tulodgy
Csilla Tulodgy

Ce te inspiră?

Mă inspiră stări, oameni și locuri deosebite, evenimente din viețile noastre. Mă gândesc mereu cum să le fac mai frumoase sau să fac o trimitere pentru a le evocă.


Care sunt materialele și modelele/formele tale preferate?

Îmi place să mă joc, să testez linii și forme noi, dar cel mai mult ador să transmit o emoție prin îmbrăcăminte și să dau satisfacția de a fi purtat piesa perfectă la momentul potrivit. Ador rochiile asimetrice cu un element spectaculos, libertatea de a purta spatele gol, umerii și talia definită. Pentru mine vara nu poate trece fără un alb imaculat sau fără materiale transparente prin care se întrevăd doar formele.

Stella Matina

Fiecare colecție are o poveste în spate. În acest an ai lucrat la o vestimentație specială pentru festivalul Neversea. Ce ne poți spune despre ea?

Ideea acestei colecții a venit spontan, la o discuție casual purtată cu Ioana. Instant am simțit că doresc să mă implic în acest proiect. Pentru mine, rochiile purtate pe plajă au un loc binemeritat și definit în fiecare colecție. Totul s-a întâmplat într-un mod super accelerat, dar până la urmă toate lucrurile s-au așezat și s-a născut colecția. Fiecare piesă reprezintă în totalitate brandul Stella Matina: rochii asimetrice cu o tentă boemă, lejere, cu bretele înnodate, rochii din piele ecologică perforată, rochii transparente brodate care se pot lua peste costumul de baie.

csilla tulodgy
Csilla Tulodgy

Te-ai lansat în lumea fashion cu propriul nume – Csilla Tulodgy. Apoi te-ai rebranduit cu numele Stella Matina. De ce Stella Matina?

Stella Matina este de fapt traducerea literală a numelui meu din limba maghiară. Numele Csillag înseamnă steaua dimineții, care face referire la planeta Venus. În mitologia romană, Venus este zeița iubirii, a frumuseții, a dorinței și a victoriei. Am dorit ca aceste atribute să fie imprimate și brandului Stella Matina.

Diversitatea pare să te descrie foarte bine. De la imprimeuri, texturi cu elemente naturale, nenumărate forme și modele, croiuri fluide, structurate sau geometrice. Toate sunt șic și versatile. Ai un top 3 de colecții preferate? Dacă da, care sunt acestea?

Colecția de vară pe care am lansat-o sub numele Stella Matina îmi aduce amintiri minunate pentru că a fost un efort intens cu mari satisfacții, însă fiecare colecție este specială pentru mine, așa că e greu să aleg. Lucrez foarte mult la partea vizuală, la prezentare, la shooting-uri, la site, la alegerea modelelor, la detalii și mă implic emoțional în fiecare în parte. Din fericire, am alături o echipă fantastică în care fiecare își aduce contribuția într-un mod extraordinar și unic, fără de care nu aș putea face ceea ce îmi doresc.

stella matina neversea
Stella Matina

Ce sentimente îți dă faptul că multe vedete și influenceri din România îți poartă creațiile?

Sunt foarte bucuroasă că se regăsesc în piesele noastre și sunt mereu entuziasmată să văd ce styling adoptă. E o confirmare că Stella Matina poate să ofere piese mereu cameleonice și versatile.

Copiii tăi au un impact în viața ta profesională? Te inspiră pentru creații?

Sigur că da, am avut și o colecție pentru copii inspirată din lumea imaginară a copilăriei, din energia lor și din plăcerea jocului în care am folosit printuri speciale. Am dorit să împart bucuria de a purta creațiile mele și cu fiul meu, să îl implic în activitatea mea. Poate că voi avea pe viitor ocazia să dezvolt această latură și alături de fetița mea.

Care este visul tău cel mai mare?

Visul meu este acela de a creste brand-ul Stella Matina, de a-l transforma într-un brand global. Mi-ar plăcea sa fim prezenți și pe alte piețe, cum ar fi Europa, Statele Unite si Australia prin magazine multibrand. Lucrăm intens ca aceasta dezvoltare să fie cat mai curand posibil în viitorul apropiat.

Related Posts

Tendințele toamnei în modă

Avem parte de o toamnă frumoasă și caldă, care ne permite să purtăm tot ce ne trece prin…

Săptămâna Modei de la Paris – Punctul de întâlnire al celebrităților de la Hollywood

Celebritățile de la Hollywood și-au continuat zilele acestea defilrea în cele mai extravagante ținute în cadrul Săptămânii Modei…

Gențile celebre, purtate de Grace Kelly, Sarah Jessica Parker sau Lady Di, în expoziția Art Safari Stars Edition

Artă, experiențe multisenzoriale marca Madrigal, povești de noapte ale Bucureștiului și primul design show în colaborare cu V&A,…

Simone Rocha va crea următoarea colecție Jean Paul Gaultier Haute Couture 

Parisul va fi martorul unui show spectaculos în ianuarie 2023, atunci când colecția Jean Paul Gaultier Haute Couture…

Outfits of the week: Ținutele purtate de celebrități la evenimentele momentului

Săptămânile modei și o serie de alte evenimente au scoscelebritățile internaționale în lumina reflectoarelor din nou, iar noi,…

230 de designeri la Romanian Jewelry Week

La începutul lunii octombrie, are loc cea mai mare ediție Romanian Jewelry Week, cu participarea a peste 230…

Alist Designers boutique: Noile branduri care vor fi alături de noi în luna octombrie

Spațiul bine cunoscut de la parterul București Mall Vitan, partenerul nostru în proiectul care susține designerii români, te…

Cinci ținute care ne-au inspirat la lansarea noului număr Alist Magazine

De fapt, nu ne-am oprit doar la cinci ținute, am surprins șase stiluri diferite și am încercat să…

Charlize Theron, Jennifer Lawrence, Anya Taylor-Joy sau Elle Macpherson conduc suita de vedete de la Săptămâna Modei de la Paris

Noua colecție de primăvară/ vară 2024 Dior a fost prezentată în cadrul Săptămânii Modei de la Paris, în…

Milan Fashion Week: Street syle inspo – Tendințele din afara podiumului

Săptămânile modei înseamnă, pe lângă prezentarea celor mai noi creații ale caselor de renume, un extra show de…