Andreea Leta ∙ October 7, 2021 ∙ 2 min read

Protest neregizat pe podiumul Louis Vuitton

Marți seară, Louis Vuitton, cel mai mare reprezentat, la scară modială, al luxului, a prezentat cea mai recentă colecție, pentru sezonul SS22. Show-ul a fost luat cu asalt de un mic protest al unei reprezentante Amis de la Terre France.

Protestul a redevenit un mijloc de exprimare extrem de popular, tot mai prezent în spații diverse, de la străzi, muzee, magazine și podiumuri. Dacă mai multe case, precum Chanel, au pus la cale de-a lungul timpului diverse astfel de manifestări perfect regizate, vorbim astăzi despre un eveniment de săptămâna aceasta care nu a avut parte de nicio instanță artistică.

Louis Vuitton, leaderul mondial al luxului, a prezentat marți seară, în Luvru, colecția pentru următorul sezon. Pe un fundal sonor al muzicii de orgă, în decorul bogat al unuia dintre cele mai spectaculoase și celebre muzee ale lumii, o tânără, reprezentată a Amis de la Terre France, Youth for Climate and Extinction Rebellion, a intrat pe podium printre modelele care defilau. 

Cu un banner ce transmitea mesajul „overconsumption = extinction”, tânăra a intervenit de două ori în prezentare, fiind de fiecare dată scoasă din show de gărzile de corp. Modelele au continuat să defileze, fără a întrerupe ceea ce, pe bună dreptate, a putut fi numit spectacol, atât prin intervenția tinerei, cât și din punctul de vedere al colecției, definită de linii romantice din diverse perioade, de materiale diverse asociate într-un mod surprinzător, extrem de elegant, și a croielilor inedite, creând accente punk prin mâneci ce par sfâșiate sau degrede-uri cu efect industrial, inserții din texturi lucioase și detalii metalice. 

Reprezentații grupului LVMH, prezenți în primele rânduri, au fost la fel de surprinși de incident, precum ceilalți invitați de seamă, precum Catherine Deneuve sau Isabelle Huppert.

Industria modei este încă în top 5 cele mai poluante industrii din lume. Numeroase congrese au fost organizate în încercarea de a diminua efectele asupra mediului, însă obsesia pentru consum pare greu de înduplecat, împotriva semnalelor de alarmă din ce în ce mai serioase.

Foto: Hepta.ro

 

Related Posts

Izabela Măndoiu și Monarh Design, la Alist Designers Boutique

Izabela Măndoiu și Monarh Design sunt cele două branduri pe care le găsiți luna aceasta la Alist Designers…

Costumele de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumele de baie sunt printre cele mai căutate piese în această perioadă. Dacă nu ai apucat încă să…

Stella Matina semnează o colecție vestimentară capsulă inspirată de emoțiile și farmecul Neversea

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o…

Trendurile verii, adaptate fiecărui semn din zodiac

Ca să-ți fie mai ușor să alegi din multitudinea de trenduri care domină moda acestei veri, am asociat…

Get the look – Dakota Johnson într-un look smart casual

Dakota Johnson este muza noastră la începutul acestei săptămâni, grație unui outfit all white purtat cu multă eleganță….

Manifest pentru strălucire

Trebuie să strălucim în fiecare zi! Așa spune campania „Manifest pentru strălucire” lansată de Splend’or și așa confirmă…

Shoes For Every Mood

Dincolo de locul în care trebuie să fii, ce dispoziție ai astăzi? Te simți energică, gata de o…

Reîmprospătați-vă stilul vestimentar de vară pe Remixshop.com

Odată cu venirea verii, a apărut și dorința de a vă reîmprospăta garderoba. Acest nou sezon vă întâmpină…

Celebrity trends: Ținutele all white

Ținutele all white reprezintă un trend pe care nu trebuie să îl ratezi vara asta. Fie că ești…

Zalando se lansează în România cu o campanie dedicată individualității și autenticității

Zalando, una dintre principalele platforme online de fashion și lifestyle din Europa, sărbătorește lansarea în România prin intermediul…