Stella McCartney, într-un proiect de sustenabilitate alături de Prințul Charles

stella mccartney

Stella McCartney s-a întânit ieri, 10 iunie, cu Prințul Charles și cu alți leaderi de business pentru a pune pe picioare Terra Carta, un proiect inițiat de Alteța sa, ce are în vedere un viitor responsabil, sustenabil, în care planeta, natura și oamenii sunt pe primul loc, cu adevărat. 

Stella McCartney este unul dintre pionierii sustenabilității în moda. De timpuriu a început să studieze metode și materiale prin care colecțiile ei nu numai că au fost realizate în condiții etice și eco, ci chiar au promovat și au adus în atenția publicului diverse probleme de mediu, în care industria fashion este implicată de zeci de ani. Astfel, McCartney este o autoritate în ceea ce privește sustenbilitatea în modă, fapt ce a adus-o ieri, 10 iunie, la masa summitului G7, inițiat de Prințul Charles, pentru a discuta un proiect ce are în vedere un viitor responsabil, sustenabil, în care planeta, natura și oamenii sunt pe primul loc, cu adevărat. 

Stella McCartney într-un proiect de sustenabilitate alături de Prințul Charles
Stella McCartney și Prințul Charles

Terra Carta are în vedere, în primul rând, schimbările climatice majore, ce afectează întreaga planetă, însă este o oportunitate pentru guverne, antreprenori din diverse domenii și leaderi financiari din sectorul privat, să lucreze împreună pentru a dezvolta un viitor sustenabil. 

Stella McCartney este reprezentatul industriei fashion. Cu ocazia summitului, designerul a punctat un aspect extrem de important în ceea ce privește industria fashion: lipsa unui set de legi și de reguli pe care întreaga sferă a modei să o aplice și cărora să se supună pentru a preveni pierderile, poluarea și lipsa de etică din procesul de producție. 

La masa discuției, McCartney i-a avut printre parteneri de dialog pe Pascal Soriot (CEO AstraZeneca), John Kerry (American Special Presidential Envoy for Climate) sau pe Alison Rose (NatWest).

Stella McCartney într-un proiect de sustenabilitate alături de Prințul Charles
Stella McCartney și Prințul Charles

Foto: hepta.ro