Protest neregizat pe podiumul Louis Vuitton

Marți seară, Louis Vuitton, cel mai mare reprezentat, la scară modială, al luxului, a prezentat cea mai recentă colecție, pentru sezonul SS22. Show-ul a fost luat cu asalt de un mic protest al unei reprezentante Amis de la Terre France.

Protestul a redevenit un mijloc de exprimare extrem de popular, tot mai prezent în spații diverse, de la străzi, muzee, magazine și podiumuri. Dacă mai multe case, precum Chanel, au pus la cale de-a lungul timpului diverse astfel de manifestări perfect regizate, vorbim astăzi despre un eveniment de săptămâna aceasta care nu a avut parte de nicio instanță artistică.

Louis Vuitton, leaderul mondial al luxului, a prezentat marți seară, în Luvru, colecția pentru următorul sezon. Pe un fundal sonor al muzicii de orgă, în decorul bogat al unuia dintre cele mai spectaculoase și celebre muzee ale lumii, o tânără, reprezentată a Amis de la Terre France, Youth for Climate and Extinction Rebellion, a intrat pe podium printre modelele care defilau. 

Cu un banner ce transmitea mesajul „overconsumption = extinction”, tânăra a intervenit de două ori în prezentare, fiind de fiecare dată scoasă din show de gărzile de corp. Modelele au continuat să defileze, fără a întrerupe ceea ce, pe bună dreptate, a putut fi numit spectacol, atât prin intervenția tinerei, cât și din punctul de vedere al colecției, definită de linii romantice din diverse perioade, de materiale diverse asociate într-un mod surprinzător, extrem de elegant, și a croielilor inedite, creând accente punk prin mâneci ce par sfâșiate sau degrede-uri cu efect industrial, inserții din texturi lucioase și detalii metalice. 

Reprezentații grupului LVMH, prezenți în primele rânduri, au fost la fel de surprinși de incident, precum ceilalți invitați de seamă, precum Catherine Deneuve sau Isabelle Huppert.

Industria modei este încă în top 5 cele mai poluante industrii din lume. Numeroase congrese au fost organizate în încercarea de a diminua efectele asupra mediului, însă obsesia pentru consum pare greu de înduplecat, împotriva semnalelor de alarmă din ce în ce mai serioase.

Foto: Hepta.ro

 

Related Posts