Andreea Leta ∙ September 19, 2022 ∙ 2 min read

O jurnalistă a povestit pentru Vanity Fair despre atmosfera de la NYFW. Pe lângă prezențele obișnuite care iau parte la toate evenimentele importante din cadrul Săptămânii Modei, a avut o surpriză cât se poate de neplăcută. 

După celebrele show-uri, casele obișnuiesc să celebreze noile colecții prin evenimente de socializare la care, până de curând, doar cei din industrie aveau acces. Însă jurnalista a avut marea surpriză să afle anul ăsta că mai nou pe Tiktok există tutoriale despre cum să intri neivitat la aceste serate speciale. 

Stând la coadă la barul uneia dintre petrecerile de socializare, jurnalista nu doar că s-a lovit de o mare de persoane pe care nu le mai văzuse niciodată și pe care nici nu știa de unde să le ia, ci a surprins și câteva discuții din jur, în care părea să fie vorba doar despre Tiktok. „Ador tiktok-urile tale!” în sus și în jos, într-o manieră pe care o descrie absolut enervantă și obositoare. Însă punctul culminant este numele unui așa-zis tiktoker celebru, care de curând, pe lângă povestiri despre „Cum să intri…”, a împărtășit cu întreaga planetă o listă de contacte ale persoanelor care lucrează în PR pentru mai toate brandurile importante care participă la Săptămâna Modei de la New York

Consternată, jurnalista a mers mai departe și a pornit o serie de interviuri anonime cu persoane care se regăseau pe respectiva listă. Inboxuri sufocate de mailuri, apeluri telefonice și un foarte mare disconfort psihic ar fi câteva dintre lucrurile care descriu fenomenul din perspectiva celor din industrie. Jurnalista a mers mai departe și a contanctat-o pe cea responsabilă pentru acest dezastru. Răspunsul este unul cel puțin intrigat: fata de 25 susține că lista de contacte era deja publică pe site-ul NYFW și că nu a avut nicio secundă intenția să creeze haos. 

Pe de altă parte, sunt cei care transmit mai departe invitațiile către evenimentele private. La Săptămâna Modei de la New York  de anul acesta, au fost numeroase cazuri în care organizatorii nu făceau față aglomerației, ca să constate că toate acele persoane aflaseră despre oră și locație de pe, surpriză, Tiktok. 

În zilele noastre moda chiar este pentru toată lumea, inclusiv pentru comunitățile imense de pe Tiktok, însă munca rămâne muncă doar pentru cei din industrie. Este ca și cum 1M de tineri ar intra mâine în birourile NASA sau în vreun laborator farmaceutic. Pentru a putea beneficia în continuare de ce are lumea modei de oferit, e bine să îi lăsăm totuși pe cei implicați să își facă treaba. 

Foto: Proenza Schouler/hepta.ro

Related Posts

Alist Designers boutique: Brandurile lunii octombrie

Luna aceasta ne bucurăm să avem alături de noi două nume pe care le îndrăgești de ceva timp…

Celebrity street style: Ținutele all black de la săptămânile modei

Cu Paris Fashion Week încă în desfășurare, facem o trecere în revistă a celor mai stylish ținute ale…

Jennifer Lopez devine imaginea unui brand de lenjerie intimă

La 53 de ani, Jennifer Lopez a fost aleasă imaginea unui cunoscut brand de lenjerie intimă. Astfel, vedeta…

Cher, apariție surprinzătoare la Săptămâna Modei de la Paris, în prezentarea Balmain

La 76 de ani, Cher arată încă senzațional și a dovedit-o încă o dată la prezentarea casei Balmain…

A început Săptămâna Modei de la Paris. Ce vedete au deschis parada eleganței din capitala Franței

Circuitul evenimentelor dedicate stilului continuă cu Săptămâna Modei de la Paris, care se derulează între 26 septembrie –…

Otter: Be cool, not cold! 

Texturi, nuanțe de pământ, layering și creativitate – acestea sunt elementele cheie ale noului anotimp. Sezonul rece ne…

Vedete prezente la Săptămâna Modei de la Milano

Săptămâna Modei de la Milano se încheie glorios cu încă un sezon plin de strălucire. O mulțime de…

O nouă ediție Romanian Jewelry Week, între 5-9 octombrie

O nouă ediție Romanian Jewelry Week are loc între 5-9 octombrie, în șase locații culturale din București. Expoziția…

Versiunea voastră REMIX-ată

Versiunea voastră REMIX-ată. Cum să faceți din sfârșitul verii un nou început interesant, cu dragoste pentru viața de…

Emily in Paris: Ficțiune vs realitate înainte de sezonul 3

După aproape doi ani de refuz al unui alt serial care fantazează lumea modei, am cedat și m-am…