Andreea Leta ∙ September 26, 2023 ∙ 5 min read

Săptămâna Modei de la Milano s-a încheiat, așa că facem o trecere în revistă a colecțiilor pe care trebuie să le vezi. Noile creații ale caselor de renume au fost prezentate în fața publicului de specialitate, care nu a întârziat cu reacțiile critice. 

Gucci 

Gucci

Începem direct cu premiera Gucci Ancora, colecția de debut a lui Sabato de Sarno în funcția de director de creație al legendarei case de modă. Părerile sunt împărțite – pe de-o parte, multă lume salută reîntoarcerea la clasicism, pe de altă parte, vocile nostalgige îl invocă pe Alessandro Michele, care dusese Gucci pe culmile excentricității. Cert este că în urma noii prezentări, vânzările au crescut, așa că, ne place sau nu, moda este un business pentru care, uneori, schimbările sunt benefice. 

Hugo Boss 

Hugo Boss

Bazânfu-se pe o estetică nouăzecistă, Hugo Boss propune pentru următorul sezon o reîntoarcere la croielile drepte, la fustele-creion și la bluzele cu guler-panglică, într-o cromatică sobră, compusă din negru, nuanțe de gri, alb și beige. 

Dolce&Gabbana 

Dolce&Gabbana

Celebrii designeri revin în lumina reflectoarelor cu o colecție care pune din nou senzualitatea feminină acolo unde îi e locul – pe un piedestal elegant, sculptat în dantelă neagră și organza. Colecția este impecabilă din punctul de vedere al liniilor ce urmăresc aproape permanent linia trupului, completate de detalii de inspirație boudoir, desprinse din cea mai sexy scenă de film a Sophiei Loren din filmul lui Vittorio de Sica, „Ieri, Oggi Domani”.

Emporio Armani 

Emporio Armani

Păstrând estetica consacrată, Emporio Armani revine cu o colecție în tonuri pastel, care dau un aer diafan ținutelor. Tonurile de bleu, lila, turquoise sau roz pal pun perfect în valoare croielile de inspirație orientală, care denotă o lejeritate burgheză, specifică stilului designerului.  

Versace 

Versace

Donatella Versace propune o abordare dulce a liniilor masculine în moda feminină, printr-o colecția desprinsă parcă din vitrina unei cofetării. Inspirată de printul tartan creat de Gianni în 1984, Donatella reinterpretează clasicele costume într-o notă ultra feminină, cărora nu a uitat să le dea touch-ul senzual specific casei. 

Roberto Cavalli 

Roberto Cavalli

Și dacă tot am revenit la capitolul senzualitate, nu putem să nu amintim de colecția lui Roberto Cavalli, o nouă declarație de stil extravangată, gata să ia cu asalt petrecerile glam din întrega lume. Cavalli păstrează materialele fluide, elementele decorative precum franjurii și borderiile prețioase, care definesc siluetele dinamice de zeiță. 

Max Mara 

Max Mara

Una dintre cele mai frumoase surprize este colecția Max Mara, unde regăsim o reinterpretare originală a liniilor clasice, atât în ceea ce privește influențele masculine, cât și a pieselor precum rochia maxi și cea conică, cu bretele subțiri. Cromatica române și aici în zona contrastului alb-negru, a tonurilor de beige și a verdelui khaki.

Tom Ford 

Tom Ford

În încheiere vorbim despre o altă premieră, respectiv debutul lui Peter Hawkings ca director de creație Tom Ford. Una dintre cele mai apreciate case de modă a fost vândută anul trecut grupului Estee Lauder pentru 2,8 miliarde de dolari, lucru care, aparent, la absolvit pe însuși Tom Ford de partea de design a brandului omonim. Hawkins păstrează momentan stilul marelui designer, dându-i un twist ce atinge puțin sfera YSL, prin ținutele de inspirație 80s și prin elementele decorative, precum curelele, brățările din alamă și clutch-urile din piele lăcuită.

Foto: hepta.ro

Related Posts

Corina Olaru, designerul de interior care a transformat Room 12 în „acasă”

Ediția print de iarnă Alist Magazine este o bucurie estetică de la prima până la ultima pagină. Pentru…

Se poartă ”cu fundiță”

După cum ai observat probabil deja, fundițele sunt accesoriile care definesc moda sezonului rece. Purtate ca accesorii în…

Rita Ora, apariție spectaculoasă la British Fashion Awards 2023

Rita Ora a uimit audiența cu un accesoriu neobișnuit: un șirag de țepi argintii atașați de spatele cântăreței….

Idealurile de frumusețe de la Venus la Barbie

Institutul Pantone a declarat Viva Magenta culoarea anului 2023, iar vara ce tocmai a trecut s-a mulat perfect…

Tendințele momentului în materie de genți, de la nuanțe, la dimensiuni

Ne ocupăm astăzi de accesoriul nostru preferat, aliatul de nădejde al fiecărei zile, indiferent de agendă. Îți spunem…

Pantofii must-wear ai momentului: Vârf ascuțit și toc… nu foarte înalt!

Pentru ținutele perioadei imediat următoare, vei fi, probabil, tentată să alegi acele perechi de pantofi spectaculoase, care uneori…

Visând la vară: ne inspiră colecția primăvară/vară 2024 C&A, „Finding Beauty in Chaos”

Ce poate fi mai simpatic și mai încântător ca, în mijlocul unei săptămâni cu ploaie, vânt și ceață,…

Alist Designers boutique: Selecția spectaculoasă de branduri care te așteaptă în luna decembrie 

Pentru că intrăm în luna festivităților de Crăciun și a diverselor celebrari, ne-a gândit la o selecție anume…

Costumul masculin revine în topul preferințelor doamnelor, pentru evenimentele festive

Dacă încă nu ai ales ținuta pe care o vei purta la evenimentul de Crăciun a firmei sau…

Hot Trend: Cu picioarele la vedere în plină iarnă!

Dacă te întrebai ce minuni au mai pus la cale marile case de modă pentru acest sezon, află…